Makale Koruması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba, 

Şuan yapım aşamasında bir makale sitesi var. Localde üzerinde çalışıyorum ve çok yakın zamanda açacağım.

Üzerinde çalışılmış makaleler olacağından, bir de sağlam bir konuya hitap edeceğinden, muhakkak çalınmak istenecektir. 

Wordpress tabanlı kullanacağım sitede, ne gibi önlemler alabilirim?

Bu curl muhabbeti falan, yahut da başka yollarla yapılan botlara karşı maksimum güvenlik olması için hangi yolları izlemem gerekir? 

Biliyorum, yapmak isteyen, kafaya koyan her türlü yapar da, yaparken terlesin istiyorum lavuk. Ya da tam yapamasın, eksik olsun, yamuk olsun. Bir makaleyi çaldığı zaman sesli harfleri silsin mesela uğraşsın onlarla. 

Bu tip tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Eklenti ile olur, temaya müdahele ile olur, sunucu tabanlı olur :) Limit yok. 

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam almak isteyen her türlü alırda  senin dedini  kodda yapıp  metin arasına  gizli bi header koyabilirsin mesela  reklamın  olur oda senin biraz uğraşman gerek ama isteyen  her türlü alır hocam .)) uğraşmaya degmez aslında  zaten google  çalıntımı degilmi ilk nerde yayınlanmış diye bakıyor ve biliyor..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam engel falan sinir yok millette. Adam google akademik in bile kitap ve dokumanlarina ulasim sagliyor birsekilde. Ctrl c yi engellesen kaynak kodundan cekerler onu engellesen adam abbyy gibi bir pgramrama sayfayi okutup wordde tertemiz alir. Kisaca siteye koyup public ettigin seyi korumanin yolu yok gibi kalmis ki private bilgiler bile korunamiyor:(

Ama bi yolu bilen varsa cok ikrama gecer

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek
    Kaptan bunu yazdı

hocam almak isteyen her türlü alırda  senin dedini  kodda yapıp  metin arasına  gizli bi header koyabilirsin mesela  reklamın  olur oda senin biraz uğraşman gerek ama isteyen  her türlü alır hocam .)) uğraşmaya degmez aslında  zaten google  çalıntımı degilmi ilk nerde yayınlanmış diye bakıyor ve biliyor..

Ya almak isteyenin her türlü alacağını biliyorum hocam da, gelip de 2 günlük .php bilgisiyle yapılan bir bot çalamasın mesela. 

Curl ile ziyareti kabul etmesin mesela? 

Bu tip tavsiyeler. 

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

botlara karsilik kaynak koddaki div ler vs karistirilarak birseyler yapabilirsin. her paragraf ayri bir div de ve kaynak kod icinde ki siralamasi farkli olur. javascript ile runtime da siralamayi degistirirsen curl bunu algilamaz.

Baska bir yontem ise 1 dk icinde 10 sayfa acilabilir gibi bir sure siniri koymak olabilir. curl da gelen header datalarina bir bak. browser name ve os name olarka ne geliyor onlari engelleyebilirsin ama bu cok kolay gecilecek bir onlemdir. curl icinde put veya get headeri ekleyerek coze bilir fakat dedigin gibi biraz is bilir birisi olmasi gerekiyor.

Sahsi gorusum header hatasindan olusan durumlarda 1 dk icindeki okunabilir makale sayisini gectiniz uyarisi yollarsin adam header yerine zamanlama problemi zannederek timer kismi ile ugrasir.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Güzel bir fikir vereyim.

Yazıyı js ile bastır. Tabi jsyi token ile çağırtman felan gerekiyor. Jsyi de okuyamasın yani.

Velhasıl google botları okuyabilmeli diyorsan da isp değerine göre statik gönderirsin. Google ın ispleri google bot vs gibi. Botu yazacak adamın ispsinde kendi bilgisayarıysa ttnet falan yazar

Ha sen diyorsan ki sanal sunucu kullanmadan çalamasınlar iyice zorlaştırayım; node.js ile güzel tavsiyelerim mevcut :)

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Detaylarını bilmiyorum, baştan söyleyeyim.

Makaleleri pdf formatında göstersen, pdflerin arkasına watermark eklesen nasıl olur? Bunu çözmek ne kadar basit ya da mümkün mü bilmiyorum. Bağlantılar eskisi gibi değil. 3-5 mb lık makaleleri hemen indirirler. Belki mobiller biraz sıkıntı çekerler. Ama bunda da sıkıştırma vs. araştırmak lazım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam mutlaka calacagim diyen insan okur worde bile yazar. Oyle bir zamandayiz ki her turlu bilimsel makale caliniyor, milyar dolarlik firmalarin oyunlari crackleniyor. Seninkini de oyle ya da boyle calacak isteyen ama google ilk kimin koydugunu biliyor olacak o yuzden sinir olursun mutlaka ama major bir sorun degil site icin.

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Hocam mutlaka calacagim diyen insan okur worde bile yazar. Oyle bir zamandayiz ki her turlu bilimsel makale caliniyor, milyar dolarlik firmalarin oyunlari crackleniyor. Seninkini de oyle ya da boyle calacak isteyen ama google ilk kimin koydugunu biliyor olacak o yuzden sinir olursun mutlaka ama major bir sorun degil site icin.

Hocam peki sitelerin google siralamasinin onemi yok mu? Hic bu konuda dusunmedigimden arastirma geregi duymadim o yuzden soruyorum. Mesela yazimi kendi kisisel sitemde yayinladim ardindan milliyette aldi aynen sitesine koydu. Adam konuyu aradi benim sitem mi once cikacak milliyet mi ve birsuru yorumu mu?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    clogu bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Hocam peki sitelerin google siralamasinin onemi yok mu? Hic bu konuda dusunmedigimden arastirma geregi duymadim o yuzden soruyorum. Mesela yazimi kendi kisisel sitemde yayinladim ardindan milliyette aldi aynen sitesine koydu. Adam konuyu aradi benim sitem mi once cikacak milliyet mi ve birsuru yorumu mu?

Uyduruyorum: Mantiken milliyetin senden calacagi icerigin milliyetle ilgisi olmasi lazim, dolayisiyla milliyette konuyla ilgili daha onceden gelen bir ton keyword olmasi lazim ayrica keyword yogunlugu yorumlarla da cosabilir, dolayisiyla o keyword arandiginda milliyetin yukarda cikmasi lazim gibi. 

Ama daha iyi bilen biri aydinlatsin.

sigara değil, balık olan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Makaleyi resim olarak at  .)

Toplam Hit: 1319 Toplam Mesaj: 15
wordpress