Macbook Kullananlar Veya Bilgisi Olanlar Yardım?
-
Arkadaşlar 3 yıldır kullandığım notebook'umu satıp macbook almayı düşünüyorum.. niye macbook?
sürekli web grafikleri ile, yeri geldiğinde şirketin basılı grafik işleri ile uğraşıyorum.. çevremde tanıdığım birkaç arkadaş hep macbook kullanıyor.. sanırım adobe serisi macbook'da paint gibi çalışıyor :)
Bunun dışında macbook hakkında hiçbir bilgim yok, hem win, hem mac os kullanabilir miyim? mac os'da win'de kullandığım programlar çalışır mı? yani ms office, oyunlar vb. gibi..
Bunun dışında mac'in pc lerden ayırt edici en önemli özellikleri nelerdir? 2.El az kullanılmış bulurmuyum? :D
Son olarak macbook'a gerek yok yüksel performanslı bir asus vs. notebook al der misiniz?
Bu arada çok param yok gidip 5 milyarlık bilg. tavsiyesi yapmayın :D şirket alıcak ben onlara emekli olana kadar taksit taksit ödeyecem, öğrenci tarifesi olsun yani :P
Şimdiden herkese teşekkürler (:
-
valla bir ara elime geçti macbook pro 13.3" arkadaşımındı 3 3,5 milyar felandı heralde bootcamd diye bir olay var ordan xp kurdum driverleri kendi dvd'sinde vardı zaten windows için hiç bir sorun yaşamadım tabi kurmak bayaa bi dertliydi sürekli hal.dll hatası alıyordum ama hallettim bi şekilde alırsan bu konuda yardımcı olurum alt'a basılı tutarak açtığın zaman işletim sistemini seçebiliyosun mac os yada xp.
hız konusuna gelirsek xp de pek deneme şansım olmadı ama mac os ta gayet iyi diyebilirim sistemin açılması 10 saniye kadar sürüyodu kapanmasıda aynı şekilde, ve tasarım olarak herkesin dikkatini çekiyordu çok güzel bi tasarımı vardı aleminyum kasa güzel soğutma sağlıyordu laptop buz gibiydi bataryası bile içerdeydi tuşları alttan ışıklandırmalı falan filan aklıma gelenler bunlar çok rahat bir bilgisayar olmasının yanında usb girişlerini sol tarafa konumlandırmaları büyük hata olmuş diyebilirim mause'u sağ elle kullananlar için olumsuz bi durum kablo sorunu yaşayabiliyorsun bunun dışında aklıma şu an bişey gelmiyor gelirse yazarım
öneri istersende eğer birşey önermiceğim ama benim hayalimde dell xps yatıyor... -
@7-19
hocam vista kursam yeter sanırım.. tüm oyunları, birkaç seo test programını, teamwiever vs. çalıştırsın kafi.
@Dos_Attach
hmm tek olayı hızlı ve estetik olması diyosun yani.. xp dışında vista kurabilir miyim? biliyormusun?
-
tabi vista ve win7 de kurabilirsin, zaten bootcamp den istediğin kadar alan ayırabilirsin ikinci işletim sistemin için ama intel işlemcili model alıcaksın diğerine kurulum mümkün değilmiş malesef
-
macbookları araştırıştım biraz..windowsa alışmışsındır macbook adeta kapalı bir kutu gibi düşün bizim kullandığımız sistemler mac lerin yanında hafif kalıyor..
windows sadece intel işlemcili macbooklara kurulabiliyor.notebooktan neredeyse 2 kat daha hızlı açılıyor.çözünürlük kısmına girmeyeceğim zaten macte grafik
renklerini en iyi şekilde görmene imkan sağlar.ultra sessiz çalışır..kasasına hayranım .Tavsiyem;eğer yurdışından getirtme imanın varsa böyle bir şey dene..200
liraya klavyesini türkçeleştirme imkanı bulabilirsin..ya da büyükşehirlerde mediamarkt vs teknoloji mağazalarında inceleyebir apple kullanma hayali kurabilirsin 5-6
bin lira kazanmak kolay olmuyor kazansan bile o parayı ona vermeye kıyamıyorsun..
edit:
peşin 1700 liraya var bi tane 13"
http://www.istanbulbilisim.com.tr/MacBook_MB402-LL-B-2-GB-2.1-Ghz-Z0G7Q-APPLE-DUNYASI,8255.html#urun_detay_div >1700 lira
http://www.kolaycaal.com/Products/Apple-MacBook-133-inc-213GHz-Beyaz-Q-Klavye-.html >1900 lira+350 lira KDV..
istanbulbilişim hakkında iyi şeyler söylemediler sonyvaio konusnda(sanırım eurasia garantisi vermediklerinde) ama apple konusunda ne derler bilmem..
-
yok yaw bizde birsürü distribütörden bayilik varda, bayi fiyatından alıcam dolayısı ile ..
peki ram'ler 2gb yazıyor orta halli modellerde, 2gb da kendim alıp taksam kendim upgrade edebilirmiyim? yoksa kasa felan açılması gerekiyor,servisi yüksek paralara mı yapıyor bu işleri? şuan zaten benm makinada 4gb var 2gb yetmez :S
-
Intel® Penryn 800 Mhz. 2.1 Ghz. 3 MB Cache Core™ 2 Duo T8100 İşlemci orta halli bi şey dediğinden böyle bi şey yazdım.. ben de araştırıyorum alacağım bi tane kullanan adamların tek şikayetini duymadım..bayii fiyatları ne kadar ucuz ola ki?
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------
Intel® Penryn 800 Mhz. 2.1 Ghz. 3 MB Cache Core™ 2 Duo T8100 İşlemci orta halli bi şey dediğinden böyle bi şey yazdım.. ben de araştırıyorum alacağım bi tane kullanan adamların tek şikayetini duymadım..bayii fiyatları ne kadar ucuz ola ki?
-----------------------------http://www.apexizmir.com/urunler.php?urun=MacBook%20Pro%2013in%E7&uid=208
1400 euro ya buldum, bayi fiyatı %15 ortalama daha ucuzdur.
-
hocam herşeye tamamım da 350 lira kdv olur mu yaa..! hakkikaten küfreder gibi bir olay bu..
-
benim bulduklarım:
buda extreme bir makina :|:)en güzelide bu..ne diyosunuz arkadaşlar daha önce almış olanlar? deneyimi olanlar bi el atsın :) -
ben vista kurdum mavi ekran hatalarından bıktığım ve windowsdan da vaz geçemediğim için satıp adam gibi bi laptop aldım. mutluyum, 4 kat daha iyi donanıma sahip şimdi pc neredeyse.varsın 30 saniye geç açılsın ne farkeder.