Macbook Pro 13, Vs Thinkpad X270

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    AbdullahAzad bunu yazdı

sorun su:

tipki ios ve android karsilastirirken yapilan hata gibi windows ve macbook'larda karsilastirilirken hata yapılıyor.

birinde donanımı ve yazılımı aynı firma yapiyorken digerinde donanım baska yazılım baska firmada.

mac os acik kaynak bir isletim sistemi olsaydı tıpkı linuz gibi ya da windows gibi 3. parti firmalara lisanslanabiliyor olsaydi yine boyle herkesin agzinda "abiiiiğğğğ efsane" olur muydu?

hic zannetmiyorum.

thinkpad'in farkı nedir? 

cok basit: saglamlık ve dayanıklılık.  madende calisan muhendisten, uluslararasi uzay istasyonunda calisan astronot'a kadar hepsi thinkpad kullanılır. NASA eski ibm yeni lenovo'nun en buyuk musterisidir bu konuda.

turkiyede tum buyuk firmalar hemen hemen ya thinkpad ya da dell kullanılır.

google'a girip "thinkpad test" yazıp üzerinde 100 kilolok adamin zipladığı thinkpad'in (ki laptop çalışırken) çatır çatır çalıştığını görebilirsiniz.

daha onceki postumda elimde macbook air var demistim. adobe premier'i iki makinada da calisitiriyorum. macbook air kendinden gecerken thinkpad tık demiyor.

Dostum dediklerine kısmı katılıyorum da sorun atom işlemcili diyeceğimiz air ile normal bir pc yi karşılaştırıyorsun air sıfır halinde 3-4 gün şarj etmeden çalışmak üzere tasarlanmış 4-5 mm kalınlığında satış görevlilerinin mail ve ofis ihtiyaçı amaçlı bir modeldir artık üretilmemektedir. 

Yazılım ve donanım üreten bir şirketin sahibi olarak ikisinin uyumunun önemini bildiğim için donanımı üreten firma yazılımını da kendi üretemediği sürece başına gelen şeyleri anılıyor ve bir kısmını biliyorum. 

Efsane oluyor sa altını dolduruyor bahane üretmiyor. 

NASA işine gelince ibm main frame den kalan hala kullandıkları sistemler var 3 ay önce houston da abimin konuşmasına gittim (hollanda dan döndü önceden delft de öğretim görevlisi idi konuşuyorduk hatırlarsın belki şuna Bilkent de öğretim görevlisi) dell hp ibm (kalas gibi) workstation lar gördük MacBook da gördüm ama Lenovo hiç yoktu gerçi benim konuşma fırsatı bulduğum insanlar 7-8 kişi idi doğru bi genelleme olmaz.

Edit : 

birde bunu günlük hayatta kullanıyoruz sonuçta üzerinden tank geçince hala çalışıyor olması bana çok bir şey ifade etmiyor 

rakkoc tarafından 18/Nis/18 06:35 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 4611 Toplam Mesaj: 23
thinkpad