Macbook Almaya Değer Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick üstü yazısı.
    uguraba
    uguraba's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    affetmez bunu yazdı
    uguraba bunu yazdı

    1 senedir M1 Air kullanıyorum. En kısa sürede Thinkpad T14s alıp bundan kurtulmak istiyorum.

    Neden peki

    Açıkçası nereden başlasam bilemiyorum.

     

    Macbook M1 Air, Ipad Mini 6 ve Iphone 6s kullanıcısıyım. Başarılı olan şeyler arasında bir cihazda yaptığım kopyalama işleminin ardından başka bir cihazda yapıştırabilmek oldukça sık kullandığım ve işimi kolaylaştıran bir özellik. Pil tüketimi iyi seviyede diyebilirim ancak hemen hemen her gün en az bir kez şarj etmem gerekti. 03.03.2021 - 12.03.2022 tarihleri arasında 303 şarj döngüsüne ulaşmış durumda. Render alma işlemlerinde oldukça verim aldığımı söyleyebilirim.

     

    Sanırım iyi yönlerine ekleyebileceğim çok fazla şey bulamıyorum.

     

    Eksi yönlerinin başında benim kullanım alanımı ciddi seviyede zorluyor. İlk problemi sadece bir tane harici ekrana izin vermesi. Benim gibi en az 2 harici (genellikle 3 harici) ekran kullanan biriyseniz çalışma verimini oldukça düşürüyor. Bir tane büyük (harici) ekran kullanarak sorunu çözebileceğinizi düşünsenizde bu istenilen verimi sağlamıyor. Bir diğer problemi harici SSD/HDD vs. kullanımlarında NTFS desteğinin sadece okuma düzeyinde olması. NTFS formatlı harici cihazları okuyabiliyor ancak Tuxera gibi üçüncü parti programlar kullanmadan dosya yazma işlemini gerçekleştiremiyorsunuz. Kaldı ki bunu yapabilmek için çekirdek genişletmesi yapman gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra bile istenilen verimi alamıyorsun.

     

    App Store bir nimet gibi anlatılıyor. Ancak geriye dönüp baktığımda kullandığım uygulamaların yüzde 60’ı App Store’da bulunmuyor. Dolayısıyla güncellemeler otomatik oluyor, her zaman güncel programları kullanıyorsun gibi söylemler en azından benim için teoride kalıyor.

     

    Klavye ve touchpad konusuna gelecek olursak; klavye ortalama bir klavye. Herhangi bir ekstra faydası olmuyor. Touchpad kısayolları güzel ve windows cihazlardakilerle kıyaslanamayacağını kabul ediyorum. Ancak harici bir fare kullanılmadığı zaman yine konu verimsizliğe geliyor. Anlatıldığı kadar şahane bir şey değil.

     

    Açılan pencereleri sağa-sola yaslamak için magnet gibi küçük programların kullanılması mantıksız geliyor. En azından bu tarz ufak şeyleri macOS’un halledebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Buna ek olarak ekranın kapanmaması için amphetamine gibi yine küçük program kullanmak gerekiyor.

     

    En saçma olan şey ise hataların tamamen yüzeysel olması. Ekranı video olarak kaydetmek istediğim zaman çeşitli zamanlarda hata alınıyor ve işlem yarıda kalıyor. Ancak macOS’un söylediği tek şey “hata oluştu: tekrar deneyin.” hatanın neden kaynakladığı hakkında en ufak bir fikir yok. Daha da saçması alınan hatanın görüntüsünü alarak araştırma yapamıyorsunuz çünkü çeşitli platformlardaki kişiler de tam olarak hangi adımı yaptıktan sonra hatayı aldığınızı tespit edemiyorlar.

     

    Birlikte çalışabilirliği zorlamak adına iPad veya iPhone üzerinde yüklediğim bir programı direkt olarak macbook cihazına da otomatik olarak indiriyor ve kuruyor. Ancak saçma olan şey kurulan uygulamayı zaten bana sormadan indiriyor ama komik olan şey macbook üzerinde düzgün çalışmayacak uygulamaları da bu şekilde indirmesi. Bilmem kaç K ekran çözünürlüğü var ancak iPhone uygulamasını saçma bir şekilde upscale ederek kullanılacağını düşünüyorlar.

     

    Tüm bu saydıklarıma rağmen; iPad ve iPhone konusunda oldukça olumlu düşünüyorum. Yeni bir telefon alırsam iPhone 13 Mini gibi bir model düşünüyorum. Benim sorunum Macbook ile.

     

    Daha da yazarım da sıkıldım, en kısa sürede Thinkpad’e dönmek için gün sayıyorum. T450s’ten sonra T14s’e geçmeyi umuyorum.


    Vir sapit qui pauca loquitur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AndrevMask
    AndrevMask's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2022
    Erkek
    Castaway bunu yazdı

    iki gün önce photoshop beni patlattı. Açılmıyor, lisans istiyor. Bulamıyorum da aq dum kreğini. Para istiyor 1.5k ₺. Böyle yarak kürek şeylere hazır olman lazım eğer çok etik yaşayarak kullanmıyorsan

    Bu iki siteden cracklenen uygulamaları çekebilirsiniz.

    https://www.torrentmac.net/

    https://www.appstorrent.ru/

     

    AndrevMask tarafından 12/Mar/22 22:40 tarihinde düzenlenmiştir

    Herkesten, her şeyden umudunuzu kestiğiniz bir anda belki de kurtarıcı sizsinizdir.
Toplam Hit: 3875 Toplam Mesaj: 43
macbook