Macbook Air M3 Vs M4

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Yakın zamanda llmlerin bilgisayara (az quantize edilerek )geleceğini varsayarak m4 tavsiye ederim. Matematik işlemlerinde m4 çok ciddi avantaj sağlıyor. Şu an m4 mini alıyor ai ile uğraşan insanlar ciddi ciddi bir piyasası oldu yani... 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    EnableTurk bunu yazdı

Bence %5-%10 bile yoktur bro.

Apple sevdi bu işi yapıştırıyor. M3 ve M4 kullandım, hatta satın aldım ama pişmanım.

M1 Makinem cayır cayır çalışıyordu neden böyle yaptım bilmiyorum.

Şimdiki aklım olsa M1 M2 M3 bakmadan yüksek ekran kartı yüksek ram alırdım. 

M1 ile aynı hissiyat yani bana göre. 

Senin ihtiyaçlarına karşı öyle olabilir. Ben docker ile sanal makinelerde calisiyorum mesela m4 pro'nun 24 gb ramli base model'inde aldiğim performans m2 pro nun 16 gb modeline kiyasala %40 gibi performans farki var.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 1199 Toplam Mesaj: 13
macbook air m3 m4 macbook air