Makina Açılmıyor! Yardım
-
Bilgisayar açılıyor , ama sorun yok , Bios bile açılmıyorsa , DkN'nin dediği gibi sorun ekran kartında .
TEK'i basman caizdir ...
-
Tarantula bunu yazdı:
-----------------------------
essan bunu yazdı:
-----------------------------hocam fanlar çalışıyor diyorsun ekrana görüntü gelmediğine göre büyük ihtimalle ram bellek çökmüştür yanmış olabilir. kartların test edilmesi gerekli başka türlü olmaz..
ancak açılıştaki uyarı sesleri de gitti. Önceden 2 defa kısa dıt sesi veriyordu. Ekran kartı veya ram demişsiniz bunlar bozulunca bunu sağlayabilirmi?
-----------------------------hocam aynı şekilde arkadaşımın başınada geldi ram belleği değiştirince sorun düzeldi. seninkinde ram veya ekran kartında olabilir.. dediğim gibi kartlarını test ettirmekten başka çaren yok bu arada powere kazık atıyorlar demişsin ne kadar verdin hocam sorması ayıp ama..
-
taktıkları işlemci fanını görmen gerek. 25ytl sadece fan. ayrıca 25 lik de bakım ve el emeği aldılar. değişen yalnız işlemci fanı oldu 50 ytl ye patladı.
edit: kendi imkanlarımla başka bir ram takacağım yarın bakalım olacakmı.
-
Ram den olsa öter. Benimde başıma benzer durum gelmişti ekran kartı ve monitorün ikisi birden yanmış. Ekran kartını dene bir arkadaşında.
-
Tarantula bunu yazdı:
taktıkları işlemci fanını görmen gerek. 25ytl sadece fan. ayrıca 25 lik de bakım ve el emeği aldılar. değişen yalnız işlemci fanı oldu 50 ytl ye patladı.
-----------------------------fan fiyatı güzel hocam bakım ve emeği biraz uçmuş gibiler ama sağlık olsun hocam takma kafaya olur böyle şeyler..
-
anakartın üstündeki saat pili gibim olan pili bi çıkar (bu tüm bios ayarlarını sıfırlıcaktır) sonra takıp bi tekrar dene hocam.
-
_E_O_R_ bunu yazdı:
anakartın üstündeki saat pili gibim olan pili bi çıkar (bu tüm bios ayarlarını sıfırlıcaktır) sonra takıp bi tekrar dene hocam.
yazmayı unutmuşum. onu denedim. hemde defalarca, ancak işe yaramadı. İlk denememde işe yarar gibi oldu. Makina açıldı. Güvenli kipte aç vs vs seçenekleri geldi önüme. Normal bir şekilde açtım, güvenli kip yapmadım. Açılıyordu, tam "hoşgeldiniz" ekranı gelecekken eski haline döndü. Ekran karardı. -
Arkadaşlar makinamın derdi başka sanırım. Anakart -ekran kartı -ram -funlar vs vs kasanın içindeki herşeyi denedim. Alayı sağlam.
Makinayı başka bir yerde tekrar denedik. Zor bela açıldı. Formatladık falan ettik filan ettik. Düzene koyduk. Dün gece geç saatlerde tekrar eve getirdim ve taktım.
İlk denememde aceleden klayyenin pillerini ters taktığımı fark ettim, bios şifresini giremedim. Pil olayını çakana kadar şifre ekranı 3-4 saniye bekleyip reset atıyordu. Güç düğmesine basılı tutarak kapattım. Klavyenin pillerini düzelttikten sonra tekrar açtım ve gene aynısı.
Daha sonra arkadaşımın masaüstü ile yer değiştirdim. FArklı bir monitör-klavye-mouse vs. Gene çalışmadı. Ancak arkadaşımın kasası benim monitör-kalvye vs de çalışıyor.
Naapim ben bu kasayı şimdi. Çöpe mi atayım?