Manyak Bi Sulu Soutma Yapçam Ama Bi Sorum War
-
bak dai o su damlacıkları nasıl oluş anlatiim
şimdi atıyorum 1cm3 hava 30 derece 0.05 gram su taşıyor diyelim
20 derece ise 0.03 diyelim
senin kasanın içinde 30 derecelik hava var dielim metaller iletken oldukları için ısıyı rahatlıkla iletebilirler şimdi borunun içindeki su ile dışarıdaki hava arasında sıcaklık farkı war demisu daha soğuk hava sıcak şimdi sonuçta ısı transferi olacak metal boru su ve hava sıcaklıkları eşit olana kadar dewam eder bu durum hava sıcaktı içinde bulubdurduğu ısı suya verecekki ikisinin sıcaklıkları eşit olsun hava ısı kaybedince ne olacak sıcaklığı azalacak ve taşıyabildiği su miktarı azalacak taşıyamadıkları ise o metal borunun üzerinde oluşacak ama plastik borularda ise bu durum söz konusu değildir( yok denecek kadar az olur) neden diyeceksin plastik yalıtkan olduğundan hava ile su arasında ısı alış verşi olmayacak hava nın sıcaklığı değişmeyecek oyüzden plastik boruda o durum söz konusu değildir (ama plastik borunun kalınlığıda önemli ne kadar kalın olursa okadar ii örnek kola şişesi etrasında su damlacıkları oluşuyor) -
ewet wert kardeş o zaman benim evde yapa bileceğim bir su blogu bulmam lazım onun üzerinde çalışmam gerek ve demir borudan waz geççez ölemi oluyo şimcik
-
diyosunuz ki pilastiken yap ve kalın olsun ve kalınlığı artırki hava ile su arasında ısı alışverişi olmasın ısı alış verişi olmazsa nasıl sğutacak ki? HEm bende size bir öğüt fan kullanın kurtulun(belki suyla çalışan fan yaprsınız) . . .
-
dai bişi dicem senin hazırlayacağın sistemde aynı su dolaşacakmı yoksa bir yerden sürekli akacakmı acaksa damlacıklar oluşur ama akmayacaksa saadece ilk taktığında oluşur damlacık dahada oluşmaz
-
abi bi haznede olan su sürekli dewridaim yapacak
-
dai ozaman damlacık oluşacağını zannetmiyorum ilk koyduğunda olur daha olmaz ama kesin bişi demiim yanlışta düşünmüş olabilirim linkteki gibi bişi yap en güzeli
-
su için bence boruyu kasadan u şeklinde geçir.. bu borunun dışında oluşan su hep borunun orta alt kısmında birikip damlar.. tam onun altına bi kap ve bu kaptan dışarı akabileceği bi yol yaparsan oldu bitti derim ben..
-
SS_Thunder kardeş o zmana soutmadan tam verim alamam ya acaba kendi du bloğumu oluştura bilirmiyim ?
Toplam Hit: 8045 Toplam Mesaj: 49