Manşet Oldunuz Çocuklar!!
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------sizde taktınız bi kelledir gidiyorsunuz ya helal olsun ama şunu bilmiyorsunuz ,kelle operasyon bölüklerinde sık sık kullanılan bir terimdir albayda yarbayda general de sorar kaç kelle verildi kaç kelle alındı diye .tamam siyasetçidir rte ama askeri ağızdan konuşmuştur bunu anlamak için zeki anlamamak için aptal olmak gerekir .pusuda yatıp kellesini aldıran askerler var ne yazıkki üzülüyorum ama bu bir gerçek.hiç duymadınızmı yakınlarınızdan nöbette paso uyuyordum vs vs diye ?yan gelip yatma yeri değildirden kastının bu olmadıgını nerden biliyorsunuzki?
-----------------------------
çünkü bunu söylediği kadın bi şehit annesi. oğlunun hesabını soruyo rte'den. sormasın mı? işkembeden atma, nöbette uyuan asker ya izmirdedir yada zonguldakta. doğuya komando diye öyle herkesi göndermezler, bi daha askerime dil uzatma o dilini sikerim senin it herif! -
erkan07 bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------1. "Askerlık yan gelıp yatma yerideğildir"
2. Rte tarzıyla yorumlayacak olursak "SAYIN abdullah öcalan 13 KELLE daha almıştır hesabı sorulacaktır"
3. Rte yandaşları "sankı onlara rte mı olun dedı oların canlarını rte mı aldı sende herseyı rte den bılıyorsun"
muhtemeln duyacagım yorumlar. Ne yazıkkı askerlık yatma yerı degıl ve 13 aslan yatıyor yerde hesabını kım verecek? (kımse) rte gene rahat yerınden abd 301 ve turban gıbı takıntıları ıle mılletı gersın. Onlar kımın ıcın sehıt oldukları rte nın umurndamı? Ben soylıyım onlar bız gece rahat uyayalım dıye bız su bılgısayarımızn basında kahvemızı yudumlıyalım dıye sehıt oldu ve ne yazıkkı bır daha hıc kalkamamak uzere YATIYORLAR. Bazı kendınız bılmezlerde onlara KELLE dıyerek saygısızlık ederken dahada kendınız bılmezler bu adamı savunarak o kahraman sehıtlerımıze dahada buyuk terbıyesızlık edıyor coook yazık. Kendı agırlıgını koyamıyacak kadar uleksını korumak ıcın masaya yumrugunu vuramayacak kadar gucsuz muyuz? Ben sanmıyorum. Nato ulkelerı arasında ıfthar kaynagını arkasına almıs dunyanın yan bakmaya korktugu turk ordusunu mılletının arkasına almıs dunyanın en salagını masaya koysan o masay vurur. Onlar hala vursakmı dıye dusunurken bız dunyanın tırdtıgı aslanlarımızn 13unu bırkac capulcuya sehıt verıyoruz dıgıp lıderlerıyle masaya oturmayı beklıyoruz yazık. Gobeyı baglı olanlar bızler degılız onlar ama bız hala korka bır sekılde oturyoruz kım neden korkuyo cok merak edıyorum.....
-----------------------------sizde taktınız bi kelledir gidiyorsunuz ya helal olsun ama şunu bilmiyorsunuz ,kelle operasyon bölüklerinde sık sık kullanılan bir terimdir albayda yarbayda general de sorar kaç kelle verildi kaç kelle alındı diye .tamam siyasetçidir rte ama askeri ağızdan konuşmuştur bunu anlamak için zeki anlamamak için aptal olmak gerekir .pusuda yatıp kellesini aldıran askerler var ne yazıkki üzülüyorum ama bu bir gerçek.hiç duymadınızmı yakınlarınızdan nöbette paso uyuyordum vs vs diye ?yan gelip yatma yeri değildirden kastının bu olmadıgını nerden biliyorsunuzki?
operasyonlara katılmış arkadaşlar varsa kelle denip denmediğini ve pusuda uyurken şehit edilen askerlerin olup olmadıgını dogrular veya yalanlayabilirler.ama dogruyu söylesinler yeterki.
not: uyurken dediğim askerlerin, yorgun düşüp uyumalarını kastetmiyorum yada artık biterek baygın düşmeleri hariç diyeyim de yanlış anlaşılmasın.
RTE askerliğini kantinci olarak ewde yapmış zırto nun tekidir askerlikten anlayamaz o yüzden ... ve o bir asker değildir o halde asker terimleride kullanamaz...öyleyse bende onun anasına babasına abisine veya herhangi bi yakın ölüsüne leş diyeyim..ama kızılmasın bana .. yanlış anlaşılmasın çünkü askerler öldürdükleri bölücülere şerefsizlere namussuzlara veya işe yaramaz vatana hayrı dokunmaz zararı dokunurlara leş der .. kim olursan ol istersen komutan ol kii bunu bi komutan yapmaz akıl erdem sahibidir çıkıpta kamuoyu karşısında veya şehidimizin anne babası karşısında o vatan ewladına Kelle demez diyemez öyle bi lüksü yoktur..Sen'de adamı nası savunacağını bilmeyen cahilin tekisin bugün yarın senin ailenden biriside allah göstermesi vatan borcu sırasında öyle bi olaya ye maruz kalırsa emin ol senin yıllarca kalbine gömülecek yara için.. elin adamı (RTE) kelle derse çooook ama çook gücüne gider.. derlerya işte ateş düştüğü yeri yakar ..bunu ya böyle anlarsın yada akıl mantık sahibi bi insansındır öyle anlarsın... -
zigana büyüksün wer elini öpiyim. erkan07 okusun aq okusunda ibret alsın!!
-
Şehitlerimizin ailelerine Allah sabır versin, ateş düştüğü yeri yakar bizede böyle anca işte kuru kuru acılı mesajlar yazmak düşer bundan öteside olmaz olmaz zaten! Şehit aileleri artık vatan saolsun demesin evlatlarının ölümlerini bukadar kolay kabullenmesinler çünkü şehit ailelerinin sesi çıkmadıkda bu böyle devam edicek 1993 de de böyleydi 1997 de böyle 2007 dede böyle değişen bişey yok, ezberlenmiş nutuklar atılmaya devam ediyor değişen sadece şehitlerimizin sayısı,
terörü bitirmeye yönelik bi gelişme oldumu varmı bileniniz benim bilidğim yok, hani türküz ya hani türklüğe laf kondurmuyoruz ya hani dünyanın engüçlü ordusu bizdeymiş ya boşverseniz ya kimi kandırıyosunuz, senelerdir bu terörü bitiremeyen bitirmek istemeyen siyasiler - komutanlar bunun hesabını veremicekler ahirette, Artık kimse kusurabakmasın ama TSK nında yaptığı tekşey şehit törenlerinde herzamanki bilindik konuşmaları yapmak senelerdir aynı lafları dinleyip duruyoruz bu gidişle dahada çok dinleriz, TSK şehitlerimizin ölülerini toplama derneğinden başka bişey değil artık gözümde, Baştaki komutanlar yapmak istese tek gecede kuruturlar terörün kökünü ama yok işte onu yapabilicek kadar bile cesaret yok!!! -
bulutbey bunu yazdı:
@mobydick64
gerekirse ölürüz öldürürüz ama savaş zaruri olmadıkça vahşettir katliam dır ;)
@DkN
operasyonlara siyasiyeler karışır hemde öle bi karışır ki ;) bi kere operasyon yapmayın biz konuşarak çözecez felan deseler öle kalır mevzu pkk daha da güçlenir bu arada
@cyrpt
senin gibi mallara söleyecek bişeyim yok :D deget sen haberlerde ne diyolarsa onlara inan ;) abd ırakta sıkıştı mı lan ? nerde sıkıştı :D saff ırakta bilerek kaos yaratıyor ordan çıkmaya niyeti var mı sanıyosun ? daha çok kaos olsunda insanları öldürelim diye bakıyolar ;)
@mayrip
mayrip cim canım benim azdan az çoktan çok gider ;) biz ırak a müdahalesi çoktan yapmamız gerekiyodu ki hala yapmalıyız bence ama eğer abd ile savaşacaksak biraz daha beklemeliyiz uygun zamanı yani ;)
@simel
elinin hamuru ile erkek işine karışma ;) politikacılar her bi boka karışabilir ;)
@tomannie
b.s.g a.q senin gibiler kahve köşelerin vatan kurtarır askere giderkende doğuya gönüllü olmaz. annesi izin vermez babası izin vermez vs ben korkuyom demez ben doğunun en ücra yerinde en çok çatışmanın olduğu yerde asker olmaya gönüllüyüm , ama senin gibiler kahvede artiz gibi konusur askerlik yoklamasında yok komutanım gönüllü değilimder
-----------------------------Bulutbey oybe adamgıbı edebınle tarstısmayı ogren mall falan dıyerek tarsısacak tartısma adabını bılmeyeceksen gıt kumda oyna 1. Amerıkanın askerlerının ahngı guvenlı ulke tarafındn tasıya bılecegını sanıyorsun amerıka askerlerını tasıya bılecegı tek guvenlı ucus rotası turkıye uzerı tabı ıranı daha guvenlı buluyorsa ayrı mevzu. Tabı bun anlamaymıyacak durumda olan kım bılmıyorum yok bence sureyeı uzerı daha guvenlı :) 2.sı amreıka eger turkıyeyele savasa gırecek olursa o ırakda ıran ve surıye turkıye ve ırakdakı dusmanları tarafından bogulur oradan degıl asker kurtarmak sacını bıle kurtaramaz. Sureıyeının ırana tam destek verdıgını bılıyorsan ve turkıyenın onemımnı bılıyorsan (bıldıgını sanmıyorum) bu yourmu yapmazsın!
Erkan 07 rte kımdır cok rutbelı bır askermı de benmı bılmıyorum? 2.sı hangı sıvılın kelle dedıgını duydun cok merak edıyorum 3.su hıcbır komutan kelle kelıesını kullanmaz
-
erkan07 ben hiç bir zaman hiç bir komutanın rütbesi ne olursa olsun şehit olan askere kelle dediğini duymadım şehit olan askere kelle değil zaiyat kayıp yada şehit denir
-
Kendi yazımdan alıntı yapayım bari ".....Bazı kendınız bılmezlerde onlara KELLE dıyerek saygısızlık ederken dahada kendınız bılmezler bu adamı savunarak o kahraman sehıtlerımıze dahada buyuk terbıyesızlık edıyor coook yazık......" Ben bılıyorum hala bu adamı nasıl savunurum dıye yırtınıyorlar neymıs rutbelı askerler kullanırmış
-
yanlış anlamayın vatan sağolsun tamam ama bu kadarda yeter artık!bazı şeylerin yapılması lazım!şehitlerimiz görevini fazlasıyla yaptı.yeri geldimi ülkesini seven herkes canını verir o ayrı ama bu kadar kolay şehit verilmemeli!bu kadar kolay harcanmamalı bir cana dha çok değer verilmeli kader böyleymiş demekle daha çook vatan evladı kardeşimiz canımız gider..gerçi ülkemizin en değerli evlatlarına şehitlermize kelle deniyor ya..gereken dediğim kuzey ırağa gidilcekse gidilsin hergün canımız yancağına bir kere yansın hatta gerekiyorsa kurtulus savasında olduğu gibi bizde gideriz 1 tane gitmiycek adam yok ülkesini sevenlerden!(ama işin içinde başka şeyler dönüyor ya onuda biz bilmioz işte..)neyse derin mevzu diyorlar ya o olsa gerek yoksa 50 kere girilmişti ırağada orayada burayada..
-
Bu katliama tek taraflı bakmaylım.
birde ineyi kendimize batıralım.Asker ne için var ülkeyi korumak için pusuya, baskına düşmemek için.
kimse olayda bi askeri ihmalin olduğunu söylemiyo. yada tartışılmıyo bile. bu saldırı çok iğrençtir tabi ama bu tuzağa(pusuya) düşmememiz gerk myomu
En güvendiğimiz asker kednini koruyamazsa , gönderdiğimiz askerleri koruyamazsa nasıl güvenimiz devam edecek
KEndi vatanında BAskınlar pusular iyyen asker şu anda kaynayan ırakta neler yapacak acam düşünmek bile istemiyorum