Masaüstü Pcye Powerı Kaldırıp Adaptör Sistemi Yapma
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Hocam fanlar v.s şeyler düşük voltajla çalışabilir ama power da çift voltaj da var. Bazı bölümlerde 12 volt bazı bölümlerde 12*2 = 24 volt kullanır.
Aksi takdirde max 12 volt a ihtiyacı olsa 350w lık bir kasanın aşşağı yukarı 30 Amper çekmesi lazım oda evin sigortalarını bile attırır :)
Kendim kaç defa kontrol ettim 24 volttu psu lar
-----------------------------doğrudur. yanlız genelde çıkışlara baktığımda 12v yazıyordu neyse :)
batuhangoksu hocam bak poweri kabından çıkardıktan sonra buna benzer hal alır bunu içine sığğdırabilirsen iyi olur fanıda yan filan koyarsın belki ?

-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Normal bir kasa 24 voltla çalışır.ve 300-350w gibi bir güç çeker. Yani senin 24 vol 15 Amperlik bir adaptöre ihtiyacın olacaktır o da çok pahalı olur ve yine kaba büyük birşey olur.Anlayacağın yaş senin durum :)
Yapabilirsin ama masraflı olur
-----------------------------yanlış bilgi vermeyelim hocam
bilgisayardaki fanlar hdd cd rom vs 5 volt ile çalışır
anakart ise 12 voltla çalışır
çözüme gelecek olursak: powerin içini çıkar içi fazla büyük değildir bide öyle bi dene :)
-----------------------------simetrik besleme ile 24voltta mevcut hocam :)
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------Normal bir kasa 24 voltla çalışır.ve 300-350w gibi bir güç çeker. Yani senin 24 vol 15 Amperlik bir adaptöre ihtiyacın olacaktır o da çok pahalı olur ve yine kaba büyük birşey olur.Anlayacağın yaş senin durum :)
Yapabilirsin ama masraflı olur
-----------------------------yanlış bilgi vermeyelim hocam
bilgisayardaki fanlar hdd cd rom vs 5 volt ile çalışır
anakart ise 12 voltla çalışır
çözüme gelecek olursak: powerin içini çıkar içi fazla büyük değildir bide öyle bi dene :)
-----------------------------Hocam fanlar v.s şeyler düşük voltajla çalışabilir ama power da çift voltaj da var. Bazı bölümlerde 12 volt bazı bölümlerde 12*2 = 24 volt kullanır.
Aksi takdirde max 12 volt a ihtiyacı olsa 350w lık bir kasanın aşşağı yukarı 30 Amper çekmesi lazım oda evin sigortalarını bile attırır :)
-----------------------------+12V, -12V, +5V, -5V ve 0V çıkışları var. 350w lık bir psu 350/220=1,59 amper çeker şebekeden (%100 verimle çalıştığını düşünürsek) yani sigorta fln atmaz
-
aynen. psu larda, 12v 5v ve 3 v vardır. simetrik olarak 24 besleyen yerlerde var ama azdır. yüksek akım gerekmiyor. P=I X V den yola çıkarsak, 350= I X 220 oda = 350/220 den 1,59 gibi bişey çıkıyor. ama switch modlu adaptör gerekicek sana. 5 v 12 volt vereni biliyorumda artı 3 v veren görmedim hiç. onun içinde 5v ye ilave devre yaparak 5 i 3 e düşürebilirsin. yalnız, 3-4 a çekecek bi adaptör alman gerekir. en son 12-5 v 2a adaptörü 15-20 liraya almıştım. şuan nekadar bilemiyorum.
-
Yok denecek kadar az teknik bilgim var o yüzden yardımcı olamayacağım.
Ancak yaptığın şu mini kasanın fotoğraflarını koyarsan sevinirim. Merak ettim :))
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------doğrudur. yanlız genelde çıkışlara baktığımda 12v yazıyordu neyse :)
batuhangoksu hocam bak poweri kabından çıkardıktan sonra buna benzer hal alır bunu içine sığğdırabilirsen iyi olur fanıda yan filan koyarsın belki ?

-----------------------------bunu nerden bulabilirim acaba ?
ayrıca anakart işlemci 4 gb ram ve 1 harddisk birtane 12cm lik fandan ibarettir bilgisayar parçalarım.
-
batuhangoksu bunu yazdı:
-----------------------------zalimadam bunu yazdı:

-----------------------------bunu nerden bulabilirim acaba ?
ayrıca anakart işlemci 4 gb ram ve 1 harddisk birtane 12cm lik fandan ibarettir bilgisayar parçalarım.
-----------------------------hocam dedim ya powerin içini açacaksın yukarıdaki resim büyüklüğünde olacak ozaman kutuya sığar diye
normal bildiğin power supply içini dağtacaksın boyutu küçülsün diye
kolay gelsin
-
anladım ama okadar bilgim yok elektronik olarak kabaca tarif edebilirmisin nasıl yapıcağım konusunda.
-
hocam biz satıyoruz o adaptörlerden de 24 volt 15 amper olması lazım galıba senin istedigin . bizimkiler 12 volt 15 amper 15.5 $ adet fiyatı
-
batuhangoksu bunu yazdı:
-----------------------------anladım ama okadar bilgim yok elektronik olarak kabaca tarif edebilirmisin nasıl yapıcağım konusunda.
-----------------------------
1. amaç yukarıda gördüğün poweri yapmış olduğun kutuya sığdırmak
2. izlemen gereken yol bu powerin üstündeki 4 vidayı söküyorsun
3. içinden 1 board 1. fan bide dışarı çıkan besleme kabloları çıkıyor
4. yapmış olduğun kutuya sığacak şekilde koyuyorsun ve kabloları olduğju gibi takıyorsun
5. sonuç: bu power senin kutuya büyük geldiği için powerin içini açıp senin kutuya sığacak şekilde taktık
6. yaptığımız şey bu resimdeki powerin sadece dış teneke kutuyu yok etmek onun dışında kablolarda filan bi değişiklik yapmadık