Macbook Air M1 Hakkında Düşüncelerim
-
ReyiZ bunu yazdıkafkavari bunu yazdı
m1 pro 16gb modelini kullanıyorum ocak şubat'da falan almıştım sanırım. Henüz ısındığını görmedim.
4 farklı masaüstü açık
4 farklı tarayıcı acık sırasıyla chrome, opera, mozilla, brave
Her tarayacıda ortalama 7 8 sekme sürekli açık.
Sürekli açık olan diğer uygulamalar
Visual studio code
figma
word, exel
one drive, yandex disk
screaming frog seo spider
photoshop
Hatta kapatmayı unuttuğum 1 hafta sonra farkına vardığım uygulamalar var. Şuana kadar hiç problem yaşamadım şarj süresi beni benden alıyor.
bu arada harici monitör ile kullanıyorum.
hocam harici monitör marka modeliniz nedir ?
Hocam 2 tane kullanıyorum biri evde biri ofiste viewsonic çok memnunum modellerine bakar yazarım
-
kafkavari bunu yazdıReyiZ bunu yazdıkafkavari bunu yazdı
Hatta kapatmayı unuttuğum 1 hafta sonra farkına vardığım uygulamalar var. Şuana kadar hiç problem yaşamadım şarj süresi beni benden alıyor.
bu arada harici monitör ile kullanıyorum.
hocam harici monitör marka modeliniz nedir ?
Hocam 2 tane kullanıyorum biri evde biri ofiste viewsonic çok memnunum modellerine bakar yazarım
tamamdır hocam bekliyorum. fiyatı uygun gelirse alabilirim
-
sanırım bazı yazılım dilleri m1 silicon ile uyumlu değilse çok ısınıyor. docker bildiğim kadarıyla tam olarak m1 silicon uyumlu değil.
bende macbook pro 13" m1 işlemcili cihaz var, kısa bir süre xcode ile swift dilini incelerken kullandım bence de az da olsa ısınıyor uzun süre kullansam sürekli bir şeyler derleyip test etsem cihaz muhtemelen çok daha fazla ısınır.
prolarda fan var ama ben şimdiye kadar hiç fanın çalıştığına denk gelmedim ya da inanılmaz yavaş çalışıyor hiç duymuyorum.
cihaz gerçekten çok başarılı lenovo hp dell gibi markalar bu derecede kaliteli malzeme üretmiyor.
RhiFaT tarafından 13/Eyl/21 23:40 tarihinde düzenlenmiştir -
MustyKTE bunu yazdı
16 inç macbook pro da da aynı ısınma problemi yaşanır mı ?
yada prolarda fan var mı mesela. bende merak ettim şimdi.16 inç olanını kullanıyorum. İşlemci intel. Harici monitör bağlarsam ısınıyor sadece.
-
Arkadaşlar tam 2 hafta oldu bende M1 MacBook Air kullanıyorum, performansı kesinlikle intel i7 nin üzerinde.. aşırı zorlamama rağmen zerre ısınma vs olmadı. Acaba aldığınız cihazlarda teknik sorunlar olmuş olabilir mi ? PHP için MAMP kullanıyorum şuan MySQL işlemleri çok akıcı aşırı hızlı. En ufak bir takılma, donma, ısınma, aksi olumsuz bir durumla karşılaşmadım..
Cihazda kalite ön planda, bataryası olsun, ekranı olsun, klavyesi olsun, macbook kullanım avantajları olsun hepsi çok yerinde ideal. Yıllarca windows işletim sistemlerinin dışında , windows sunucu işletim sistemlerine de hakim olan biri olarak şunu söyleye bilirim ki MacBook kullanmak ve o rahatlığı yaşamak, kod yazmak vs çok keyifli..konuyu açan arkadaş içinde bir iki şey söylim..
- imleci satırın sonuna veya başına almak için command + ok tuşlarını kullanmalısın :)
- ekran silme, parmak izi konusuna gelince, amma büyüttünüz nemli bir yumuşak bezle çok rahat siliniyor..
- aletde type-c dışında birşey yok demişsin.. ayrıca birtanede kulaklık girişi var.. onun dışında çoğaltıcılar var piyasada 100 tl ile 700 tl arasında. çok kral dönüştürücüler çoğaltıcılar bulunuyor. dileyen alır kullanır dert edilecek bir durum değil.klavye olayını maximim 2 gün içinde alışıyorsunuz.. gerisi çorap söküğü.. kısa yol tuşları size herşeyi sunuyor zaten..
Ayrıca önemli bir noktada şu ki mause kullanma gereği kesinlikle duymuyorsunuz.. Bağamlısı olsanız bile gerek yok o derece :) (Ancak kullanınca ne demek istediğimi anlarsınız.) -
by_yazilim bunu yazdı
Arkadaşlar tam 2 hafta oldu bende M1 MacBook Air kullanıyorum, performansı kesinlikle intel i7 nin üzerinde.. aşırı zorlamama rağmen zerre ısınma vs olmadı. Acaba aldığınız cihazlarda teknik sorunlar olmuş olabilir mi ? PHP için MAMP kullanıyorum şuan MySQL işlemleri çok akıcı aşırı hızlı. En ufak bir takılma, donma, ısınma, aksi olumsuz bir durumla karşılaşmadım..
Cihazda kalite ön planda, bataryası olsun, ekranı olsun, klavyesi olsun, macbook kullanım avantajları olsun hepsi çok yerinde ideal. Yıllarca windows işletim sistemlerinin dışında , windows sunucu işletim sistemlerine de hakim olan biri olarak şunu söyleye bilirim ki MacBook kullanmak ve o rahatlığı yaşamak, kod yazmak vs çok keyifli..konuyu açan arkadaş içinde bir iki şey söylim..
- imleci satırın sonuna veya başına almak için command + ok tuşlarını kullanmalısın :)
- ekran silme, parmak izi konusuna gelince, amma büyüttünüz nemli bir yumuşak bezle çok rahat siliniyor..
- aletde type-c dışında birşey yok demişsin.. ayrıca birtanede kulaklık girişi var.. onun dışında çoğaltıcılar var piyasada 100 tl ile 700 tl arasında. çok kral dönüştürücüler çoğaltıcılar bulunuyor. dileyen alır kullanır dert edilecek bir durum değil.klavye olayını maximim 2 gün içinde alışıyorsunuz.. gerisi çorap söküğü.. kısa yol tuşları size herşeyi sunuyor zaten..
Ayrıca önemli bir noktada şu ki mause kullanma gereği kesinlikle duymuyorsunuz.. Bağamlısı olsanız bile gerek yok o derece :) (Ancak kullanınca ne demek istediğimi anlarsınız.)trackpad gerçekten güzel ama uzun süreli kullanımda, özellikle sıcak havada parmak uçları inceden terleyince çok kötü oluyor. o yüzden kullanabiliyorsam harici mouse daha rahat geliyor bana.
-
mac kullanmadım daha önce fakat şirketten m1 lerden verdiler
ya m1 den yada uygulamalar henüz m1 uygun olmadığından
özellikle slack te ve phpstorm da stabilizasyon sorunları yaşıyorum programlar doğru çalışmıyor
sql tarafı için bir şey diyemem veri tabanı için dev ortamıda cloudta bizim
rediste localde çalışışıyor
her zaman operada 20 sekme açık kullanıyorum
en yoğun zamanda bile öyle aham şaham ısındığına denk gelmedim
on saat bataryası gidiyor muhabetinin doğru olduğunu düşünmüyorum he hiç birşey yapmassan ok gider fakat kullanımda o belirtilen sürenin yanına gelmez
bir gün özellikle denedim şarj ettim sabah çıkarttım öğlen gene takmak gerekti 5 saati var gene rahat bir şekilde
ilk aldığımda benim windows makinada 5 saat gidiyordu şarjı macten farklı olarak ekran kartı + 2 tane fan + hdd var bilgisarda batarya konusunu zaman gösterecek
malzeme kalitesi ok o belli ediyor kendisini
kamera güzel bence ama benim çalışma odamda ışıkta kurtarmıyor gene gün ışında ok
powerbank ile şarj etmeyi denemedim edebilirmiyim bilmiyorum
birde insanlar touchpad şöyle mükemmel böyle mükemmel diyor ben laptopda mactede kullanmıyorum
oku bir noktadan diğerine mouse ile 0.1 saniye götürüyorsam touchpad ile 0.5 sn sürüyor bu hareketi günde birkaç bin kere yapınca neredeyse oku bir yerden başka biryere götürmek için 1.5 saat zaman gidiyor :|
-
wert bunu yazdı
özellikle slack te ve phpstorm da stabilizasyon sorunları yaşıyorum programlar doğru çalışmıyor
on saat bataryası gidiyor muhabetinin doğru olduğunu düşünmüyorum he hiç birşey yapmassan ok gider fakat kullanımda o belirtilen sürenin yanına gelmez
bir gün özellikle denedim şarj ettim sabah çıkarttım öğlen gene takmak gerekti 5 saati var gene rahat bir şekilde
ilk aldığımda benim windows makinada 5 saat gidiyordu şarjı macten farklı olarak ekran kartı + 2 tane fan + hdd var bilgisarda batarya konusunu zaman gösterecek
kamera güzel bence ama benim çalışma odamda ışıkta kurtarmıyor gene gün ışında ok
birde insanlar touchpad şöyle mükemmel böyle mükemmel diyor ben laptopda mactede kullanmıyorum
oku bir noktadan diğerine mouse ile 0.1 saniye götürüyorsam touchpad ile 0.5 sn sürüyor bu hareketi günde birkaç bin kere yapınca neredeyse oku bir yerden başka biryere götürmek için 1.5 saat zaman gidiyor :|
hocam ne tür uygulamaların kullandığına bağlı olarak pil süresi değişir. işlemciyi sürekli tam güçte kullansan bile 2-3 saat civarı gidiyordu testlerde.
web gezinme, video izleme, whatsapp, telegram, excel, müzik gibi uygulamalarla birlikte 2,5 - 3 saat civarı kullandığımda şarjı %85 civarına gelmişti. rutin işlerde kullanımda 10 saati çok kolay aşacağını düşünüyorum.
-
LynXMaSTeR bunu yazdıwert bunu yazdı
hocam ne tür uygulamaların kullandığına bağlı olarak pil süresi değişir. işlemciyi sürekli tam güçte kullansan bile 2-3 saat civarı gidiyordu testlerde.
web gezinme, video izleme, whatsapp, telegram, excel, müzik gibi uygulamalarla birlikte 2,5 - 3 saat civarı kullandığımda şarjı %85 civarına gelmişti. rutin işlerde kullanımda 10 saati çok kolay aşacağını düşünüyorum.
bu dediğin işler için ipad daha uygun zaten
-
by_yazilim bunu yazdı
Arkadaşlar tam 2 hafta oldu bende M1 MacBook Air kullanıyorum, performansı kesinlikle intel i7 nin üzerinde..
buna kesinlikle katılıyorum. orospu çocuğu intel yıllardır performansı gıdım gıdım veriyor. m1 biseyle karşılaştırilacaksa kesinlikle ryzen olmalı. ama işte amcik ağızlı laptop üreticileri ryzenli aletlerle doğru düzgün kasa, ekran vs koymaya yeni başladı.
heralde önümüzdeki 1/2 yıl içinde düzgün ryzen laptoplar gelir de çeşit olur