Makro Evrim Geçirmiş Canlılar?
-
u235 bunu yazdı
Hocalar bu adam benim dediğim gibi örnek istiyor.Bir arkadaş maymunların kalp yapısıda insanlarınki gibiymiş dedi mesela adam afalladı biraz.
Ben ateist falan değilimde adam biyoloji,kimya,fizik gibi dallarda profesör olmuş kişilerin röportajlarıyla dalga geçiyor.Ben sadece biraz milletin tonlarca belgeyle,fosille ispatlamaya çalıştığı şeyleri böyle hafife almasına biraz kıl oldum.
Yine de bence salla gitsin, kendini çok zeki, süper bi düşünür falan sanarak mutlu olsun gariban.
Canın uğraşmak istiyorsa da sen ona soru sor, mikroevrim neymiş bi söylesin mesela. Sana açıklayacağım anlatacağım diye fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olur belki, evrim, mikroevrim, makroevrim neymiş bi anlasın her şeyden önce.
-
Sen önce fb'a bak arada, burada laf yetiştiriyorsun millete. :D
krypt tarafından 21/Oca/14 20:51 tarihinde düzenlenmiştir -
KrypT bunu yazdı
kim? üstüme alınayım mı? :D
-
izzmarit bunu yazdıKrypT bunu yazdı
kim? üstüme alınayım mı? :D
Tabiki sen. Sosyal medyaya karşı çok ilgisizsin :B
krypt tarafından 21/Oca/14 20:57 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam herşeyden önce evrimim işleyişinin iyice sorgulanması gerekir bu gibi sorular en son aşama ara geçiş türü göster tersine evrim yapmış canlı göster simetrik hamde asimetrik canlı göster gibisorular çoğu zaman doğal seleksiyon mekanizmasının yani evrimin tam kavranamamasından kaynaklanıyo evrimin ilerleyişindeki bu ince çizgiyi eğer doğru anladığını düşünüyorsan zaten gördüğümüz göremediğimiz tüm canlıların sürecin içerisinde olduğunu farkedersin
taxonomy(canlıların sınıflandırması) diye bir iş var kimsenin dert edip tartıştığını görmedim aslında canlılar birbirine evrimsel yakınlıkları ile sınıflandırıyor bu bile evrimin bilim dışı kaygılarla reddedilmek istendiğini göstermekte
golgi tarafından 21/Oca/14 23:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Sana sormak istediği türler arası evrim konusu,
(dini duyarlılığı olup evrimsel bakanlar türler içi evrimi savunur balık başka bir iklim türü balığı olabilir , su kaplumbağası karaya dönebilir vs, gibi)
arkadaşına Tiktaalik roseae ve Protoclepsydrops ı incelemesini söyle, (sürüngenlerden memelilere geçiş)
yanlız inceleme işini abartırsa bu kezde evrim ukalası olacak herhalde
-
golgi bunu yazdı
hocam herşeyden önce evrimim işleyişinin iyice sorgulanması gerekir bu gibi sorular en son aşama ara geçiş türü göster tersine evrim yapmış canlı göster simetrik hamde asimetrik canlı göster gibisorular çoğu zaman doğal seleksiyon mekanizmasının yani evrimin tam kavranamamasından kaynaklanıyo evrimin ilerleyişindeki bu ince çizgiyi eğer doğru anladığını düşünüyorsan zaten gördüğümüz göremediğimiz tüm canlıların sürecin içerisinde olduğunu farkedersin
taxonomy(canlıların sınıflandırması) diye bir iş var kimsenin dert edip tartıştığını görmedim aslında canlılar birbirine evrimsel yakınlıkları ile sınıflandırıyor bu bile evrimin bilim dışı kaygılarla reddedilmek istendiğini göstermekte
Aslında sistematik olacak doğrusu. Taksonomi ve sistematik iç içe olduğundan karıştırmak normal. Taksonlar arası ilişkilerin incelenmesi sistematiğe girerken, taksonların oluşturulmasında birbirleri ile ilişkileri muazzam önemli. Yani taksonomi ve sistematik birbirinden ayrılamaz, açıklanması ve algılanması güç olabilen kavramlar.
Evrimin en temel mekanizmalarını anlayamayan insanların sistematik, taksonomi, kladistik, filogenetik gibi konulara girebileceğini zannetmiyorum. O yüzden bence sen de kasma hocam. Hadi dağılalım.
-
"inanan bir adamla tartışıyorum" , " ateist arkadaşlar yardım edin, bi el atın" .
Sen bu mantıkla tartışmaya devam et mürid, kime ne anlatabilirsin ? Adama bilimsel bir konuyu anlatmaya çalışıyorsun, ama senin kafanda bile olayın bilimle en ufak alakası yok.
-
hocam sen al bi richad dawkins'in yeryüzündeki en büyük gösteri(evrimin kanıtları) kitabını oku hiç bir inançlı adamlada polemiğe gir kafanı sikerler başka bişe de yapmazlar
Bir başka makroevrim örneği ise : Amfibiler su ve kara canlılarıdır akciğerleri vardır aynı zamanda solungaçlarada sahiplerdir
-
yarasa amk , farenin uçanı