Madem İnsanın % 70 Su Neden Suya Girince Batıyor
-
insan suda batmaz aslında, dimdik durunsanız suda kafanızın bir kısmının dışarda kaldığını göreceksiniz. insan kollarını sudan çıkarıp çırpındıkça batar.
isteyenler şu videoyu izlesin gayet net açıklamış;
http://www.youtube.com/watch?v=RkgyNkLAR5c
-
evet öyle insan suda batmaz tamamıyla. ceesetbile batmıyor. ayrıca yüzerken bile vücudunuz serbest bırakıp ilerliyorsunuz hafif bir kasma ağırlık merkesi değişimi bile savsaklar sizi serbest bıraktığınızda ki genlede tesrs yüzmede yada yatmada suyun üstünde kalıyorsunuz.
-
insan batar eğer isterse :) 3-4 metreye sırf balıkları izlemek için dalıyorum nefesi tamamen vererek. nefesi ilk olarak damarlara iyice geçirin , bol oksijen alın kanınıza yani. ondan sonra son kez derin nefes alıp dalın. 1-2 dk geziniyorum öyle , ancak dikkatli olmazsak yukarı çıkmak biraz zorlar. oksijen bitene kadar uğraşmanın lüzumu yok
-
tustanbakanadam bunu yazdı
insan batar eğer isterse :) 3-4 metreye sırf balıkları izlemek için dalıyorum nefesi tamamen vererek. nefesi ilk olarak damarlara iyice geçirin , bol oksijen alın kanınıza yani. ondan sonra son kez derin nefes alıp dalın. 1-2 dk geziniyorum öyle , ancak dikkatli olmazsak yukarı çıkmak biraz zorlar. oksijen bitene kadar uğraşmanın lüzumu yok
Dalıyorsun arkadaşım,batmıyorsun.İnsan istesede batamaz.
-
1234567B bunu yazdıtustanbakanadam bunu yazdı
battıktan sonra çıkmak için ayrı efor sarfediyorum. orda oksijen yetersiz gelse bayılsam eminim beni yukarı çıkartan bir şey olmaz.
-
tustanbakanadam bunu yazdı1234567B bunu yazdıtustanbakanadam bunu yazdı
battıktan sonra çıkmak için ayrı efor sarfediyorum. orda oksijen yetersiz gelse bayılsam eminim beni yukarı çıkartan bir şey olmaz.
Sahillerde bulunan cesetler onları atan kişiler tarafından yüzme simidiyle bırakılmıyor kardeşim.Bu kadar emin olma :D
http://biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=231 -
Haymatlos bunu yazdı
Aslında abuk sabuk çırpınmasan ya da büyük bir akıntıya kapılmasan normal şartlarda batmıyorsun tam olarak. En azından burundan yukarısı su üstünde kalabiliyor rahatlıkla. Tabii bunu gel de benim gibi su korkusu olan birine anlat.
Ekleme: Ya denizaltına ne demeli? Hem batıyor hem çıkıyor. Bence gelmiş geçmiş en büyük icattır bu.
Deniz altının tasarımını yumurtadan almışlar ondan esinlenmişler, bende çok severim deniz altılarını imkan olsada binip denizin dibini görsek ne güzel olur,
-
hocam parada kısma da bi yat al, batmazsın hem
-
EdepsizPenguen bunu yazdı
aklıma zamanında gülmekden yerlere yattığım şu konu geldi paylaşayım :D
kıbrız neden bi yerimize girmiyo? yazmış birisde :D :D :D:D:D:D::D:D
-
Ya beyler madem yeri geldi ben de bir şey sorayım : Bu Robinsın reyiz neden dolayı zenginlikle itham olunuyor? :D Bizzat kendisi de cevaplayabilir,bilen başka birisi pm de atabilir. Kaç senedir burdayım, düşünüyorum acaba mevzu döndü de ben mi kaçırdım diye.