folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Makina Mühendisliği İçin Macbook Yeterli Mi ?

Makina Mühendisliği İçin Macbook Yeterli Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

selam gençler

kardeşime pc alacağım

makina müh. okuyacak çocuk

macbook alsam yeterli mi ? windows gerektiren uygulamalar kullanıyolar mı ?

okulun sitesinden ders programına baktım ne kullandıklarına dair bişey göremedim.

matlab vardır illa o da macte çalışıyor. 

hatta biraz daha zorlayıp ipad alsam nasıl olur ? sizce kurtarır mı ?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Facebook'ta üniversitenin öğrenci grupları oluyor onlara yazarsan daha kesin ve çabuk yanıt alırsın.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek

Autocad, Solidworks, NX, Catia en çok kullanılan yazılımlar bunlar. Windows tarafında crack daha kolay olur, muhtemelen bazılarının macOS sürümü yoktur. Mühendislik tarafında bilgisayar ve endüstri mühendisleri hariç MacBook almak bana mantıklı gelmiyor. İki gün sonra ulan bunlar niye çalışmıyor dememek için RTX 2060 üstü ekran kartlı MSI veya Acer öneririm

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Windows

Program bulamaz.. Solidworks Macte çalışmaz

ltcelik tarafından 13/Ağu/24 18:57 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Kardeşin bu soruların cevaplarını kendisi arayıp bulmuyorsa başka meslek seçmesini öneririm yol yakınken.

Eğer fikir senden çıktıysa da kardeşine en büyük kötülüğü yapıyor olabilirsin. Destek olmak istiyorsan yalnızca parasını vermelisin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

MAC ve Windows kullanıyordum senelerdir. Apple ın tüm ürünleri var, ekosistemin hardcore içindeydim. (iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook, MacMini, Apple TV) Cloud, senkronize dosyalar, ekran paylaşımı vs vs.

Uygulamaları kaçak kullanırsan verimlilik düşüyor. Crashler vermeye başlıyor. MAC i update ediyorsun, uygulamalar açılmıyor vs.

Uygulamaların hepsinin lisansını bir bir satın almaya başladım fakat hala bir windows performansını alamadım. Sorun çözme adımları ve yapılacaklar çok meşakkatli.

Ortalama 2 ay öncesi Windows a geçtim tamamen. acayip kafam rahat. Kesinlikle MAC bir saçmalık gibi gelmeye başladı.

Kullandığım uygulamalar;
    - Adobe Photoshop, Illustrator
    - Jetbrains PyCharm, PhpStorm
    - XAMPP , MAMP
    - Python, PHP
    - Sketchup, Twinmotion

Bunların içinden Python ve PHP hariç kalan hepsinin lisansını gün sonunda bana tek tek aldırdı. Her sene yenilemekten iflahım kurudu.

Saçma sapan problemlerle karşılaşmak ve problemlerin çözümleri çok can sıkıcı. Sıradan bir bilgisayar kullanıcısının becerebileceğini düşünmüyorum.

edit. ama yine de bir laptop alacak olsam, windows laptop almaktansa (Monster, MSI gibi ağır olan laptoplar) mac i yine de bir düşünürüm muhtemelen, yada dell in xps modelleri hoşuma gidiyor ama sana Precision modeli gider laptopta herhalde. Fakat bir masaüstü bilgisayar alacaksam kesinlikle windows.

edit 2: bu arada benim satılık konumdan macbook pro duruyor hala satılmadı. ilgilenirsen konuşabiliriz;
    https://www.tahribat.com/forum/satilik-mac-mini-macbook-pro-ve-alienware-258098

ama benim laptopu satin almani tavsiye etmiyorum. Kardesine Sifir laptop alsan daha motive olur. Benim laptopta batarya problemi var gibi birde yillardir aktif olarak kullanılıyor 

Castaway tarafından 13/Ağu/24 21:54 tarihinde düzenlenmiştir

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

hepinize teşekkür ederim. windowsla gideceğiz gibi duruyor.

macbook hafif ,taşıması kolay vs diye iyi olacağını düşünmüştüm .

sikko monster + ipad gibi bi kombo yapayım olmadı

yolbulucu tarafından 13/Ağu/24 22:25 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Kaan bunu yazdı

Kardeşin bu soruların cevaplarını kendisi arayıp bulmuyorsa başka meslek seçmesini öneririm yol yakınken.

Eğer fikir senden çıktıysa da kardeşine en büyük kötülüğü yapıyor olabilirsin. Destek olmak istiyorsan yalnızca parasını vermelisin.

mesela çocuğun makine mühendisliğini haketmek için ne yapması gerekirdi Kaan bey ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

mesela çocuğun makine mühendisliğini haketmek için ne yapması gerekirdi Kaan bey ?

Hocam kendisi merak edip bakacak. Alanina göre seçecek. Hadi konfigurasyon sorsa anlarım. Windows mu mac mi sorusunun cevabını kendisi vermeli. 

Solid kullanıp tasarımcı mi olacak, googleda 10dk arasa cevabını alır. Matlab belki hiç çalışmayacak. Bunların cevabını bulması 10dk sürmez. Merak etmesi lazım meslegi. Bu tüm meslekler için geçerli.

Ben olsaydım teknik işleri sikeyim deyip networkumu genişletmeye, kulüplerde aktif olmaya bakar elime de bir tane ipad alir hayatıma bakardim. Windows laptobu da ortlama bir şey alir evde kullanırdım. Armut pis ağzıma düş olduğu zaman insan gelişemiyor. 

Konuyu yanlış aksettirmis olabilirim. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Solidworks autocad gibi uygulamalar henüz mac platformunda yok diye biliyorum. O yüzden mecburen windows lazım.

goo.gl/qBNZmW
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

autocad mac ile çalışır.

eskiden expresstools çalışmıyordu şimdi çözmüşler sanırım.

mac faresi ile çizim yapılmaz autocad üzerinde. o top hır hır döncek :)

https://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/express-tools-command-shows-unknown-command-in-autocad.html (çözmüşler ama ben yine de güvenmem)

al bi i5 bilgisayar nvdia ekran kartlı. mek mük uğraşma. 

bence hala 3 boyutlu tasarım üretme konusunda mac facia.

ipad salla. ilerde parça marça tasarlayacaksa sketchbook kullanır şimdiden gerek yok.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
Toplam Hit: 3986 Toplam Mesaj: 32
macbook