Madem İnsanın % 70 Su Neden Suya Girince Batıyor
-
Merhaba arkadaşlar bir çok yerde insanın doğum anında % 90 su diyorlar yaş ilerledikçe bu oran % 70 lere % 50 lere düşüyor büyük oranı su olan insan nasıl oluyorda suda batıyor,
-
su su içinde batar zaten. diğer kısımlar sudan daha yoğun olduğuna göre kesin batması lazım.
-
Suyla buhari mi karistirdin hocam. Ne iciyosun ramazan ramazan merak ettim ? :/
-
Bi an Donanımhaber'deyim sandım.
O değilde bu bulutlar nasıl havada duruyo hafız ?
-
Demekki geri kalan maddelerin özkütlesi farklı imiş hocam.
http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=2&soru_id=2487
-
%30'u su olmadığı için.Adeleler,Kemikler hepsi farklı bir yoğunluk değerine sahip.Ciğerlerinde ki havada.Aslolan yoğunluktur.Hepsinin ortalaması alınınca suyun yoğunluğundan biraz daha az bir yoğunluk değeri çıkıyor.Buda seni suyun üzerinde tutuyor.Yani suda batmıyorsun.Su ve vücut arasındaki yoğunluk değeri farkı az olduğu için kas gücüne ihtiyaç duyuyorsun.Böylelikle yüzebiliyorsun.İnsan suda batmaz.
1234567B tarafından 09/Tem/14 00:11 tarihinde düzenlenmiştir -
bide bu sorunun gemi versiyonu var
-
cemnet bunu yazdı
Birim hacme düşen kütle miktarına yoğunluk denir.Gemilerde buna göre dizayn edilir.(Dgemi=m/v)<Dsu olduğu için batmaz.Tabi bu batan hacime göre bir hesap olmalı
1234567B tarafından 09/Tem/14 00:13 tarihinde düzenlenmiştir -
1234567B bunu yazdıcemnet bunu yazdı
Birim hacme düşen kütle miktarına yoğunluk denir.Gemilerde buna göre dizayn edilir.(Dgemi=m/v)
teşekkür ederim hocam
-
Benimde kafamı bu kurcalar hep,Kinyas ve Kayra'da geçer.
Düşün! Bize matematik dünyasının kurgusal ve sonsuz olduğu öğretildi.Bunu kabul ederim.Ama sora 1 ile 2 arasındaki sosuzluğu düşündüm.Peki o nereye gitti? İrrasyonel sayılar varken bir sayıdan sonra diğer bir tam sayı nasıl gelebilir?Eğer 1’den sonra virgül konursa ve bunun da kıçına sonsuz sayı konabiliyorsa 2 nasıl gelebilir?İşte!Soru bu! -
Olay özkütleymiş, bilim teknik direk benim soruyu cevaplamış,