Macbook Air M3 Vs M4

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Merhaba macbook air almayı düşünüyorum fakat kararsız kaldım düşüncelerinizi merak ediyorum.

MacBook Air M3 Çip 16GB 512GB 8CPU 10GPU

MacBook Air M4 Çip 16GB 256GB 10CPU 8GPU

fiyatlar aynı

Anlamayanlar bilmeyenler m4 al yeni işlemci diyor

Chatgpt abimiz ise inatla 512 m3 al diyor m4 ile arasında en fazla %5 - 10 fark var hissetmezsin ama 256 alırsan yetmez diyor

GPT CEVABI:

📌 Neden M3 + 512GB Daha Mantıklı?

✅ 16GB RAM olduğu için her iki cihaz da uzun vadede yeterli.

✅ SSD kapasitesi 512GB olması, Mac’in daha uzun ömürlü ve performanslı çalışmasını sağlar.

✅ 256GB SSD, uzun vadede sorun çıkarabilir çünkü macOS, swap dosyaları ve geliştirme araçları diski hızlıca doldurur.

✅ M3 ve M4 arasındaki performans farkı, yazılım geliştirme için büyük değil (çoğu senaryoda %5-10).

✅ SSD doldukça Mac’in performansı düşer (swap kullanımı artar ve SSD ömrü kısalır).

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FrodoTheYuzuksuz
    FrodoTheYuzuksuz's avatar
    Erkek

GPT haklı, dosya boyutları her geçen gün artıyor. Ama işlemcilerde m serisi zaten her türlü iyi hani m2 bile gayet yeterli olur o derece. Fiyatlar aynı ise ssd yönel yada 2. ürüne ekstra ssd ekle derim. sana kalmış artık.

FrodoTheYuzuksuz tarafından 18/Mar/25 10:56 tarihinde düzenlenmiştir

Acı Çekene Saygı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

hocam m1 veya m2 ile m4 ü kıyaslasan hiç bakmadan m4 derdim, ancak m3 ile m4 kıyaslayınca uygun fiyatlı ve yüksek özellikli olan daha mantıklı.

yapılan testlere göre m1 in ssd si m4 ün ssd sinden daha hızlı çıkıyor (: sadece işlemci üzerinde iyileştirme yapmış herifler.

bende 256 gb 16 gb m1 var, gayet memnunum. bir ara düşündüm m4 e geçmeyi ama şu anda m1 ile yapmak isteyip de yapamadğim herhangi bir şey olmadığı için vazgeçtim, belki m5 e geçiş yaparım.

bence de bu kıyaslamada 512 gb hafıza m3 daha mantıklı.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

ML ile ilgileneceksen m4 al, degilse m3 alabilirsin

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    • 16 çekirdekli CPU’ya, 40 çekirdekli GPU’ya ve 16 çekirdekli Neural Engine’a sahip Apple M4 Max çip
    • 128 GB birleşik bellek
    • 1 TB SSD depolama

bunu kullanıyorum herşey efsane hızlı. windowstan geçtim m4e de yine paralels ile windows kurup devam ettiğim için benim tavsiyem çok geçerli olmaz.

ama 2 yıl sonra satıp tekrar yenisini alcam dersen m4 al. fiyatı daha az düşmüş olur.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

macbook pro m3pro 18gb ram 512 disk. mis... ha şarj olayları biraz sıkıntı. m1 pro var o 18-19 saat dayanırken m3pro 12 saatleri zor görüyor.

SYL 184
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Oyun için zaten masaüstüm mevcut 

Bana çalışma ortamı için lazım mac işin doğrusu aldığım ürünleri yıllarca kullanan birisiyim satan birisi değilim

Microsoft teknolojileriyle pek çalışmıyorum hatta nerdeyse hiç

Çoğunlukla python ve php ilerliyorum o yüzden aslında çok yüksek bir ihtiyacım yok yapay zeka alanında ilerlersem farklı çözümlerle ilerleyebilirim eğitim konusunda sanırsam m3 olan daha mantıklı duruyorö

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    designerboyalee
    designerboyalee's avatar
    Erkek

M1 Mac air kullanan biri olarak senin yaptığın benim yaptığım işleride biliyorum o sebeple ikiside işine yarar ama videolarada bakıp yada yorumlarada bakıp alınabilecek bişi değil dostum. Ama şuan senin için GPU önemli olduğu için M3 alman daha doğru seçenek olacak. Bu konuda koray birandın videosunu izle onu tafsiye ederim. Ek olarak Parel Deskopu kurup aynı anda Windowsta kullanabilirsin. Ben o şekilde kullanıyorum Aynı işlemleri oradada kolaylıkla yapabiliyorum Onunda taktik ve ayarlarını paylaşırım senle :) Sadece Hardiskin sana az gelecek onun 1 TB yapabilirsen yada değiştirme şansın varsa onu değiştir. Yoksa Harici SSD disklerle maca uyumlu çalışan zımbırtılar var B planı o olur. Onun dışında koray abi nin dediği şekilde ilerle ;)

https://youtu.be/7ENaWrXnjMs

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

ben de m2 ile m4 arasında kaldım. ofis programları ve internet için kullanıcam m2 yeter gibi duruyor bi yandan da almışken en yenisi olsun diyor insan m2-m3-m4 arasında 5er bin lira fark var 256 gb 16gb modelde

mataramasuko tarafından 18/Mar/25 13:46 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

ben de m2 ile m4 arasında kaldım. ofis programları ve internet için kullanıcam m2 yeter gibi duruyor bi yandan da almışken en yenisi olsun diyor insan m2-m3-m4 arasında 5er bin lira fark var 256 gb 16gb modelde

Ayni durumdayım. Kasa olarak m2 eksi duruyor :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Bence %5-%10 bile yoktur bro.

Apple sevdi bu işi yapıştırıyor. M3 ve M4 kullandım, hatta satın aldım ama pişmanım.

M1 Makinem cayır cayır çalışıyordu neden böyle yaptım bilmiyorum.

Şimdiki aklım olsa M1 M2 M3 bakmadan yüksek ekran kartı yüksek ram alırdım. 

M1 ile aynı hissiyat yani bana göre. 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
Toplam Hit: 1208 Toplam Mesaj: 13
macbook air m3 m4 macbook air