Malatyalı Atatürk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Twitter'da gezerken gördüm. "Atatürk Malatyalı" tagı tt olmuş.

Sonra radikal ve hürriyette de şu haber çıkmış:

'Atatürk Malatyalı, yeğenleri de yaşıyor'

Atatürk'ün hayatı bize ezberletilenden çok farklı olabilir mi? Malatya'daki bir tapu davasından çıkan belgeler bu soruyu gündeme getirdi.

Atatürk%20Malatyalı,%20yeğenleri%20de%20yaşıyor

Atatürk ’ün büyük sırrı 
    Bu günlerde hummalı bir kitap çalışması var. Kitabın adı,”Mustafa’dan Kemal’e, Atatürk ’ün Büyük Sırrı”. Yazarı genç bir isim. Fatih Bayhan. Yıllardır bu işle uğraşıyor; belge, bilgi topluyor. Uğraşı alanı ‘kozmik’ olunca isminin yazılmasını istemiyor. Çalışmalarını gizlilik üzerine yürütüyor. Atatürk ’ün gizli kalmış hayat öyküsünü kaleme alıyor. Ama ne öykü? Hollywood senaristleri duysa filme çeker. O derece ilginç ve şaşırtıcı. Masasının üzerini dolduran belgeler bize bambaşka bir Atatürk anlatıyor. Ezberi bozduğu gibi hayretler içinde bırakıyor. Eğer, bu kitapta yer alacak belgeler doğru ise en başta bütün ders kitapları değişir. Atatürk ’ün hayatı yeniden yazılır. 

O yazarla buluştum. Bana inanmakta güçlük çektiğim şeyler anlattı, kimi Osmanlıca belgeler gösterdi. Elinde tapu, nüfus kayıtları, mahkeme tutanakları ve ses kayıtları olduğunu söyledi. Ve anlatmaya başladı: ”Mustafa Kemal, Malatya Akçadağ’da doğdu. Ailesi Çakıroğulları diye biliniyor. Babası Mamo lakaplı Mehmet Reşat Bey. Türkmen kökenli, Teşkilat-ı Mahsusa üyesi. Annesi Ayşe Hanım. Akçadağ’da çiftlikleri var. Halası Zübeyde Hanım, çeteler tarafından kaçırılıp, bir süre alıkonuyor. Aile, laf-söz olmasın diye O’nu çiftliklerinde çalışan Ali Rıza Efendi ile evlendirip, Selanik’e gönderiyor. Atatürk 5 yaşındayken babası, çeteler tarafından şehit ediliyor. Ayşe Hanım, oğlunu alıp Selanik’e gidiyor.O da vefat edince Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım, küçük Mustafa’yı nüfusuna geçiriyor.” Hepsi bu kadar değil. Devamı da var. “ Atatürk , 1931 yılında Malatya ’ya gidince aileyi belediye hoparlöründen anons ettirmiş. Daha sonra da maaş bağlatmış. Atatürk ’ün abisi Ömer de cephede şehit olunca maaş çocuklarına geçmiş. Halen de ödenmeye devam ediyormuş…” 

Anlatılanlara inanasım gelmedi. Ne de olsa ilk kez duyduğumuz şeylerdi bunlar. “Niye şimdi?” diye sordum. Madem böyle bir durum var, bunca yıldır neden kimse konuşmadı? Atatürk , bile bile niye sustu? Ya Akçadağ’daki yakınları? Atatürk , bir ulusun simgesi. Böyle bir ismin hayatı yüz yıldır yanlış biliniyor olabilir mi? Dedim ya her soruya bir cevabı mutlaka var. Anlattığına göre, devletin derinlikleri ve Atatürk ’ün yakın çevresi durumdan haberdarmış. Cumhuriyetin, devletin “bekası” adına adeta “omerta kuralı” işlemiş. Bilenler susmuş. Ebediyete kadar saklanmak istenen bu “sır” 1993 yılındaki bir tapu davasıyla ifşa olmuş. Çakıroğlu ailesi kadastro sorunu yaşayınca konu mahkemelik olmuş. Tapu, nüfus kayıtları, banka hesapları derken olay dallanıp-budaklanmış. 

Ortaya Atatürk bağlantısı çıkmış. Tabii, bunu duyan Ankara derhal devreye girmiş. Bir rivayete göre, dönemin Genelkurmay Başkanı merhum Necip Torumtay apar-topar Malatya ’ya gidiyor. Belgeler toplanıp, Ankara ’nın kozmik odalarına getiriliyor.Bu arada dosya kapatılıyor;dava düşüyor. O mahkemenin tutanakları ve tanıkların ses kayıtlarının elinde olduğunu söyledi yazar. İşte böyle. İnanılması zor şeyler bunlar. Bize anlatılanlar “kurgu” ise, bu belgeler ne? Okuduklarınız, duyduğum ve gördüklerimden ibaret. Buradan yargıya varamayız. Kitap, yakında raflardaki yerini alacak. Bakalım, tarihçiler ne diyecek? Genelkurmay kayıtları,belgeler ne söyleyecek? Akçadağ’daki “akraba”lar ne anlatacak? Merakla bekleyeceğiz… 

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?ArticleID=1097625&CategoryID=78&aType=RadikalDetayV3

Hey yavrum hey şuna bak ya... Bir Malatyalı olarak utandım. Atatürk TÜRKİYELİDİR. İzmirlidir, Bayburtludur, Diyarbakırlıdır, Samsunludur, Malatyalıdır..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Bu neyi değiştirir. Devletin bekası ile Cumhuriyet ile ne alakası var. Malatyalı olması Atatürk'ün liderliğinin önünde veya herhangi bir şeye engel miymiş nedir yani.  - Eğer öyle ise tabi-

tahribat.com a can feda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    yawuz bunu yazdı

Bu neyi değiştirir. Devletin bekası ile Cumhuriyet ile ne alakası var. Malatyalı olması Atatürk'ün liderliğinin önünde veya herhangi bir şeye engel miymiş nedir yani.  - Eğer öyle ise tabi-

Hocam Malatyalılar'ın götünü kaldırır.

Ama bilmiyorum Atatürk'le ilgili çok sav yıkılır bu haber doğru ise bazı tarihi şeylerin tekrar yazılmasına bile sebep olabilir.

Kaldı ki habere bir gram bile inanmıyorum ama çok ilginç, hala bunlarla uğraşan insanlarımız var.

Bu yazar olan adam Atatürk'le uğraşacağına Türk Tarihi ile uğraşsaydı belki de çok daha etkili birşey bulabilirdi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

Malatyadan bildiriyorum kimsenin götü şuanda kalkmadı...

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

malatyalılar şunlar bunlar boş boş boş.

adam ülkeyi kurdumu cumhuriyeti kurdumu vatanı kurtardımı dini ezanı kitabı bayrağı kurtardı mı : kurtardı.

o zaman bi siktir gidin boş şeylerle uğraşmayın sözüm sana değil uğraşanla

kaygusuz tarafından 19/Ağu/12 16:52 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Bir bakalım Malatya ile gündeme gelenler ve çıkarımlar

Malatya plakası 44

Obama 44.başkan

Chp'li Aygün Malatya Ovacık arası 44. km'de kaçırıldı !

Obama'nın elinde beyzbol sopası ile verdiği poz işte ordaki beyzbol sopasının sahibi Hank Aoron'a ait forma numarası 44

beyzbol sopasında ne yazıyormuş peki "Hammer(çekiç) 44 Hank"

gündemde olan nedir Malatya Kürecikte bir çekiç güç konuşlandırılmak istenmesi

yani aba altından sopa gösterilmekte
    biraz fazla komplocu diyenler olucak şimdi :)

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

ustu kapali bir yorum olsun...

bugun tr de  olan en buyuk sancinin slogani ve gidisatinitahmin edebiliyormusunuz...tabi eger bu "ataturk" vakasi dogru cikarsa..

bu dogruysa bile umarim dallanip budaklanmaz...

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyr00t
    Keyr00t's avatar
    Erkek

bir çok sanatçısından siyasetçisine adam yetiştirmiş ve türkiyenin hizmetine sunmuş malatyamın atatürküde çıkarmış olması beni hiç şaşırtmaz nickimi Keyr00t_44 yapacam :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

şimdiki siyaset yüzünden ne kadar korkmuşuz Ata'mıza çamur atılmasından, kirletilmesinden. gerçekten bir oyun

var çünkü toplumdaki yerinin küçültülmesi, değersizleştirilmesi için. bütün yorumlar aynı, karıştırılmasın, kurcalanmasın,

yaptıklarına bakın nereli olduğunun ne önemi var vs. korkuyoruz çünkü; iddiaların bir yenisi daha gelse Ata'mızı nasıl

aklarız, nasıl onun sesi oluruz, bu oyunlara nasıl engel oluruz diye düşünüyoruz. Halbuki olması gereken; eğer varsa

ortada bir gerçek, su yüzüne çıkartmaya uğraşıp, onu daha yakından tanıyabilmek için hep beraber çabalamamızdır.

Ancak şu günlerde ve böyle kirli bir siyaset ortamında gelen yorumlara katılmadan edemiyorum.

Hata aramayın, kurcalamayın artık, yeter!

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Walla benim için farketmez. Ha selanikli, ha malatyalı, ha ankaralı... Sonuçta adam aynı adam, icraatler aynı icraatler. Memleketine göre ne değişecek ?

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlginç ama ne fark eder ki ?? oralı buralı olması sonuç ta 0 bir devlet cumhuriyet kurulmuş

YasamaK tarafından 19/Ağu/12 18:37 tarihinde düzenlenmiştir

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
Toplam Hit: 3863 Toplam Mesaj: 27