Mangalcılar İçeri
-
Merhabalar, Demirden bi ızgara almıştım yıllar önce, direk yağmur altında kalmasa da dışarda duruyor ve paslandı, yıllardır silerek kullanmaya çalışıyorum ama içim rahat etmiyor. Denemediğim şey kalmadı pasını bir türlü sökemedim, Taşlama makinasıyla telleyince biraz bişeye benzedi ancak yine de paslanıyor. Krom ızgaralar varmış biraz ince, nasıl tavsiye edermisiniz, 60cm genişliğinde yerim var, Alırken nelere dikkat etmem lazım krom mu krom kaplamamı
Bir de tecrübeli arkadaşlandan öğrenmek istediğim konu ızgarayı ne zaman ocaga koyucaz, ben genelde yağı yansın diye ateşi yakar yakmaz üstüne atıyorum köz oluncyaa kadar yanıyor demir, tabi ısındığı için daha kolay oksitleniyor ve paslanıyor, acaba krom ızgaralar nasıl kullanılır aydınlatabilecek var mı acaba
-
bimde çelik tel var. her kullanımdan sonra güzelce temizle, kapalı bir mekanda tut telini çok daha uzun ömürlü olur.
-
erebos bunu yazdı
Merhabalar, Demirden bi ızgara almıştım yıllar önce, direk yağmur altında kalmasa da dışarda duruyor ve paslandı, yıllardır silerek kullanmaya çalışıyorum ama içim rahat etmiyor. Denemediğim şey kalmadı pasını bir türlü sökemedim, Taşlama makinasıyla telleyince biraz bişeye benzedi ancak yine de paslanıyor. Krom ızgaralar varmış biraz ince, nasıl tavsiye edermisiniz, 60cm genişliğinde yerim var, Alırken nelere dikkat etmem lazım krom mu krom kaplamamı
Bir de tecrübeli arkadaşlandan öğrenmek istediğim konu ızgarayı ne zaman ocaga koyucaz, ben genelde yağı yansın diye ateşi yakar yakmaz üstüne atıyorum köz oluncyaa kadar yanıyor demir, tabi ısındığı için daha kolay oksitleniyor ve paslanıyor, acaba krom ızgaralar nasıl kullanılır aydınlatabilecek var mı acaba
Hocam merhaba. Kaplama almayınız. Mutlaka tellerken soyarsın.
Burada marka çok aramana gerek yok aslında. Paslanmaz krom bulursan yapıştır geç.
Izgara seçiminde bir diğer önemli husus da şüphesiz ızgaranın sapı. Hiç önemsenmiyor ama sapını tahta seçmediğin zaman güçlü ateşte çevirmek ölüm. Sapında yalıtkan bir madde olmasına özen göster.
Son olarak eğer bulabilirsen bunların artık yanlardan korumalıları da çıktı. Çevirirken etin düşme ihtimalini sıfıra indiriyor.
Ne zaman ocağa koyacağın konusu için de, Kromu ocakta bıraksan bir şey olmaz. Ancak şöyle bir konu var. Ocağa atar atmaz yarım limon ile bir güzel gezin ızgaranın üstünde. Sonra ızgara temizleme fırçan ( Sert ayakkabı fırçaları gibi) ile bir güzel fırçala ateşin üzerinde. Ne kiri kalır ne pası
-
Çelik,krom,inox iyidir gerisi çöp olur.ince olmamalı asla 10 mm veya yakın kalınlık idealdir.yükseklik 15 cm olmalı yağ alevine karşı uygundur.ızgara aralığı 4 cm.otel ekipmanından yaptırdığım ortalama ölçülerden ızgaram da bu şekildedir.
-
abi foto atabilir misin bakalım bir, çok kafamda canlandıramadım nasıl bir şey olduğunu ama bir adanalı olarak önerebileceğim şu yöntem en sağlıklısı.
Şimdi ızgara olsun, kebab şişi olsun bu tarz ürünleri kullandıktan sonra yıkamadan kaldırmak gerekiyor. Döküm tavalar bile böyle. Kuru bir bez ya da peçete ile fazla yağını alıp kaldırınca o yağ tabakası demirin oksijen ile temasını kestiği için paslanma yapmıyor. Kullanmadan hemen önce ateş üzerinde o kalan yağı yakıp, yarım soğan ile iyice silerek temizleyebilirsin. Kullanmadan önce ateşin üzerinde iyice dağlayacağın için (Ortalam bir kömür ateşi 400 dereceden fazla ısı yayıyor. ) kontaminelik bir durum da olmuyor.
-
https://www.ciceksepeti.com/m2-katlanir-tasinabilir-metal-mangal-barbeku-kcm92290188
ben bunu kullanıyorum 3 4 aydır oldukça memnunum ama uzun kullanımda ne olur bilemiyorum, tabi sökülebildiği için de dışarıda bırıkmak zorunda kalmazsın avantaj olabilir.
-
Sen komple mangalmı istiyorsun
Mangal telimi
ben ayaklı mangal yaptım . profilleri kaynattım . üstünede demircide 4 milim saçtan 8cm kutu gibi yaptırdım . sağına soluna 20 tane delik deldirdim . mangalım 3 yıldır dayanıyor . dibi delinecek gibi oldumu 1 peynir tenekesi atarım üstüne 1 yılda öyle götürür oldu bitti .köyde öyle duruyor . bayada yağmur falan öyle duruyor :D
mangal teli . olarak . öyle çokkalite aramana gerek yok . ben yazın bile 2 tur telleri atıp yenisini alıyorum . bildiğin en ucuz nerden bulursam . bim a101 bakkal kasap . en ucuz denk geldiğim yerden alıyorum .
istediğin kadar temizle balık falan içine ediyor .
benim tek dikkat ettiğim . https://urun.n11.com/diger/ahsap-tel-firca-P476580166
şunla temizliyorum . ilk ateşte teli bi yakıyorum . sonra az bi yağlı et ile yada soğanla teli siliyorum .
afiyet olsun
yok ben profesyonel mangal istiyorum dersen o işin uzmanu döküm ızgaralar . onadna da ben anlamam :D
-
bunun kromunu kullanıyorum güzel
ayrıca 40 cmlık küçük mangalımda var onuda bizikletle dağa gidince yakıyorum
1 adette tüplü var
ama mangalda benim gördüğüm babamda mangal hastasıdır uğrak çok iyim uzun yıllar kullanırsın
-
Döküm demirin pası aldıktan sonra iyice yağlaman lazım hocam. Yağlama yöntemine youtube dan bakabilirsin. "Cast Iron Seasoning" diye geçiyor. Basitçe şöyle, pası aldıktan sonra yağlayıp fırın gibi bir yerde iyice ısıtıyosun ve bu işlemi bir kaç kere tekrarlıyosun. Bir daha paslanmasını zorlaştırıyor.
Mangalda yada ocak üstünde benim tercihim döküm demir. Tek eksi yönü ağır olması. Bakımını düzgün yaparsan ömürlük oluyor. Deterjanla yıkamıcaksın, yıkarsan yağlamasını tekrarlamak gerekiyor :)
-
Dediklerinizin hangisi daha sağlıklı peki ?
-
Pas için Porçöz.