folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Makro Evrim Geçirmiş Canlılar?

Makro Evrim Geçirmiş Canlılar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    u235 bunu yazdı

Hocalar bu adam benim dediğim gibi örnek istiyor.Bir arkadaş maymunların kalp yapısıda insanlarınki gibiymiş dedi mesela adam afalladı biraz.

Ben ateist falan değilimde adam biyoloji,kimya,fizik gibi dallarda profesör olmuş kişilerin röportajlarıyla dalga geçiyor.Ben sadece biraz milletin tonlarca belgeyle,fosille ispatlamaya çalıştığı şeyleri böyle hafife almasına biraz kıl oldum.

Yine de bence salla gitsin, kendini çok zeki, süper bi düşünür falan sanarak mutlu olsun gariban.

Canın uğraşmak istiyorsa da sen ona soru sor, mikroevrim neymiş bi söylesin mesela. Sana açıklayacağım anlatacağım diye fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olur belki, evrim, mikroevrim, makroevrim neymiş bi anlasın her şeyden önce.

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sen önce fb'a bak arada, burada laf yetiştiriyorsun millete. :D

krypt tarafından 21/Oca/14 20:51 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    KrypT bunu yazdı

kim? üstüme alınayım mı? :D

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

kim? üstüme alınayım mı? :D

Tabiki sen. Sosyal medyaya karşı çok ilgisizsin :B

krypt tarafından 21/Oca/14 20:57 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

hocam  herşeyden önce evrimim işleyişinin iyice sorgulanması gerekir bu gibi sorular en son aşama ara geçiş türü göster tersine evrim yapmış canlı göster simetrik hamde asimetrik canlı göster gibisorular çoğu zaman doğal seleksiyon mekanizmasının yani evrimin tam kavranamamasından kaynaklanıyo  evrimin ilerleyişindeki bu ince çizgiyi eğer doğru anladığını düşünüyorsan zaten gördüğümüz göremediğimiz tüm canlıların sürecin içerisinde olduğunu farkedersin  

taxonomy(canlıların sınıflandırması) diye bir iş var kimsenin dert edip tartıştığını görmedim aslında canlılar birbirine evrimsel yakınlıkları ile sınıflandırıyor bu bile evrimin bilim dışı kaygılarla reddedilmek istendiğini göstermekte 

golgi tarafından 21/Oca/14 23:46 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sana sormak istediği türler arası evrim konusu, 

(dini duyarlılığı olup evrimsel bakanlar türler içi evrimi savunur balık başka bir iklim türü balığı olabilir , su kaplumbağası karaya dönebilir vs, gibi)

arkadaşına Tiktaalik roseae ve  Protoclepsydrops ı incelemesini söyle, (sürüngenlerden memelilere geçiş)

yanlız inceleme işini abartırsa bu kezde evrim ukalası olacak herhalde

9200 feetde alınan ilk nefes...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    golgi bunu yazdı

hocam  herşeyden önce evrimim işleyişinin iyice sorgulanması gerekir bu gibi sorular en son aşama ara geçiş türü göster tersine evrim yapmış canlı göster simetrik hamde asimetrik canlı göster gibisorular çoğu zaman doğal seleksiyon mekanizmasının yani evrimin tam kavranamamasından kaynaklanıyo  evrimin ilerleyişindeki bu ince çizgiyi eğer doğru anladığını düşünüyorsan zaten gördüğümüz göremediğimiz tüm canlıların sürecin içerisinde olduğunu farkedersin  

taxonomy(canlıların sınıflandırması) diye bir iş var kimsenin dert edip tartıştığını görmedim aslında canlılar birbirine evrimsel yakınlıkları ile sınıflandırıyor bu bile evrimin bilim dışı kaygılarla reddedilmek istendiğini göstermekte 

Aslında sistematik olacak doğrusu. Taksonomi ve sistematik iç içe olduğundan karıştırmak normal. Taksonlar arası ilişkilerin incelenmesi sistematiğe girerken, taksonların oluşturulmasında birbirleri ile ilişkileri muazzam önemli. Yani taksonomi ve sistematik birbirinden ayrılamaz, açıklanması ve algılanması güç olabilen kavramlar.

Evrimin en temel mekanizmalarını anlayamayan insanların sistematik, taksonomi, kladistik, filogenetik gibi konulara girebileceğini zannetmiyorum. O yüzden bence sen de kasma hocam. Hadi dağılalım.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

"inanan bir adamla tartışıyorum" , " ateist arkadaşlar yardım edin, bi el atın" .

Sen bu mantıkla tartışmaya devam et mürid, kime ne anlatabilirsin ? Adama bilimsel bir konuyu anlatmaya çalışıyorsun, ama senin kafanda bile olayın bilimle en ufak alakası yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam sen al bi richad dawkins'in yeryüzündeki en büyük gösteri(evrimin kanıtları) kitabını oku hiç bir inançlı adamlada polemiğe gir kafanı sikerler başka bişe  de yapmazlar 

Bir başka makroevrim örneği ise : Amfibiler su ve kara canlılarıdır akciğerleri vardır aynı zamanda solungaçlarada sahiplerdir

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

yarasa amk , farenin uçanı

Toplam Hit: 3667 Toplam Mesaj: 33