Mars’A 39 Günde Gidilebilecek
-
BiUyeOlamadim bunu yazdı:
-----------------------------
Bir milyon dereceyi muhafaza edicek kabı nasıl yapmışlar acaba. O sıcaklığa dayanabilecek madde var mı ki?
-----------------------------bende buna takıldım
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------BiUyeOlamadim bunu yazdı:
Bir milyon dereceyi muhafaza edicek kabı nasıl yapmışlar acaba. O sıcaklığa dayanabilecek madde var mı ki?
-----------------------------bende buna takıldım
-----------------------------Koca Reaktör nasıl Soğutuluyosa buda Öyle Soğutulacak..... Isının Gerektiği yerde de Gereken Isı bulunacakki Yolculuk gerçekleşsin bu kadar basit....
-
IMKANSIZ. marsa en hizli gidebilecek olan arac suan yapim asamasinda ve gidis donusu iki bucuk yil olarak hesaplanmistir. bukadar kisa surede gidebilmesi imkansiz. reaktorle calisan bir mekigi dunyadan firialtmak göt ister. Yani ylan dolan. Hele de NASA soyluyosa :D offff. siz dusunun...
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------IMKANSIZ. marsa en hizli gidebilecek olan arac suan yapim asamasinda ve gidis donusu iki bucuk yil olarak hesaplanmistir. bukadar kisa surede gidebilmesi imkansiz. reaktorle calisan bir mekigi dunyadan firialtmak göt ister. Yani ylan dolan. Hele de NASA soyluyosa :D offff. siz dusunun...
-----------------------------Evet bir Tükenmez Kalem Konusuna Takıldıklarını ve Milyon dolarlar Harcadıklarını Anımsadımda. Olabilir Spekülatif Durumları var ama yinede Belli olmaz...
-
ShockMan bunu yazdı:
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------Evet bir Tükenmez Kalem Konusuna Takıldıklarını ve Milyon dolarlar Harcadıklarını Anımsadımda. Olabilir Spekülatif Durumları var ama yinede Belli olmaz...
-----------------------------Hocam sadece gosteris yapmaya calisiyolar. gercekler ortada. Bilim teknik dergisinin bu ayki dergisinde okudum, Marsa gidiclecekse bunu ilk biz yapariz diyodu rusya. en erken zaman dilimi de gidis donus olarak iki bucuk yil olarak belirlenmis. amerikada da plan var butce yok... bir bk yapamazlar. birde yalancinin onde gideni bir NASA var ona deginmiyorum bile.
-
Ay'a gittiler mi gitmediler mi muhabbeti var daha :-/
bakınız : Did we land on the moon belgeseli
-
hocam sen hala o muhabbette takilip kaldiysan kendi icinde bu olayi cozmeden marsa bulasma...
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
hocam sen hala o muhabbette takilip kaldiysan kendi icinde bu olayi cozmeden marsa bulasma...
-----------------------------ne yalan söyleyeyim gerçekten oralarda kaldım :-/
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Koca Reaktör nasıl Soğutuluyosa buda Öyle Soğutulacak..... Isının Gerektiği yerde de Gereken Isı bulunacakki Yolculuk gerçekleşsin bu kadar basit....
-----------------------------Abi iyi hoş diyorsun da nükleer reaktörlerde 1milyon derece sıcaklık yok ki. Bu "sıcaklığa" dayanabilecek madde yok. Bir önceki satırda elektronların kaynadığı sıcaklık olarak bahsedilmiş, sence nasıl bir madde olur ki elektronu olmasın ve de kaynamasın?
Bkz : Isı ve Sıcaklık Farklı Kavramlardır
-
Banada NASA nın gösterişi(uydurması) gibi geliyor.İlerde olmadı cart curt bi bahane ile sıyrılacaklar işin içinden.