Masaüstü Pcye Powerı Kaldırıp Adaptör Sistemi Yapma
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Normal bir kasa 24 voltla çalışır.ve 300-350w gibi bir güç çeker. Yani senin 24 vol 15 Amperlik bir adaptöre ihtiyacın olacaktır o da çok pahalı olur ve yine kaba büyük birşey olur.Anlayacağın yaş senin durum :)
Yapabilirsin ama masraflı olur
-----------------------------yanlış bilgi vermeyelim hocam
bilgisayardaki fanlar hdd cd rom vs 5 volt ile çalışır
anakart ise 12 voltla çalışır
çözüme gelecek olursak: powerin içini çıkar içi fazla büyük değildir bide öyle bi dene :)
-----------------------------Hocam fanlar v.s şeyler düşük voltajla çalışabilir ama power da çift voltaj da var. Bazı bölümlerde 12 volt bazı bölümlerde 12*2 = 24 volt kullanır.
Aksi takdirde max 12 volt a ihtiyacı olsa 350w lık bir kasanın aşşağı yukarı 30 Amper çekmesi lazım oda evin sigortalarını bile attırır :)
Kendim kaç defa kontrol ettim 24 volttu psu lar
-----------------------------Eeeeveet sigorta atar. sayaçların üzerinde 25 A sigorta var. Ben bizim evdekine baktım 25 amper yazıyo
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------batuhangoksu bunu yazdı:
-----------------------------anladım ama okadar bilgim yok elektronik olarak kabaca tarif edebilirmisin nasıl yapıcağım konusunda.
-----------------------------
1. amaç yukarıda gördüğün poweri yapmış olduğun kutuya sığdırmak
2. izlemen gereken yol bu powerin üstündeki 4 vidayı söküyorsun
3. içinden 1 board 1. fan bide dışarı çıkan besleme kabloları çıkıyor
4. yapmış olduğun kutuya sığacak şekilde koyuyorsun ve kabloları olduğju gibi takıyorsun
5. sonuç: bu power senin kutuya büyük geldiği için powerin içini açıp senin kutuya sığacak şekilde taktık
6. yaptığımız şey bu resimdeki powerin sadece dış teneke kutuyu yok etmek onun dışında kablolarda filan bi değişiklik yapmadık
-----------------------------hmm anladım tamam teşekkür ederim.
-
adaptor masanın altında olucaksa power kablolarını uzat o dursun masanın altında bir köşede aynı şey olmazmı ?
-
hacı kasanın fotoğrafını koysana merak ettim :D