Mac To İp ?
-
selamlar mac adresinden wan ip adresi bulabilen prog yada yontem varmı ?(mac adresi modemin yada ethernetin olabilir) saygılar.
-
şimdi sizin kafanızda iki soru işareti var bir dayak nedir ?? İki neden atılır
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------adrenal nedir? dayak yeme isteği bu müridde epey salgılanıo herhaal :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ne sayıklıyosun sen pek anlamadım
-
http://www.youngzsoft.net/cc-get-mac-address.htm // CC Get Mac Adress Serial= S/N: 40005977 buda serial i
bu adresteki programin yaptigi seyi ariyor olmasilin :)
Simdi programlama yapmak istiyormusun tam anliyamadim yazdiklarindan ama bildigin gibi mac adresleri network adaptorlerinin ID sidir.Ip adresleride
bildigim kadariyla internet protocollerini uzerindeki logical device adresleridir. Address Resolution Protocol (ARP) dedimiz cok eskiden gelen network interface i olan
OS lerle birlikte gelen bir uygulama gibi birsey var bu , IP adreslerinin mac adreslerine cevirebiliyor.mac adresinden ip ye cevirmiyor fakat bunun yerine
bilgisayarlarda kullandigimiz DHCP ve arp a destek gelen RARP ve inArp vardi galiba bunlarda mac adreslerinden ip adreslerini bulabiliyor.Ama bunu sey olarak
algilama , hani elimizde biz offline iken mac adresi olsun bunu matematik algoritmalariyla ceviririz gibi dusunme convertion dedigim cevirme olayini
network protokol uzerinde galiba kaynaklari trace ederek buluyor tahmin ettigim...Bu arada hangi isletim sistemindesin bilmiyorum ama o OS nin shell ini
acip arp -a , yaparsan agdaki ARP in cachesinde tutulmus olan ip adresi ve mac adresi eslesmelerini bulabilirsin.veya arp -a <ipadresi> yaparakta ip adresinin
mac adresine ulasabilirsin kanimca.ve son olarak yine shell de netstat <mac_adresi> olarak yaparsan ip adresine ulasabilirsin.Bunlarin altinda yatan impelementation
u bilmesemde umarim isine yarar.Eger program yapmak icin soruyosan , yapcagin implementation i bende istiyorum ona gore :)
-
CC Get Mac Adress yapmak istedigim şey bu programın iddia ettigi şey daha once denedim bi işe yaramıyor
-
monoton bunu yazdı:
CC Get Mac Adress yapmak istedigim şey bu programın iddia ettigi şey daha once denedim bi işe yaramıyor
-----------------------------Ben denemedim ama bence birdaha dene yaptiklarina gore calisiyordur :) bilmiyorum serial la filan deneyip bidaha full surum oalrak dene istersen.
Simdi onun yaptigi seyi yapabilmek icin network programming islerine girmek lazim kardesim.Ama yapabilmek icin arpanet ve temellerini bir arastir.
Arp in calismasi , DHPC protokolunun impelementasyonu ve uygulanmasi ve bahsettigim RARP ve inArp lara bakarsan internette bir cok dokuman vardir
yardimci olurlar.
-
eyvallah saol
-
monoton bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------ne sayıklıyosun sen pek anlamadım
-----------------------------sen devam et konu upladım.
-
Cr4zY bunu yazdı:
-----------------------------adrenal nedir? dayak yeme isteği bu müridde epey salgılanıo herhaal :)
-----------------------------Sıradan bir dayak vücutta ardinall etkisi yaratır. Sıradan dayağa örnek ; Sıradan Dayak ... Yaratıcı dayağa örnek ; Öğretmenlerimizin bize cetvelle vurması
-
zumsuk bunu yazdı:
Cr4zY bunu yazdı:
-----------------------------Sıradan bir dayak vücutta ardinall etkisi yaratır. Sıradan dayağa örnek ; Sıradan Dayak ... Yaratıcı dayağa örnek ; Öğretmenlerimizin bize cetvelle vurması
-----------------------------bisey biliosan sole orenelim bilmiosan sacma sapan konusma kardesim