folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mangalcılar İçeri

Mangalcılar İçeri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Merhabalar, Demirden bi ızgara almıştım yıllar önce, direk yağmur altında kalmasa da dışarda duruyor ve paslandı, yıllardır silerek kullanmaya çalışıyorum ama içim rahat etmiyor. Denemediğim şey kalmadı pasını bir türlü sökemedim, Taşlama makinasıyla telleyince biraz bişeye benzedi ancak yine de paslanıyor. Krom ızgaralar varmış biraz ince, nasıl tavsiye edermisiniz, 60cm genişliğinde yerim var, Alırken nelere dikkat etmem lazım krom mu krom kaplamamı

Bir de tecrübeli arkadaşlandan öğrenmek istediğim konu ızgarayı ne zaman ocaga koyucaz, ben genelde yağı yansın diye ateşi yakar yakmaz üstüne atıyorum  köz oluncyaa kadar yanıyor demir, tabi ısındığı için daha kolay oksitleniyor ve paslanıyor, acaba krom ızgaralar nasıl kullanılır aydınlatabilecek var mı acaba

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

bimde çelik tel var. her kullanımdan sonra güzelce temizle, kapalı bir mekanda tut telini çok daha uzun ömürlü olur. 

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Merhabalar, Demirden bi ızgara almıştım yıllar önce, direk yağmur altında kalmasa da dışarda duruyor ve paslandı, yıllardır silerek kullanmaya çalışıyorum ama içim rahat etmiyor. Denemediğim şey kalmadı pasını bir türlü sökemedim, Taşlama makinasıyla telleyince biraz bişeye benzedi ancak yine de paslanıyor. Krom ızgaralar varmış biraz ince, nasıl tavsiye edermisiniz, 60cm genişliğinde yerim var, Alırken nelere dikkat etmem lazım krom mu krom kaplamamı

Bir de tecrübeli arkadaşlandan öğrenmek istediğim konu ızgarayı ne zaman ocaga koyucaz, ben genelde yağı yansın diye ateşi yakar yakmaz üstüne atıyorum  köz oluncyaa kadar yanıyor demir, tabi ısındığı için daha kolay oksitleniyor ve paslanıyor, acaba krom ızgaralar nasıl kullanılır aydınlatabilecek var mı acaba

Hocam merhaba. Kaplama almayınız. Mutlaka tellerken soyarsın. 

Burada marka çok aramana gerek yok aslında. Paslanmaz krom bulursan yapıştır geç. 

Izgara seçiminde bir diğer önemli husus da şüphesiz ızgaranın sapı. Hiç önemsenmiyor ama sapını tahta seçmediğin zaman güçlü ateşte çevirmek ölüm. Sapında yalıtkan bir madde olmasına özen göster.

Son olarak eğer bulabilirsen bunların artık yanlardan korumalıları da çıktı. Çevirirken etin düşme ihtimalini sıfıra indiriyor. 

Ne zaman ocağa koyacağın konusu için de, Kromu ocakta bıraksan bir şey olmaz. Ancak şöyle bir konu var. Ocağa atar atmaz yarım limon ile bir güzel gezin ızgaranın üstünde. Sonra ızgara temizleme fırçan ( Sert ayakkabı fırçaları gibi) ile  bir güzel fırçala ateşin üzerinde.  Ne kiri kalır ne pası 

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Çelik,krom,inox iyidir gerisi çöp olur.ince olmamalı asla 10 mm veya yakın kalınlık idealdir.yükseklik 15 cm olmalı yağ alevine karşı uygundur.ızgara aralığı 4 cm.otel ekipmanından yaptırdığım ortalama ölçülerden ızgaram da bu şekildedir.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

abi foto atabilir misin bakalım bir, çok kafamda canlandıramadım nasıl bir şey olduğunu ama bir adanalı olarak önerebileceğim şu yöntem en sağlıklısı.

Şimdi ızgara olsun, kebab şişi olsun bu tarz ürünleri kullandıktan sonra yıkamadan kaldırmak gerekiyor. Döküm tavalar bile böyle. Kuru bir bez ya da peçete ile fazla yağını alıp kaldırınca o yağ tabakası demirin oksijen ile temasını kestiği için paslanma yapmıyor. Kullanmadan hemen önce ateş üzerinde o kalan yağı yakıp, yarım soğan ile iyice silerek temizleyebilirsin. Kullanmadan önce ateşin üzerinde iyice dağlayacağın için (Ortalam bir kömür ateşi 400 dereceden fazla ısı yayıyor. ) kontaminelik bir durum da olmuyor. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msy
    msy's avatar
    Erkek

https://www.ciceksepeti.com/m2-katlanir-tasinabilir-metal-mangal-barbeku-kcm92290188

ben bunu kullanıyorum 3 4 aydır oldukça memnunum ama uzun kullanımda ne olur bilemiyorum, tabi sökülebildiği için de dışarıda bırıkmak zorunda kalmazsın avantaj olabilir.

http://msy.kim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Sen komple mangalmı istiyorsun 

Mangal telimi 

ben ayaklı mangal yaptım . profilleri kaynattım . üstünede demircide 4 milim saçtan 8cm kutu gibi yaptırdım . sağına soluna 20 tane delik deldirdim . mangalım 3 yıldır dayanıyor . dibi delinecek gibi oldumu 1 peynir tenekesi atarım üstüne 1 yılda öyle götürür oldu bitti .köyde öyle duruyor . bayada yağmur falan öyle duruyor :D 

mangal teli . olarak . öyle çokkalite aramana gerek yok . ben yazın bile 2 tur telleri atıp yenisini alıyorum . bildiğin en ucuz nerden bulursam . bim a101 bakkal  kasap . en ucuz denk geldiğim yerden alıyorum . 

istediğin kadar temizle balık falan içine ediyor  . 

benim tek dikkat ettiğim . https://urun.n11.com/diger/ahsap-tel-firca-P476580166

şunla temizliyorum . ilk ateşte teli bi yakıyorum . sonra az bi yağlı et ile yada soğanla teli siliyorum . 

afiyet olsun  

yok ben profesyonel mangal istiyorum dersen  o işin uzmanu döküm ızgaralar . onadna da ben anlamam :D 

Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

https://www.n11.com/urun/acan-p-5-buyuk-boy-pervazli-firinli-komurlu-mangal-1834942?magaza=yapinetmanisa 

bunun kromunu kullanıyorum güzel 

ayrıca 40 cmlık küçük mangalımda var onuda bizikletle dağa gidince yakıyorum

1 adette tüplü var

ama mangalda benim gördüğüm babamda mangal hastasıdır uğrak çok iyim uzun yıllar kullanırsın

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

Döküm demirin pası aldıktan sonra iyice yağlaman lazım hocam. Yağlama yöntemine youtube dan bakabilirsin. "Cast Iron Seasoning" diye geçiyor. Basitçe şöyle, pası aldıktan sonra yağlayıp fırın gibi bir yerde iyice ısıtıyosun ve bu işlemi bir kaç kere tekrarlıyosun. Bir daha paslanmasını zorlaştırıyor.

Mangalda yada ocak üstünde benim tercihim döküm demir. Tek eksi yönü ağır olması. Bakımını düzgün yaparsan ömürlük oluyor. Deterjanla yıkamıcaksın, yıkarsan yağlamasını tekrarlamak gerekiyor :)

punto cero
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

Dediklerinizin hangisi daha sağlıklı peki ? 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Pas için Porçöz. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 2905 Toplam Mesaj: 28
ızgara mangal