Makro Evrim Geçirmiş Canlılar?
-
Hocalar macro evaluation yani Makro evrim geçirmiş canlılara örnek verebilir misiniz? Yani uçan bir hayvanken sürünen bir hayvan haline yada at,eşek türü bir hayvanken çok daha başka bir türe evrilmiş kısacası micro evrim değil macro evrim yaşamış canlılar arıyorum.
Ateist arkadaşlardan cevap bekliyorum.Konu ateizm yada dinle alakalı değildir.Başka yere kaymasın.Biyolojik cevaplar lütfen.
-
Sen. Bir de niye ateist arkadaşlardan? İnançlı adam biyoloji bilemez mi?
Edit: Makro evrimden kastın nedir? Muhtemelen yanlış biliyorsun.
krypt tarafından 21/Oca/14 19:38 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdı
Sen. Bir de niye ateist arkadaşlardan? İnançlı adam biyoloji bilemez mi?
Edit: Makro evrimden kastın nedir? Muhtemelen yanlış biliyorsun.
Nie sen yazıyorsun küfür mü ettik konuda?
İnançlı adam biyoloji bilebilir tabi ama evrimcilerin savunduğu bir konu olduğu için ateistlere soruyorum.
-
Ne küfürü la? Örnek istedin sen dedim işte.
Ateizm ve evrim arasında olduğu iddia edilen zorlama ilişki... Gayet dininde olan ve acayip bir bilgi birikimiyle evrimi savunan insanlar var.
krypt tarafından 21/Oca/14 19:45 tarihinde düzenlenmiştir -
balinaların arka bacakları var akcigerleri var dışardan oksijen almadan yaşayamazlar... (arka bacaklar görünmez evrilmiş kulanılmayan organlar körerir kuralıyla...)
-
Krypt var mı hocam kaynak olarak gösterebileceğin bir link falan? Sen diyince bana çıkış yaptın sandım pardon : )
@Nvidia
Balinaları araştırayım hocam.Başka böyle örnek varsa bekliyorum.
-
öncekini editledim bilimsel olarak kesin olmayan bir şey için nasıl örnekler verebiliriz ? diyim:D
lekton tarafından 21/Oca/14 19:57 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdı
Krypt var mı hocam kaynak olarak gösterebileceğin bir link falan? Sen diyince bana çıkış yaptın sandım pardon : )
@Nvidia
Balinaları araştırayım hocam.Başka böyle örnek varsa bekliyorum.
Abi insanın türleşmesi üzerine bir kütüphane doldurabilecek kadar yayın vardır muhtemelen. En yeni baskılardan birisini inceleyebilirsin.
Ben hala senin sorunu anlamadım ama. Makro evrim tür seviyesi ve üzerinde evrimdir. Teknik olarak şu an tür olan bütün canlılar makro evrim geçirdiler yani. Sen modern bilimin oluşumundan sonraki süreçte gözlemlenmiş olan mı soruyorsun?
krypt tarafından 21/Oca/14 19:52 tarihinde düzenlenmiştir -
yaşam suda başladığına göre karadaki her hayvan istediğin örneğe uyar herhalde. sonra penguenler var. evrimlerini bilmiyorum fakat halleri oldukça göz önünde. ne için lazımdı söylersen ona göre seçelim. çok geniş sormuşun, tüm canlılar desek yalan olmaz.
-
Asagidaki linkte ornekler var.
http://examples.yourdictionary.com/examples-of-macroevolution.html
-
O zaman şöyle bir özet vereyim anlayın olayı.Şimdi bir inanan adamla tartışıyorum adam bana diyor ki evet micro evrim yanı kuşun atın eşeğin evrimleşip daha başka bir hale gelmesi olmuştur diyor ama macro evrim yani insanın balık gibi sudan çıkıp insan haline gelmesi yada uçan bir hayvanın evrimleşip çok daha başka bir hayvan haline gelmesi olmamıştır diyor.
Benimde aradığım şu şekilde bişey mesela timsah gibi.Araştırıyorum şuan timsahı evrim olarak.Eskiden sadece suda yaşıyormuş sonradan hemde karada yaşar hale gelmiş falan diye duymuştum bir kaç kere.Bunun gibi örnek arıyorum.İngilizce yada Türkçe kaynak farketmez.