Malatyalı Atatürk
-
İsterse Madagaskarlı olsun... Adam Adamdır...
-
Onu bunu bilmem ama,
Rahmetli Başbuğ'un resmi nüfus kaydı GAZİANTEP'dedir ( Kendisi Aldırmıştır )
GaziAntep İli, Şahinbey İlçesi, Bey Mahallesindedir Kaydı...
-
iyide beyler malatyalı olması kötü bişey demiyorki malatya ahalisi vatanına milletine bağlı milliyetçi muhafazakardır Atatürk'ün malatyalı olması yada selanikli olması farketmez
-
benim bildiğim biraz daha farklıydı, babası ali rıza değil 5 yaşında evlatlık alınmış ama malatyada değil yenişehir tırnovasında (bulgaristan ) doğmuştur.belki aile
malatyadan göç etmiştir o tarafa bilemiyoruz tam. bi kaç şey daha var ama malum 5816 sayılı Atatürk'ü koruma kanunu var o yüzden bazı şeyler üstü kapalı
konuşulabiliyor. O yüzden bize öğretilen tarihin %100 doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü bazı taşlar eksik kalıyor yerine oturmuyor. Konuştuğum bazı
tarihçiler de gerçek tarihin daha farklı olduğunu söylüyor. Ben anlamıyorum ki her tarihçi farklı bir şey söyleyebiliyor :)
zaten doğum tarihinde de problemler var
http://www.youtube.com/watch?v=YmJ2ehhyVdU
neyse bunlar o kadar da önemli değil nerde doğmuş ne zaman doğmuş.. önemli olan yaptıkları
edit: bazı ayrıntılar için 3 ciltlik rıza nur un hayat ve hatıratını okuyabilirsiniz. Kendisi M.Kemal'in lozan'a yolladığı heyetin içindeydi
unbalanced tarafından 20/Ağu/12 18:04 tarihinde düzenlenmiştir -
The_Cure bunu yazdınecroshine bunu yazdıThe_Cure bunu yazdıyawuz bunu yazdı
Bu neyi değiştirir. Devletin bekası ile Cumhuriyet ile ne alakası var. Malatyalı olması Atatürk'ün liderliğinin önünde veya herhangi bir şeye engel miymiş nedir yani. - Eğer öyle ise tabi-
Hocam Malatyalılar'ın götünü kaldırır.
Ama bilmiyorum Atatürk'le ilgili çok sav yıkılır bu haber doğru ise bazı tarihi şeylerin tekrar yazılmasına bile sebep olabilir.
Kaldı ki habere bir gram bile inanmıyorum ama çok ilginç, hala bunlarla uğraşan insanlarımız var.
Bu yazar olan adam Atatürk'le uğraşacağına Türk Tarihi ile uğraşsaydı belki de çok daha etkili birşey bulabilirdi.
Ataturk gibi bir Turk olmasi zaten beni onurlandiriyor. ve Kemalist bir Malatyali olarak soyluyorum kalkan birsey varsa gotumuz degil, oksanan ruhumuz ve gururumuz, seviyeyi dusurme.
E ben de kemalist bir malatyalıyım. Twitter'daki tweetlere baktığımda hemşerilerimin gururlarının okşanmasından çok kalkan götlerini gördüm hiç kusura bakma. Seviyelik bir söz değil o. Bariz öyleydi.
Hocam fizyolojik olarak sendeki değişiklikler beni ilgilendirmiyor. Twitterı istatistik kurumu olarak mı kullanıyorsun nedir ?
Atatürke taparım ben. dünyada benzeri bir insan doğmamıştır. kazara akrabam çıkarsa hemen politikaya atılacam =)
-
aliyk bunu yazdı
Bir bakalım Malatya ile gündeme gelenler ve çıkarımlar
Malatya plakası 44
Obama 44.başkan
Chp'li Aygün Malatya Ovacık arası 44. km'de kaçırıldı !
Obama'nın elinde beyzbol sopası ile verdiği poz işte ordaki beyzbol sopasının sahibi Hank Aoron'a ait forma numarası 44
beyzbol sopasında ne yazıyormuş peki "Hammer(çekiç) 44 Hank"
gündemde olan nedir Malatya Kürecikte bir çekiç güç konuşlandırılmak istenmesi
yani aba altından sopa gösterilmekte
biraz fazla komplocu diyenler olucak şimdi :)hocam iyisin 10 numara olmuş :) bikaç gün daha geçerse sen de 2. kitabı da sen çıkarırsın :)
kelomar tarafından 21/Ağu/12 02:14 tarihinde düzenlenmiştir