Marketteki Bir Ürünü Daha Ucuza Alma [Barkod]
-
Hoca genelde birçok hipermarkette magaza içinde çikolatalar yendigi için artık 5li satılmaya başlanıyor
oldu de tekli satılıyorsa (çok var) sen onu zaten görürsün çünkü tüm çikolatalar aynı reyonda bulunuyor (ha körlük varsa bilemem)
5li satılıp teklisi bulunmayan çok şey var emin ol
her yolu biliyorum alrmların (barkoda benzeyen beyaz olanların) nasıl susturulacagına kadar
ama hırsızlık bu ben yapmadım,yapan çok arkadasım war
kısaca
yıllardır markettelerde çalıştım İşimi ögretme bana hacı
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------
Öyle yapacağına almak istediğin şeyi direkt çal aynı şey.
Kesinlikle bir farkı yok bence... -
hea barkodlarda yapıştığı yerden çok kolay sökülüyor sanki
birde zarar vermeden çıkarmanın imkanı yok neredeyse
-
Baranbcx bunu yazdı:
-----------------------------Hoca genelde birçok hipermarkette magaza içinde çikolatalar yendigi için artık 5li satılmaya başlanıyor
oldu de tekli satılıyorsa (çok var) sen onu zaten görürsün çünkü tüm çikolatalar aynı reyonda bulunuyor (ha körlük varsa bilemem)
5li satılıp teklisi bulunmayan çok şey var emin ol
her yolu biliyorum alrmların (barkoda benzeyen beyaz olanların) nasıl susturulacagına kadar
ama hırsızlık bu ben yapmadım,yapan çok arkadasım war
kısaca
yıllardır markettelerde çalıştım İşimi ögretme bana hacı
-----------------------------bişi demiyom ben sana :) valla demiyom.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Diyelim ki markete gittik ve iki dergi satın alacağız.

Bu dergilerin çoğunun barkodu üzerindeki poşete etiket biçiminde yapışıktır.
Atıyorum; bir derginin fiyatı 5 lira diğerinin fiyatı 10 lira. Oradaki barkodu alıp diğer dergideki barkodun üzerine yapıştırsak. Yani anlatmak istedğim: Pahalı olanın barkodunun üstüne ucuz olan derginin barkodunu yapıştırsak...
Gerçi yapıştırdığımız barkod numarası bilgisayarda hangi ürüne ait olduğu belirtilmektedir.
Ancak kasiyer biraz dikkatsizse bunun farkına varmaz her halde :|
Barkodların çalışma mantığını renenin eklediği dokümandan inceleyebilirsiniz: http://www.tahribat.com/doc.asp?docid=280
Tabii yapılan şey hoş değil ama sadece benim aklıma geldiği için yazayım dedim. Sizin fikirleriniz nedir? Bu sağlam bir yöntem olur mu olmaz mı?
bir ay kadar bi giyim firmasında muhasebeci olarak çalıştım.ilk öğrettikleri barkod oluşturma..zorlugu var ama o günün tarihi ürün kodu ve firma kodunu barkod olarak düzenlemeye başladıgımda kolaylaştı..arkadasın dediği gibi barkodlu ürünleri cihaza okuttugunda çoğu kişi okumaz ama okuyanlarda fazlalık çünkü indirim olması gereken ürünler oluyo onları kasadaki fiyatla tutturması gerekiyo..bunu yapacak olanın işii zor =)