Mantık Soruları (Fermat)
-
By_AnymosRE bunu yazdı:
-----------------------------
Bu akşamda 2 tane soru sorayım ufkumuz genişlesin biraz.
Genellikle bilenen sorulardır bilmeyenler düşünsün biraz.
1.Soru "Einstein'ın sorduğu bir sorudur...
KURALLAR :
1)bes farkli renkte bes ev var,
2)her evde bes farkli ülkeden birer kisi oturuyor,
3)bu evlerde yasayan kisiler;
-farkli marka içki içiyor
-farkli marka sigara içiyor
-farkli cins hayvan besliyor,
4)sigara içki ve hayvanlarin hiçbiri ayni cins degil.
VERILEN BILGILER :
1)ingiliz kirmizi evde yasiyor
2)isveçli köpek besliyor
3)danimarkali çay içiyor
4)beyaz evin solunda yesil ev var
5)yesil evin sahibi kahve içiyor
6)kus bakan kisi pall mall marka sigara içiyor
7)sari evin sahibi dunhill marka sigara içiyor
8)tam merkezdeki evde yasayan kisi süt içiyor
9)norveçli ilk evde oturuyor
10)kedi besleyen kisinin evinin yanindaki evde oturan kisi blend marka sigara içiyor
11)dunhill marka sigara içen kisinin evinin yanindaki evde oturan kisi at besliyor
12)blue master marka sigara içen kisi ayni zamanda bira içiyor
13)alman prince marka sigara içiyor
14)mavi evin yaninda oturan kisi norveçli
15)su içen kisinin komsusu blend marka sigara içiyor.
Baligi besleyen kim?2. Soru
Yangın Var
Bir gemi kazası sonrası 4 kişi okyanusun ortasındaki küçük bir adada mahsur kalır. Ada tamamen kurumuş otlarla kaplıdır. Bir gün sabah kalktıklarında, adanın diğer tarafında yangın çıktığını ve üzerlerine doğru ilerlediğini görürler. Belli bir süre sonra yangın tüm adayı yakıp kül etmiştir ama 4 adam hala hayattadırlar.
Bu nasıl olmuştur?
(Yangın esnasında kesinlikle suya girmemişlerdir. Kaya vb. cisimlerin üzerine çıkmamışlardır. Bu, Avustralya'da kullanılmış gerçek bir yöntemdir.)
-----------------------------hacı şu 1. soruyu çözebilecek olan vrmı ya yada nedir bunun cevabı 2 sene önce 6 kişi yüklendik soruya ama bulamadık :d
-
1.soru için.
A N AN yazan 3 kutu var. A yazandan N çıktı bu durumda geriye kalan kutularda (N ve AN kutularında) A veya AN var. Her etiket yanlış yapıştırıldıysa AN yazan kutuda AN olması imkansız dolayısıyla bu kutuda A diğer kutuda ise AN var. Yani sadece bir adet almak yeterli.
6.soru için.
Baba çocuk bekliyor hesap falan yaptım ama buraya yazamayacağım doğruysa eğer yazarım merak edenler için.
-
karizma_18 bunu yazdı:
By_AnymosRE bunu yazdı:
Bu akşamda 2 tane soru sorayım ufkumuz genişlesin biraz.
Genellikle bilenen sorulardır bilmeyenler düşünsün biraz.
1.Soru "Einstein'ın sorduğu bir sorudur...
KURALLAR :
1)bes farkli renkte bes ev var,
2)her evde bes farkli ülkeden birer kisi oturuyor,
3)bu evlerde yasayan kisiler;
-farkli marka içki içiyor
-farkli marka sigara içiyor
-farkli cins hayvan besliyor,
4)sigara içki ve hayvanlarin hiçbiri ayni cins degil.
VERILEN BILGILER :
1)ingiliz kirmizi evde yasiyor
2)isveçli köpek besliyor
3)danimarkali çay içiyor
4)beyaz evin solunda yesil ev var
5)yesil evin sahibi kahve içiyor
6)kus bakan kisi pall mall marka sigara içiyor
7)sari evin sahibi dunhill marka sigara içiyor
8)tam merkezdeki evde yasayan kisi süt içiyor
9)norveçli ilk evde oturuyor
10)kedi besleyen kisinin evinin yanindaki evde oturan kisi blend marka sigara içiyor
11)dunhill marka sigara içen kisinin evinin yanindaki evde oturan kisi at besliyor
12)blue master marka sigara içen kisi ayni zamanda bira içiyor
13)alman prince marka sigara içiyor
14)mavi evin yaninda oturan kisi norveçli
15)su içen kisinin komsusu blend marka sigara içiyor.
Baligi besleyen kim?2. Soru
Yangın Var
Bir gemi kazası sonrası 4 kişi okyanusun ortasındaki küçük bir adada mahsur kalır. Ada tamamen kurumuş otlarla kaplıdır. Bir gün sabah kalktıklarında, adanın diğer tarafında yangın çıktığını ve üzerlerine doğru ilerlediğini görürler. Belli bir süre sonra yangın tüm adayı yakıp kül etmiştir ama 4 adam hala hayattadırlar.
Bu nasıl olmuştur?
(Yangın esnasında kesinlikle suya girmemişlerdir. Kaya vb. cisimlerin üzerine çıkmamışlardır. Bu, Avustralya'da kullanılmış gerçek bir yöntemdir.)
-----------------------------hacı şu 1. soruyu çözebilecek olan vrmı ya yada nedir bunun cevabı 2 sene önce 6 kişi yüklendik soruya ama bulamadık :d
-----------------------------ilk soru alman
tablo çizip epey dikkat etmek gerekiyor zamanında epey uğraşmıştık
diğer soru ise elemanlar büyük yangın gelmeden ufak çapta yangın çıkarıp otları yakıyor büyük yangın gelene kadar bu yaktıkları alana sığınıp hayatta kalıyorlar
-
alibaba bunu yazdı:
1.soru için.
A N AN yazan 3 kutu var. A yazandan N çıktı bu durumda geriye kalan kutularda (N ve AN kutularında) A veya AN var. Her etiket yanlış yapıştırıldıysa AN yazan kutuda AN olması imkansız dolayısıyla bu kutuda A diğer kutuda ise AN var. Yani sadece bir adet almak yeterli.
6.soru için.
Baba çocuk bekliyor hesap falan yaptım ama buraya yazamayacağım doğruysa eğer yazarım merak edenler için.
-----------------------------Hocam sen nasıl bir kafadasın :D Direk koklasana kutuları . Birisinde anason var diğerinde nane :D Ana bacı ne karıştırıyorsun gece vakti krize sokuyorsun beni :D
-
Güzel konu, eve gidince filmi indireyim. Teşekkürler
-
Fatih bunu yazdı:
postjen diye bir zehirden bahsediliyor nette aradım bulamadım nedir o?
----------------------------- -
Güzelmiş :D
-
Kreyzi bunu yazdı:
karizma_18 bunu yazdı:
hacı şu 1. soruyu çözebilecek olan vrmı ya yada nedir bunun cevabı 2 sene önce 6 kişi yüklendik soruya ama bulamadık :d
-----------------------------ilk soru alman
tablo çizip epey dikkat etmek gerekiyor zamanında epey uğraşmıştık
diğer soru ise elemanlar büyük yangın gelmeden ufak çapta yangın çıkarıp otları yakıyor büyük yangın gelene kadar bu yaktıkları alana sığınıp hayatta kalıyorlar
-----------------------------Aynen hocam cevaplar bunlar ...
Postjen olayına gelince bende bulamadım nasıl bir zehirdir o :S
-
Fatih bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
postjen diye bir zehirden bahsediliyor nette aradım bulamadım nedir o?
----------------------------- -
Bu aralar bişe oldu bana pasoo zeka problemleri araştırır oldum ya kafayımı yiyorum (:
Gene bir soru soracağım her gece her gece deyip sinirlenmeyin :) Gelelim soruya ;Bir adam yıllar boyu almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün felekten bir gün çalalım bari deyip bir bara gitmis.. barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizimki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıda tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.
Kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış…. hiç bir şey anlamamış yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi diyip yanından gitmiş…
Adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş. Anne babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler. Karısına göstermiş karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok…
Bizim adam merak edip odaya girince bir bakmıski doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kacacakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler…
Bu kağıtta ne yazıyor ?