Macbook Pro M5 Pro
-
Selam,
Aramizda bu makinadan satin almis kullanan var mi?
m2 islemcili mac mini kullaniyorum gundelik hayatimda ve memnunum ama paralel performansi biraz patliyor, makinada 8gb ram oldugu icin.
parallelde tas gibi win11 calistiran macci var mi aramizdave kac gb rami var
yeni makinayi ona gore alcam
-
Antikky bunu yazdı
Selam,
m2 islemcili mac mini kullaniyorum gundelik hayatimda ve memnunum ama paralel performansi biraz patliyor, makinada 8gb ram oldugu icin.
16gb m1 pro parallels desktop ta sorun yaşıyordum. Şu anda 36gb m3max ile sorun yaşamıyorum. Windows u rahat bir şekilde kullanabiliyorum.
-
shock56 bunu yazdıAntikky bunu yazdı
Selam,
16gb m1 pro parallels desktop ta sorun yaşıyordum. Şu anda 36gb m3max ile sorun yaşamıyorum. Windows u rahat bir şekilde kullanabiliyorum.
windwosta neler yapiorsun abi hangi app?
-

iki tane paralels windows çalıştırıyorum. birinde sürekli yapay zeka agentları çalışıyor kod yazıyor vb.
diğerinde de ben yazıyorum kodu + gündelik işler dizi film mailler toplantılar zırt pırt işler.
windowsu rahat kullanmak derken tam olarka hangi programı rahat kullanmak istiyorsun ? vs2026 da ortalama 40 projeli 3-4 solution açıp derleyebiliyorum bir ekranda sürekli dizi film kitap vb açık.
arkada docker dbeaver studio3t firefox min 20-30 sekme civarı teams tailscale codex antigravity vb hiç bir takılma yok.
ama video render işlerini paralelsi kapatıp mac tarafında davinciresolve ile yapıyorum gpu ları direkt windows içinde kullanamadım çünkü.
ben taş gibi çalıştırıyorum ama ihtiyaçlar farklı muhtemelen. :)
-
Antikky bunu yazdı
Selam,
macbook pro - m5 pro 48 gb 16 inch kullanıcısıyım. ofistede 24 gb olanını kullanıyorum taş gibi, macbook pro m2 16 gb den geçtim. dağlar kadar fark var. soru varsa cevaplıyım.
-
macbook pro m3 pro 18gb ram ile gayet iyi kullanıyorum.
-
ya sanirim cimrilik yapmayip iyisini almak gerek
ne ram ne ssd upgrade olmuyor, bundan onceki macimi 12 yila yakin kullandim,
Hardware
- 18-core CPU, 40-core GPU, 16-core Neural Engine
- 48GB unified memory
- 2TB SSD storage
- Nano-texture display
- 96W USB-C Power Adapter
- U.S. English Backlit Magic Keyboard with Touch ID
- Three Thunderbolt 5 ports, MagSafe 3 port, 3.5 mm headphone jack, HDMI port, SDXC card slot
- Support for up to four external displays
- Accessory Kit
Bunu alacam.
Umarim yine bi gider 10 sene -
Windows notebookum ömrünü tamamladı. Benim de bir taşınabilire ihtiyacım var. Almışken macbook mu alsam diyorum ama muhtemelen işletim sistemine alışamam. Windows kurulabilir diye duydum, yorumladım ama emin değilim.
Öyle ise ne tavsiye edersiniz, nasıl kurulur vs tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. -
GoQaN bunu yazdı
Windows notebookum ömrünü tamamladı. Benim de bir taşınabilire ihtiyacım var. Almışken macbook mu alsam diyorum ama muhtemelen işletim sistemine alışamam. Windows kurulabilir diye duydum, yorumladım ama emin değilim.
Öyle ise ne tavsiye edersiniz, nasıl kurulur vs tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.Hoca selam
Isletim sistemleri islemcinin komut setine gore yazilir.
Apple intel islemci kullandigi donemde windowsu normal asus notebook'a kurar gibi kurup geciyorduk,apple kendi islemcisini gelistirip kullanmaya basladiktan sonra isler degisti ,
mevcut durumda once apple os ' u aciyoruz sonra sanal makinada windows calistiriyoruz.
eger senin isini windows ile gormeni %100 gerektirecek bir uygulama varsa, oyun vs oynuyorsa hic kasma git bi asus,lenovo al gec.
ama gundelik isler icin kullanacaksan macos o kadar da zor degil hatta zor falan degil:D -
150kya laptopmu olur amk applein amina cakayim.
-
Antikky bunu yazdıGoQaN bunu yazdı
Öyle ise ne tavsiye edersiniz, nasıl kurulur vs tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.Hoca selam
Isletim sistemleri islemcinin komut setine gore yazilir.
Apple intel islemci kullandigi donemde windowsu normal asus notebook'a kurar gibi kurup geciyorduk,apple kendi islemcisini gelistirip kullanmaya basladiktan sonra isler degisti ,
mevcut durumda once apple os ' u aciyoruz sonra sanal makinada windows calistiriyoruz.
eger senin isini windows ile gormeni %100 gerektirecek bir uygulama varsa, oyun vs oynuyorsa hic kasma git bi asus,lenovo al gec.
ama gundelik isler icin kullanacaksan macos o kadar da zor degil hatta zor falan degil:DTeşekkürler hocam, bu bilgi çok faydalı oldu 🙏