folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Madenlerimizi Neden İşleyemiyoruz ?

Madenlerimizi Neden İşleyemiyoruz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Illegal_Character
    Illegal_Character's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bugün bir kaynaktan okuduğum bilgiye göre ;Türkiye yer altı kaynakları yönünden dünya madenciliğinde adı geçen 132 ülke arasında toplam üretim değeri itibariyle 28'inci, maden çeşitliliği itibariyle 10'uncu sırada yer alıyor.

Türkiye'de günümüzde dünyada ticareti yapılan 90 çeşit madenden 77'sinin varlığı Türkiyede saptanırken, halen 60 civarında farklı maden ve mineral üretimi yapılıyor.

Türkiye altın potansiyelinin 6bin500 ton olduğu tahmin ediliyor. Türkiye bu potansiyelle dünyada 2.potansiyel durumunda bulunuyor. 600ton altın varlığı görünür haldeyken mevcut potansiyelin %10 bulundu ve altın yataklarından şu ana kadar 50 ton civarında altın üretildi. (Bereket versin süper ama !)

Jeotermalde avrupa birincisiyiz.

Türkiye zengin kaynaklara sahip olduğu madenler arasında bor, linyit, mermer, perlit, pomza, feldspat, bentonit, barit, manyezit, sodyumsülfat, kayatuzu, trona, jips, stronsiyum tuzları, zeolit, olivin, asbest, lületaşı, sepiyolit, profilit, dolomit, kalsit, fluorit, kuvars-kuvarsit, siliskumu, zımpara, diyatomit, kireçtaşı yer alıyor.

Buraya kadar Çok güzel sahiden cennet vatan Türkiye yok yok ama Neden bu madenleri işleyemiyoruz ?

Kibarlığım affedilmez bir küfürdür belki. Sen anla onu ! Kimse anlamadan ya sustum, ya suçtum. İki türlüde bana ziyandi. Ne insanlar anlayabildi derinliğimi, ne ben anlayabildim onlarin sığlığını. O yüzden hep sustum ve sustukça suç oldum. Ama hic işlenmedim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    Hükümetlerin yaptıkları anlaşmalar,bu madenlerden bazılarının(bor gibi) işlenmesinin petrole olan bağımlılığı azaltacağı düşüncesi,Türkiye'nin düze çıkmasını istemeyen dış ve iç şerrrrefsizlerin çeşitli baskıları,mükemmel akılcı yapılan politik adımlar ve şu anda aklıma gelmeyen buna benzer birçok şey :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bunlar önemli politikalardır amerikadada petrolün yüzde 40  a yakını var neden kendi çıkarmıyorda dışardan alıyor hem parayla hem zorla düşündünmü?

çünkğü bir zaman sonra bu kaynaklar bitecek ve ne olacak direk kara borsa:)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı:
    -----------------------------

bunlar önemli politikalardır amerikadada petrolün yüzde 40  a yakını var neden kendi çıkarmıyorda dışardan alıyor hem parayla hem zorla düşündünmü?

çünkğü bir zaman sonra bu kaynaklar bitecek ve ne olacak direk kara borsa:)

aklına sıçayım diyorum başka bişey demiyorum.

bizde böyle mi oluyo? bizde zaten işlenmemiş hali gidip duruyo biterse ilk bizde biticek. amerika zaten olanı çıkarmıyomuş (senin dediğine göre) biz olanı çıkarıp millete ucuza veriyoz işlenmediği için bu mu önemli politika?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

kısaca abd uyguladıgı bu maddeler sayesinde madenlere girmek kazmak suc :)  

ama yabancı  şirketlerin gelip turkiyeden toprak satın alıp   maden çıkarmaları yasal  dır ulen şu maddeler aklıma geldikce   turkiyedeki gumruk yasasını  çıkardıgı içi sovesi geliyo insanın  tansuya :l

onekine?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

bir tartışka programında izleyip araştırmıştım sonra nette buldum  zamanında bir paşamı ne abd ile bir anlaşma yapmıştı Atatürk bunu kabul etmemişti bu nedenle abd yüzünden madenler çıkarılamıyor abd o anlaşmadn gelen kuyruk acısı yüzünden izin vermiyor maden çıkarılmasına araştırır linkini yazarım

edit:

kısaca özet için http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=45155

uzun uzun okumak için: http://www.kamusen.org.tr/kitap%5Cmaden.htm

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scorpus
    scorpus's avatar
    Erkek
    çıkarıp yabancılara yok pahasına satacaklarına çıkarmamaları daha iyi belkiilerde aklı başına insanlar devletin başına gelirde adam gibi kullanırlar madenleri.putin petolu doğalgazı nasıl silah olarak kullanıyorsa bizimkilerede belki bir gün jeton düşer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    hemen şuanki hükumete yüklenenler olmuş. ne kadar basit dimi. elektrik kesilir hükumet.. su kesilir hükumet.. fiyatlar artar hükumet.. trafik kitlenir hükumet..

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek
    Tabikii sorumlu olan hukumetlerdir, biz onlara oy veririz (satilan ve cahillerin oylari haric) adam gibi olsunlar vatani satmasinlar....

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Erkek

scorpus bunu yazdı:
    çıkarıp yabancılara yok pahasına satacaklarına çıkarmamaları daha iyi belkiilerde aklı başına insanlar devletin başına gelirde adam gibi kullanırlar madenleri.putin petolu doğalgazı nasıl silah olarak kullanıyorsa bizimkilerede belki bir gün jeton düşer

çok pis katılıorum hammaddeyi beleşe satıp ürünü extra extra extra pahalı alacağımıza bırak orda yatsın belki biri akıllıca kullanır 

bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:
    hemen şuanki hükumete yüklenenler olmuş. ne kadar basit dimi. elektrik kesilir hükumet.. su kesilir hükumet.. fiyatlar artar hükumet.. trafik kitlenir hükumet..

şayet benden bahsediyosan yazdıklarımı düzgün oku hoca!

Diğer dediklerinin çoğu zaten hükümetle alakalı yanii söylesek haklıyız :)

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
Toplam Hit: 4207 Toplam Mesaj: 19