Marka Tescili Avukatı Arıyorum ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek

    Hocam başındaki dert zor, umarım halledersin ama.

    Görüştüğün avukatlar iyi ücret söylemişler eğer bu alanda iyilerse ve hukuk yoluyla işini çözeceksen değerlendirmelisin.

    Dosya masrafı falan karşıdan tahsil etsin diyorsun da, harç ve diğer sair masrafları ödemeden bir davayı açmak bile mümkün değil avukatın neden bunu cebinden yapsın? Ne zaman dosya karara bağlanır ve lehine sonuçların ancak o zaman karşı tarafa başından beri yaptığın harçlar yükletilir.

    Kaldı ki bizim baro tarafından belirlenen bir asgari tarifemiz var. Her ne kadar eş dost ayağına riayet etmese de avukatlar, buna riayet etmeyerek senin talebine konu durumlara sebebiyet veriyorlar.

    Her şeyi bir yana bıraktım asgari tarife altında iş kabul etmemiz dahi Avukatlık Kanunu'nun 164.maddesinin 4.fıkrası gereği yasak. Bizim de meslek kurallarımız ve hesap verdiğimiz bir baromuz var. Ücretsiz yahut asgari tarife altında ücretle takip ettiğimiz bir dosya yüzünden disiplin soruşturması geçirerek ceza almamız mümkün.

    Seni hor görmüyorum yanlış anlama da, her işin bir yolu yordamı var. Senin taleplerin yerine geldiği, gönlün hoş olduğu yerde bizim meslek odasına karşı disiplin sorumluluğumuz başlıyor.

    Umarım isteğin doğrultusunda " meslek kurallarını açıkça ihlal edecek ve kanuna aykırı iş yapacak " bir meslektaş arkadaş bulursun.

    Saygılarımla.


    Avukat/Hukukçu
Toplam Hit: 1808 Toplam Mesaj: 12
ihlal