Manyak Bi Sulu Soutma Yapçam Ama Bi Sorum War
-
sn tahribat müritleri kendimce çok hoş bi proje üzerindeyim ayrıntıya girmicem bittimi fotolarıyla paylaşırım ama suyun geçeceği borular bakırmı aliminyummu olsun hangisi ısıyı daha iyi emer
not: bu sistem farklı olucak çünkü kasa içindeki hawayı soğutma amacı war -
sence işlemci de veya ekran kartlarında soğutucu olarka ne kullanılıyor, bakır mı alüminyum mu?
-
aliminyum kullanılıyo ama bunun nedeni maliyette olabilir diye düşündüm ama bilmiyom
-
şimdi burda devreye kimya ve fizik giriyor, o şekilde düşünelim, hangisi aktif metal,
bakır geçiş metali..
aliminyum ise pek aktif bir metal değil.. aktif metallerde iletkenlik yüksektir diye biliyorum ama geçiş metalleri hakkında açıkçası pek fikrim yok.. ama hafiflik yönünden 3 kat alimünyum hafiftir.. Seni daha fazla aydınlatacak kişiyi tanıyorum, iyi soğutma sistemi yapmıştır kendisi de,sulu soğutma falan... computerwolf a ulaş derim.. pm çek -
computerwolf a ulaşıım bakim yardımın için tşk ederim
-
bakır daha iyi iletmesi lazım. daha yumusak bi metal.
-
o zaman kullanacağın madde alüminyum olmalı :)
-
klimalarda da bakır oluyo du demi
-
klimayı bilmem de biraz araştırdım bu işi,kimi alüminyum kullanmış kimi bakır.. demek ikiside kullanılıyor, birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var... artık onları öğreip ona göre uygulayacaksın
-
arkadaş en iyisi bakır.. çünkü yenilerde aliminyum soğutucun içine iyi iletiyor diğe bakır koyuyorlar işlemciye temas bölgesine
demekki bakır daha iiyii -
bakır zamanla oksitlene bilir, bence aliminyum kulan
Toplam Hit: 7571 Toplam Mesaj: 49