folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Marketteki Bir Ürünü Daha Ucuza Alma [Barkod]

Marketteki Bir Ürünü Daha Ucuza Alma [Barkod]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Diyelim ki markete gittik ve iki dergi satın alacağız.

Bu dergilerin çoğunun barkodu üzerindeki poşete etiket biçiminde yapışıktır.

Atıyorum; bir derginin fiyatı 5 lira diğerinin fiyatı 10 lira. Oradaki barkodu alıp diğer dergideki barkodun üzerine yapıştırsak. Yani anlatmak istedğim: Pahalı olanın barkodunun üstüne ucuz olan derginin barkodunu yapıştırsak...

Gerçi yapıştırdığımız barkod numarası bilgisayarda hangi ürüne ait olduğu belirtilmektedir.

Ancak kasiyer biraz dikkatsizse bunun farkına varmaz her halde :|

Barkodların çalışma mantığını renenin eklediği dokümandan inceleyebilirsiniz: http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=280

Tabii yapılan şey hoş değil ama sadece benim aklıma geldiği için yazayım dedim. Sizin fikirleriniz nedir? Bu sağlam bir yöntem olur mu olmaz mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hayvancım zor iş. çünkü dergilerin çoğu poşetli. sen o barkodu poşetin üstüne yapıştırırsan kasiyer mal değil heralde anlar. yırtıp içine yapıştırırsan bu seferde bu yırtık yenisini alın der.

şimdii ben pcnet alıyorum ve barkodlar hep derginin kapağında oluyor :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

onu bunu bilmemde

sayımda eksik çıkması gereken ürün fazla , fazla çıkması gereken eksik çıkar

kasiyerin başını yakarsınız.. 

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Kasada ürün adı bilgilerifilan yazıyor barkod kasadan geçtiğinde zor yani pc net dergisiyse pc net dergisi yazıyor yani ne tanımladılarsa o yazıyor chip dergisinin barkodunu pc nete yapıştırırsan kasiyer aptal değil orada yazınca görecek çok dikkatsiz ve acemiyse o ayrı mesele

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Sırf dergi için değil.

Mesela 30 kiloluk deterjanın yerine 10 kiloluk deterjanın bakodunu yapıştırsa adam bunu kasadan geçirse.

Fark edilse bile haberim yok der eleman. Barkod işi sakata gelmez mi yani :|

Tabii ürünün barkodunda hemen bilgisayardan nolduğu yazar. Ancak kasiyer dikkatsizse şapa oturur yani.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Kilosuna kadar yazıyorHayvan nerdne biliyorsun dersen birara gittim 2kilo domates tartırdım tartıdan çıkan barkodu yapıştırdı hatun poşete kasiyer okurken baktım domates xxx.gr yazıyordu  iş tamamen kasiyere kalmış dikkatliyse anlar dikkatsizse anlamaz yakalanırsan bilmiorum aldığımda öyleydi dersin yanlış yapıştırmışlar heralde beyefendi kusura bakmayın anı reyondan bir başka ürün alın der :)

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Bunu büyük alışveriş mağzalarında yapabilirsiniz. Örneğin aynı marka aynı renk 200ytl lik ayakkabı ile 50 ytl lik ayakkabının etiketini değiştirip ayakkabıyı ucuza alabilirsiniz. barkodu sokerken dikkatli olun yırtmayın. Ürünü alırken erkek ve en angut görünümlü kasiyerleri seçin. uzerinde rfid etiketi olan malzemelerin barkodlarını değiştirmeyin.

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

Hocalar  Afedersin hayvan nickli arkadasın :D söylediği yöntemle yakalanabilirsiniz

ben hipermarkette çalışıyorum

karpuzlara yapışkanlı etiket yapıştırırlar en küçügünü tartıp üzerindeki etiketi çıkarıp büyük karpuza takabilirsiniz sadece karpuz olarak almayın,toplarda ve gıda dışı ürünlerde de yapışkanlı etiket kullanılır.ama aynı ürüne takmayı unutmayın gidip karpuzun barkodunu topa takmayın

onu geçin özellikle marketi,bakkalı olan müritlere  en büyük piçligi anlatayım: (bu bilgi sadece bende :)

5li satılan çikolatalar war,mesela 5li çikolatanın fiyatı 5 TL diyelim,

Sen onun 5li ambalajını yırtıp içerisinden tane olarak alırsan kasadan 0,20 kuruşa geçer

çünkü o ürün zamanında işte ne bileyim 1998 yılında tek olarak o fiyattan satılmıştır,hala sistemde aynı gözükür

bu numarayı kasiyerler yerler çünkü kasiyerler birçok ürünün fiyatını bilmez reyon elemanları bilir :D

sömürün a.k. :D

====>
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Öyle yapacağına almak istediğin şeyi direkt çal aynı şey.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

Baranbcx bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocalar  Afedersin hayvan nickli arkadasın :D söylediği yöntemle yakalanabilirsiniz

ben hipermarkette çalışıyorum

karpuzlara yapışkanlı etiket yapıştırırlar en küçügünü tartıp üzerindeki etiketi çıkarıp büyük karpuza takabilirsiniz sadece karpuz olarak almayın,toplarda ve gıda dışı ürünlerde de yapışkanlı etiket kullanılır.ama aynı ürüne takmayı unutmayın gidip karpuzun barkodunu topa takmayın

onu geçin özellikle marketi,bakkalı olan müritlere  en büyük piçligi anlatayım: (bu bilgi sadece bende :)

5li satılan çikolatalar war,mesela 5li çikolatanın fiyatı 5 TL diyelim,

Sen onun 5li ambalajını yırtıp içerisinden tane olarak alırsan kasadan 0,20 kuruşa geçer

çünkü o ürün zamanında işte ne bileyim 1998 yılında tek olarak o fiyattan satılmıştır,hala sistemde aynı gözükür

bu numarayı kasiyerler yerler çünkü kasiyerler birçok ürünün fiyatını bilmez reyon elemanları bilir :D

sömürün a.k. :D

alakası yok yemezler :) nerden biliyosun yıllar önce kayıtlı oldugunu. 5li paketlerde varsa tekli olanlarda vardır mesela :D o barkotu okur. Yani atıyorum 5 li ükler çikolatalı gofret ve birde tek satılan ülker çikolatalıo gofret var. Tek poşetten çıkartınca onu okur :) Yani sömürülcek bir şey yok. Sadece fantazi olur bu :D 

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

DarkSkull bunu yazdı:
    Öyle yapacağına almak istediğin şeyi direkt çal aynı şey.

mesele çalmak çalmamak değil olayın mümkünlüğü tartışılıyor hemen hoca kesilirsiniz ya :D

Toplam Hit: 4043 Toplam Mesaj: 16