Makale Koruması
-
https://creativecommons.org/choose/ makalelerini lisansla telif hakkını almış ol sonra paylaşan sitelere yasal yaptırımın olur
-
koruma işiyle v.s. uğraşma hocam :) ayrıca makale yazıyorsan bırak insanlar faydalansın, amacın kendi reklamını yapmaksa başka kulvar bulmanı tavsiye ederim. Amacın insanlara bir şeyler ulaştırmak, öğretmek ise bence çok fazla takmamak lazım böyle şeyleri.
İkinci olarak gözlemlediğim kadarıyla, dökümanlar/belgeler v.s. pdf formatında ise kimse uğraşıp da worde atıp da kendi adıyla yayınlasın..
Eskiden bir kaç şeyde böyle watermark eklerdim de, şimdi bana çok çocukça geliyor bunlar.
O yüzden bir tane pdf viewer ile makaleleri görüntületsen ve insanlara download etme hakkı versen emin ol ki çok kazançlı olursun. Arkaplanda pdf leri güzelce işlersen yani www.xxxx.com/oku/makaleid=2 gibi bir mantıkla makalelere ulaşamasınlar. bunun yerine çeşitli tokenlarla parametre eklersen linklerden çıkartamazlar, böylece bot yapmak da zorlaşır. örnek www.xxx.com/m/cf=afsgshdhsdhdhdh356tfqa&akda=adfgfdhdhsasefrt5463w?kr=fsetgshe gibi :)
eğer makale dediğin şeyler bilimsel usullerle yazılmış ise bunları çeşitli kuruluşlarda yayımlatabilirsin ve ücretli/ücretsiz dağıtabilirsin. Mesela makalaler için www.acm.org ya da www.springer.com kullanabilirsin.
Son olarak;
çalıştığım yerde bir tane döküman viewer kullanıldı. Tabi içeriği çok daha farklı ancak belki fikir verir, her müşteri kendine ait ya da izni olduğu kütüphanedeki dökümanları görür, bunları indirebilir update edebilir. Bu viewer da dökümanlar byte array türünden verilir, dosya formatı verilir ve gösterilir, componentin de otomatik olarak watermark ekleme özelliği var, yani kendinin tek tek dökümanları işaretlemen gerekmez.
şirkette olsam componentin adını öğrenirdim. O projede de biraz çalıştım ama component ile değil de data tarafıyla. Taban olarak DM Server (opentext) kullanılıyordu, gelişmiş bir döküman yönetim sistemi.
-
Acayip süper bir çözüm söylüyorum; Google Docs 'a at.Sayfaya entegre de et belli olmasın. İndirme özelliği vermeden kimse indiremiyor herhalde.
benim ingilizce bu kadar :)
SkynetX tarafından 16/Oca/16 15:24 tarihinde düzenlenmiştir -
IP kontrolü yap, makalelerin türkçe ise, yurtdışı ya da uzak doğudan gelen ip' leri engelleyebilirsin doğrudan.
Eğer türkçe değilse içerik, aynı ip den çok fazla sayıda istek geliyorsa captcha çıkarabilirsin.
Sahibinden bu konuda harika işler çıkarıyor. Proxy yoluna gidenler için de verdiğim ilk yöntem bir çare olabilir.
Tabi mutlaka bi black list tablosu yap, ip' leri oraya at.
Daha da güvenli olsun diyorsan, düzenli şekilde proxy list paylaşan sitelerden ip' leri çekip black list tablona atabilirsin.
O tablodan gelen bağlantıları komple engellersin.
Onun dışında normal kopyalama içinde CTRL-C ve Sağ Click' i browser' dan kaldırabilirsin.
Bunlar baya bi dışarda tutacaktır ama komple çözüm yok tabiki de :)
@unbalanced hocamın dediği ikinci yöntem ilk katmanda çok iş görür. Benim yazdıklarım biraz daha alt katman için oldu.
Son olarak, google önce senin makaleni index' lediği sürece hiçbir sorun olmaz, başka yerde yayımlanmasının.
ozgunlu tarafından 16/Oca/16 16:14 tarihinde düzenlenmiştir