Marka Patent Ve Tescil Haklarının İhlali
-
haci muhtemelen alamazsin bende olsam bende takmam :) domaini almisim oyle bir markam var ve online satis vs site uzerinden islemler gerceklestiriyorum :) bence bosuna kovalama boskoy :D yapacak bisey yok
-
peki o zaman söylermisiniz ben firma adımı marka olsun diye iki sektörde tescilliyoyorum adam benim tescilli markamla benim işimi yapıyor ?
Nerde kaldı tescilin anlamı ?
-
o zaman bende gideyim şimdi vatanbilgisayar diye bir site açayım vatan bilgisayar adı altında bilgisayar parçaları satayım..
bakalım izin vereceklermi yoksa 2 gün içinde tepemize mi binecekelr :)
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
o zaman bende gideyim şimdi vatanbilgisayar diye bir site açayım vatan bilgisayar adı altında bilgisayar parçaları satayım..
bakalım izin vereceklermi yoksa 2 gün içinde tepemize mi binecekelr :)
-----------------------------hocam git noter e zabıt tuttur ki olay mahkemeye sıçaradıgı zaman elidne kanıt bulunsun sonra elidee kanıtlara ile git mahekemeye başvur tazminat bile alabiliten oldgunu düşünüyorum elinde kapı gibi tescilin var ne diye veriyorlar ona süs niyetine mü oldu olucak üstüne bir tane örtü koyup asalım oturma odasının üstüne :D adam resmen sana ait olan birşeyi çalmış yani bunun açıklaması budur mahkeme süreci biraz uzayacatır orası ayrı beklemek istemiyorum dersen git avukata başvur derim ben ama dava açarken tazminat olayına başvur derim :D
-
Eğer marka tescilini ettirdiğin dalla adamın hizmet ettiği dal aynı ise yaptırımının olduğunu gayet iyi biliyorum. Fakat şöyle birşey de var, eğer sen patent enstitüsüne başvuralı 1 yıl olmadıysa karşı taraf itiraz ederek senin bu marka tescilini de düşürebiliyor. Sana kendi gördüğüm bir olayı anlatayım, sevgiğimiz bir abi kendisine kafe açıyor ve kullandığı ismi gıda, turizm, konaklama, çadır kiralamaya kadar sınıflandırıyor. Daha sonra başka bir ilde büyük bir otel açılıyor ve kullandığı isimde bizim o tanıdığımız abinin marka tescilinde bulunduğu isim. Hiç telefon açıp bildirmeden direk avukata gidip ihtar çektiriyor ve o koskoca otel ismini değiştirmek zorunda kalıyor. Eğer değiştirmemiş olsa yaptırımlarının olduğunu söylemişti. Bunları ben nereden biliyorum? ben de dergi için marka tescilinde bulundum oradan biliyorum :)
-
Hocam benimde tescilli markami, herifin teki tutmus sitesine koymusdu. Telefon actim, ertesi gun sabah 10 a kadar butun degisiklikleri yapmazsaniz, dava acacagim dedim, o gunun aksami saat 10 civarinda hersey duzeltilmisti. Ama bahsettigin yer Turkiye olunca durum nasil isler fikrim yok.
Demek istedigim, adam istedigi kadar domaini alsin. Senin tescilli ismini kullaniyorsa istedigin herseyi yaparsin. Tazminat dahil. Yoksa ne diye onca parayi isim tescili icin veriyoruzki?
-
muhabir22 bunu yazdı:
-----------------------------
Eğer marka tescilini ettirdiğin dalla adamın hizmet ettiği dal aynı ise yaptırımının olduğunu gayet iyi biliyorum. Fakat şöyle birşey de var, eğer sen patent enstitüsüne başvuralı 1 yıl olmadıysa karşı taraf itiraz ederek senin bu marka tescilini de düşürebiliyor. Sana kendi gördüğüm bir olayı anlatayım, sevgiğimiz bir abi kendisine kafe açıyor ve kullandığı ismi gıda, turizm, konaklama, çadır kiralamaya kadar sınıflandırıyor. Daha sonra başka bir ilde büyük bir otel açılıyor ve kullandığı isimde bizim o tanıdığımız abinin marka tescilinde bulunduğu isim. Hiç telefon açıp bildirmeden direk avukata gidip ihtar çektiriyor ve o koskoca otel ismini değiştirmek zorunda kalıyor. Eğer değiştirmemiş olsa yaptırımlarının olduğunu söylemişti. Bunları ben nereden biliyorum? ben de dergi için marka tescilinde bulundum oradan biliyorum :)
-----------------------------haklısın kardeşimde ben patent enstitüsüne başvurdum.1 yılı geçti.itiraz gelmediği için markanın tesciline karar verildi.Gerekli belgelerim geldi.10 yıllığına tescillendi.
Ayrıca adam benim tescil ettiğim alanlarlarda hizmet veriyor..
-
peki adam şu an bilgisayar parçaları üzerine kurulu bir şeyler yani senin işin ile alakalı görünüyor sen dava açıyorsun fakat adamın aynı isimde başka bir alanda tescili olduğunu söylüyor ve seni yalanlıyor (senin tescil hakkını ihlal ettiğini)? mümkün mü böyle bir şey.?