folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Mac Den Mac E Uzak Masaüstü Bağlantısı İçin Ne Kullanıyorsunuz?

Mac Den Mac E Uzak Masaüstü Bağlantısı İçin Ne Kullanıyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek
    shock56 bunu yazdı

Öneriler için teşekkürler. 

Uzak bilgisayara bağlanmaktaki esas amacım uzak bilgisayar üzerinden kod yazmak ve ara sıra da gerekli olan başka işlemleri yapmak. 

Buradaki esas beklentim görüntünün güzel olup yazıların güzel bir şekilde okunabilir olmasıydı.

Çözüm olarak şöyle bir yöntem yaptım:

- Tailscale kullanarak private bir network oluşturdum. 

- Cursor AI (Visual Studio Code) ile SSH bağlantısı yaparak uzak bilgisayardaki kodlara ulaştım ve o uzak bilgisayarın gücünü kullanarak projeyi çalıştırabiliyorum. (.net core) - port forwarding işlemini otomatik yapıyor. 

- Diğer işlemler için de macbook ekran paylaşımını kullanıp uzak bilgisayara bağlanıyorum. @ekinalp in de dediği gibi Tailscale ile güzel çalışıyor. 

Şu anda tek sorun Jetbrains Rider kullanamamam. Rider de SSH desteği şu an için sadece linux da varmış. Yakında mac e gelecekmiş. 

Her ihtimale karşı anydesk veya google remote desktop da bilgisayarda yedekte kalmasını düşünüyorum. 

Jetbrains için de SSH ile uzak bilgisayara bağlanıp kod yazmayı başardım. 

Öncelikle yine tailscale ile gerekli kurulumları yapıyoruz. Daha sonra JetBrains Toolbox açtıktan sonra sağ üstte local yazan yerden SSH seçiyoruz. Bu aşamada normal SSH bağlantısını yapıyoruz. 

Toplam Hit: 2636 Toplam Mesaj: 12
mac uzak masaüstü