folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Macbook Air Kahve Döküldü. Çözüm Önerisi?

Macbook Air Kahve Döküldü. Çözüm Önerisi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

Macbook Air M3 13 inç laptop var. Bugün üzerine şekerli kahve döküldü. Hemen ters çevirdim, laptop çalışıyor ancak şekerden dolayı boşluk tuşu, sağ shift ve enter tuşunda yapışma var. Temizlik için öneriniz nedir?

Best El 200 Elektronik Devre Temizleyici ve Perfects Instant Cleaner sipariş ettim. Bunları deneyen oldu mu?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam ters çevirip kurumasını bekliceksin, başka çözüm yok bildiğim kadarıyla. 2-3 gün kadar da açma makineyi.

aynı durum kardeşimin başına geldi, ancak o şekersiz kahve dökmüş, yaklaşık 3-4 ay önce olmuştu olay, herhangi bir sorun olmadı bugüne kadar.

LynXMaSTeR tarafından 03/Mar/25 16:53 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Şekerli olmasi kötü. Bu gibi durumlarda batarya çikarılır ama bu modelde mümkün degil sanirim.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

maalesef bataryayı sökme şansımız yok, herşey düzgün çalışıyor ancak dediğim gibi üç tuşta yapışma var ve rahatsız ediyor. Yıllar önce benzer bir durum için klavye temizleme köpüğü adı altında bir malzeme almıştım ve bütün problemleri çözmüştü. Aradım ancak en yakın yukarıdaki iki malzemeyi buldum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

benim  2012 macbook pro'ya bira dökülmüştü. tuşlar falan yapış yapış trackpad saçma sapan bir hale gelmişti. yağsız kontak sprey aldım tüm kutuyu bastım üstüne pırıl pırıl oldu ama tavsiye etmem risk senin. 
    aynısını magic keyboard'a yapınca tuşların altında, tuşla board arasındaki lastik silikon her ne ise işte onun yapışkanını sökmüştü haliyle bütün tuşlar yamuk yumuk olmuştu. macbook tuşarında bir sorun olmamıştı ama 2 tane magic keyboard harcadım bu şekilde. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

Dostum çok benzeri geldi başıma, 1 büyük kupa kadar sütlü kahve dökülmüştü. Bende cin fikirlerimle bir kaç gün açmamayı, ters beklemeyi bekledim. 3. gün kapağı açabilecek tornavida aldım açtım ve durum kötüydü. 3. gün servise verdim ve ağustos ayında 5-6 bin tl gibi bir rakam çıktı. ilk gün getirseydin servise çok daha az masraf çıkardı demişlerdi. Karar senin. benimki çokta geçmiş zaman olmayan gerçek bir tecrübe.

Bu imza çok eskidi artık...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

muridler klavyedeki şeker kullanımdan dolayı ezile ezile düzeldi :D sadece bir tuşta kaldı sıkıntı :D ama her ihtimale karşı bir temizlik yapacağım. Klavye baş aşağı kalacak şekilde bırakıp elektronik devre temizleyici ve instant cleaner ile temizliğini yapacağım sonrasında da hava ile temizliğini yapıp çıkacam. Battı balık yan gider.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

muridler klavyedeki şeker kullanımdan dolayı ezile ezile düzeldi :D sadece bir tuşta kaldı sıkıntı :D ama her ihtimale karşı bir temizlik yapacağım. Klavye baş aşağı kalacak şekilde bırakıp elektronik devre temizleyici ve instant cleaner ile temizliğini yapacağım sonrasında da hava ile temizliğini yapıp çıkacam. Battı balık yan gider.

havayla içeri ittirecek şekilde temizleme :)

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

saf izo alkol var onla mı yıkasam diye de düşünüyorum. Çünkü hem çabuk buharlaşıyor hem de iletken değil

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

saf izo alkol var onla mı yıkasam diye de düşünüyorum. Çünkü hem çabuk buharlaşıyor hem de iletken değil

hocam bildiğim kadarıyla şeker alkolde çok fazla çözünmüyor.

goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    crafty bunu yazdı

hocam bildiğim kadarıyla şeker alkolde çok fazla çözünmüyor.

baktım şimdi doğru söylüyorsun, artık bir şekilde çözecez bu işi :D

Toplam Hit: 1338 Toplam Mesaj: 16
macbook kahve