Macbook Air Kahve Döküldü. Çözüm Önerisi?
-
Macbook Air M3 13 inç laptop var. Bugün üzerine şekerli kahve döküldü. Hemen ters çevirdim, laptop çalışıyor ancak şekerden dolayı boşluk tuşu, sağ shift ve enter tuşunda yapışma var. Temizlik için öneriniz nedir?
Best El 200 Elektronik Devre Temizleyici ve Perfects Instant Cleaner sipariş ettim. Bunları deneyen oldu mu?
-
hocam ters çevirip kurumasını bekliceksin, başka çözüm yok bildiğim kadarıyla. 2-3 gün kadar da açma makineyi.
aynı durum kardeşimin başına geldi, ancak o şekersiz kahve dökmüş, yaklaşık 3-4 ay önce olmuştu olay, herhangi bir sorun olmadı bugüne kadar.
LynXMaSTeR tarafından 03/Mar/25 16:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Şekerli olmasi kötü. Bu gibi durumlarda batarya çikarılır ama bu modelde mümkün degil sanirim.
-
maalesef bataryayı sökme şansımız yok, herşey düzgün çalışıyor ancak dediğim gibi üç tuşta yapışma var ve rahatsız ediyor. Yıllar önce benzer bir durum için klavye temizleme köpüğü adı altında bir malzeme almıştım ve bütün problemleri çözmüştü. Aradım ancak en yakın yukarıdaki iki malzemeyi buldum
-
benim 2012 macbook pro'ya bira dökülmüştü. tuşlar falan yapış yapış trackpad saçma sapan bir hale gelmişti. yağsız kontak sprey aldım tüm kutuyu bastım üstüne pırıl pırıl oldu ama tavsiye etmem risk senin.
aynısını magic keyboard'a yapınca tuşların altında, tuşla board arasındaki lastik silikon her ne ise işte onun yapışkanını sökmüştü haliyle bütün tuşlar yamuk yumuk olmuştu. macbook tuşarında bir sorun olmamıştı ama 2 tane magic keyboard harcadım bu şekilde. -
Dostum çok benzeri geldi başıma, 1 büyük kupa kadar sütlü kahve dökülmüştü. Bende cin fikirlerimle bir kaç gün açmamayı, ters beklemeyi bekledim. 3. gün kapağı açabilecek tornavida aldım açtım ve durum kötüydü. 3. gün servise verdim ve ağustos ayında 5-6 bin tl gibi bir rakam çıktı. ilk gün getirseydin servise çok daha az masraf çıkardı demişlerdi. Karar senin. benimki çokta geçmiş zaman olmayan gerçek bir tecrübe.
-
muridler klavyedeki şeker kullanımdan dolayı ezile ezile düzeldi :D sadece bir tuşta kaldı sıkıntı :D ama her ihtimale karşı bir temizlik yapacağım. Klavye baş aşağı kalacak şekilde bırakıp elektronik devre temizleyici ve instant cleaner ile temizliğini yapacağım sonrasında da hava ile temizliğini yapıp çıkacam. Battı balık yan gider.
-
crafty bunu yazdı
muridler klavyedeki şeker kullanımdan dolayı ezile ezile düzeldi :D sadece bir tuşta kaldı sıkıntı :D ama her ihtimale karşı bir temizlik yapacağım. Klavye baş aşağı kalacak şekilde bırakıp elektronik devre temizleyici ve instant cleaner ile temizliğini yapacağım sonrasında da hava ile temizliğini yapıp çıkacam. Battı balık yan gider.
havayla içeri ittirecek şekilde temizleme :)
-
saf izo alkol var onla mı yıkasam diye de düşünüyorum. Çünkü hem çabuk buharlaşıyor hem de iletken değil
-
crafty bunu yazdı
saf izo alkol var onla mı yıkasam diye de düşünüyorum. Çünkü hem çabuk buharlaşıyor hem de iletken değil
hocam bildiğim kadarıyla şeker alkolde çok fazla çözünmüyor.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıcrafty bunu yazdı
hocam bildiğim kadarıyla şeker alkolde çok fazla çözünmüyor.
baktım şimdi doğru söylüyorsun, artık bir şekilde çözecez bu işi :D