Masum İstatistik..
-
Dinine bağlı olan değil, kolaydan cennete girmeye çalışan bi millet olarak görüyorum
-
önce bu sitede 5 seneden beri böle salak saçma şeylere inan insanlar olduğunu bilmiyodum kardeşim adam camiyede para toplr okulada hastaneyede bunada kimse karışamazz hem ne ole müslümanlar oruç tutar vergi kaçırır çalışmazz yatar aga bunları sokun kafanıza onlar dini kulanıp sömüren şerefsizlerdir ama örümcek kafalı bazı insanlar bunları göremez ve sadece ewet müslümanlar budur diye zırvalarrr önce bşiraz düşünün sabit bir pencereden bakmnayın işee derim bennn hem şunuda unutmayın avrupa ülkelerindede dinle yönetilen birçok ülke var tr bole deyil ama caaamii var camiye para toplanıyo diye laf yapıyonuzzz ulan sanki bu millet çanakkalede iman gücüyle sqavaşmadı sanki bugüne kdr yaptığımız savaşlarda allah allah diye bağırmadıkk şimdi o yazıları yazanlar düşünsün bidaha ole ytorum yassın
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Ben camiye para veririm namazımı kılarım orucumu tutar hacıma gıder devletten vergı kacırır kul hakkı yer kdv odemem sonra nerede bu devlet derım... kuran kursuna destek verır "arkadaslar koye okul yaptıralım" dıyene "ne gerek var karsı koyun mınaresı bızımkınden buyuk" derım sonrada "nedere bu devlet" der o kull hakkıyla ellhandurulllah derım daha saymak ısterdım ama dellenıyorum saydıkca bunu yapmayanları saymaya kalkınca 1 elın parmaklarını gecmıyor dınımıze daha baglıyız dımı :) bırde bu yonden bakalım ıstersen....
-----------------------------bebe sen saymaya başlamadan önce bi yazmayı öğren.. gelip şu satırlar sonucu yorum yazdıgını zanneden insanlara şaşırıyorum ya :)
-
aferin mürüdlere tam avrupa hristiyanlarının hayallerini süslüyorsunuz. sonuna kadar okudum ve üzüldüm şahsen. onlar aynen böyle bir gençlik istiyorlar. kendi dinine düşman bir gençlik. ama gidin abd ye avrupaya en serkeş herif bile bir rahibe geçerken kendine çeki düzen verir. ama bizde hoca ve cami dendimi tüylerimiz diken diken olur. hem dalga geçeriz hem aleyhinde hareket ederiz. dış güçler tonlarca ...... izm soktular ülkemize . adamlar niye haçlı seferi yapsınki buralara ,ne gerek varki, bizdeki gençlik olduktan sonra...
-
BiGGest bunu yazdı:
-----------------------------cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Ben camiye para veririm namazımı kılarım orucumu tutar hacıma gıder devletten vergı kacırır kul hakkı yer kdv odemem sonra nerede bu devlet derım... kuran kursuna destek verır "arkadaslar koye okul yaptıralım" dıyene "ne gerek var karsı koyun mınaresı bızımkınden buyuk" derım sonrada "nedere bu devlet" der o kull hakkıyla ellhandurulllah derım daha saymak ısterdım ama dellenıyorum saydıkca bunu yapmayanları saymaya kalkınca 1 elın parmaklarını gecmıyor dınımıze daha baglıyız dımı :) bırde bu yonden bakalım ıstersen....
-----------------------------bebe sen saymaya başlamadan önce bi yazmayı öğren.. gelip şu satırlar sonucu yorum yazdıgını zanneden insanlara şaşırıyorum ya :)
-----------------------------1. sen kımsınkı bana bebe dıyorsun eger yorum bılmıyorsan saygıyı bılmıyorsan en yakındakı parka gıdıp kumda oyna... 2. madem alıntı yapıyorsun alıntıyı tam yap orada yazılan bır arkadasın yazısına itafen yazılmıs bır yazı o... anlamaycak kadar dar bakıslı olan arkadaslara mealını yazayım.... sen camıye para bulup muslanım dıye gecınıp vergı kacırıp sonra devlet neden hastane yaptırmıyor dıyen kısılerden bahsedıyorum cunku arkadas devletin mılletının saglıgına dıkkat etmıyor yada onem vermıyor gıbı bır cumle kullanmıs gıt tartısmayı oyren sonra gel.... bende senın gıbı ozurlulere acıyorum kusura bakma....
-
Kürt'ten bahsederler, "alayı puşt" diye dalarlar, biri der ki abi bende Kürd'üm. Hemen koyar cevabı, "abicim sen iyi Kürt'sün".
Müslüman'dan bahsederler, "alay yobaz" diye dalarlar, biri der ki "abi bende Müslüman'ım; ama gayet geniş fikirli bir insanım". Hemen koyar cevabı, "abicim herkes sen değil ki".
Gayri-Müslim'den ya da Ermeni'den bahsederler, "alayı misyoner, soykırımcı" diye dalarlar, mahallesinden biri çıkar "kardeşim aynı mahallede birlikte büyümedik mi?". Hemen koyar cevabı yine herşeyi bilen zât-ı muhterem, "abi sen onlar gibi değilsin."
Her halükarda bu istisna diye farzettiklerimizi "onlar" gibi olmadıkları için severiz. Farklı farz ederiz. Peki herkes sizin gibi mi olmalıdır? Herkes kendisine ait olan gibi olma özgürlüğüne sahip değil midir? Sizin için "onlar" öteki iken, "onlar" için de sizin öteki olduğu fikrine hiç değer verdiniz mi?
Bu gün bende bir Müslüman'ım; ama her türlü fikre, akıma, inanca, ideolojiye - dogmatik ya da değil - tâbi insana hoşgörü ile açığım. Bende mi yobazım, vergi kaçırırım, kul hakkı yerim, eteği kısa olana bakarım?
Ha pardon! Doğru ya, bende "onlar" gibi değilim :)
-
rakamsal farklar devlet ile halk arasındaki farkı gosteriyor bir anlamda. halk bu kadar cami yapmış (turkiyedeki camilerin tahminen %95 ini belki daha fazlasını devlet degil halk yapmıstır)koca devlet kurulalı kac sene olmus bu kadar hastane yapmış. cami çokluğu musluman sayısının çokluğuyla açıklanabilir. ha bazı yerlerde bazı abartılar olabiliyor cok yakın olan ve birinin fazlalık oldugu camiler oluyor bunun nedenide bilincsizlik ve "bizim mahalle aşaki mahalle sizin mahalle yukarıki mahalle" olabilir :P
cami yapmak için para toplanıyor halk cıkarıyor veriyor ve cami oluyor. para toplayan bunu Allah için yapıyor parayı veren Allah için veriyor. Çıksın biri hastane yada okul yapıyorum desin camiye verdiği parayı hastane içinde verir. veriliyorda zaten.
-
Cami hastaneden daha çok gerekli,aptal avrupalılar ne bilir.
-
Burada Olay Camilerin Sayısı değil, Bizim Ne kadar Vurdum Duymaz vede Kör Olduğumuz gerçeğidir. Malesef Körüz Çünkü Dengesinde bir Boku beceremiyoruz, Zengin Fakir Arasında bir uçurum var mesela bu ne demektir biliyormusunuz Fakir Yırtınmayı geç Kendini Paramparçada etse Zengin olamayacak, Zenginse zaten Zengin bişey olmaz adama.
Hastane yaparak daha fazla hizmetmi Götürmek vatandaşa Zaten sayısı fazla ne gerek var Ölsün tez Kavuşsun Cennetine, Budur işte vaziyet.
-
Antikky bunu yazdı:
-----------------------------
Cami hastaneden daha çok gerekli,aptal avrupalılar ne bilir.
-----------------------------şöle anlatiyim biz okulda felsefe dersinde görmüştük bunu resmi rakamlara göre 65bin cami var 6bin sağlık merkezi ve 10bin adet de okul var
şimdi yeni bir köy yeni bir ilçe yada yeni bir yerleşim yeri kurulduğunda
Türkiye -Avrupa
ilk cami yapılır - İlk sağlık merkezi yapılır
sonra ticari yerler (market vs ) - sonra devlet ve belediye binaları
türkiye de bundan sorasının bir sırası yok - avrupada ise çoğunlukla 2.sırada eğitim kurumları ama bazen devlet binaları sunlari geçebilir
rasgele şehrin büyümesine göre devam eder -
-----
ne bilir dediğin avrupalılar şuanda teknoloji lideri sanayi lideri ülkeler görüyorsun fiyatlar durmadan artıyor neden artıyor hiçbirşey üretemiyoruz da ondan artıyor
1 üretici deil yiyiciyiz
ne varsa başkalarından alıyoruz boru satıp işlenmişini dünya paraya alıyoruz , tütünü satıp sigara yi dünya paraya alıyoruz , teknoloji üretmiyip dünya paraya alıyoruz
daha bir çok şey
neden oldunu söliyeyim din yüzünden
müslüman lıkta her ne kadar oku ören desede namaz kılmayı biliyorsunuz fakat yılda kaç kitap okuyorsunuz ?
bundan utansamda bu gerçek hep gerçek olarak kalacaktır hiçbir teknolojik müslüman devlet yoktur çünki din bunu getiriyor ya dininizin gereklerini tam yapın (çok okumayı da ibadet sayın ) yada böle devam edin ki günün birinde hiç bir şey alacak durumumuz kalmasın
ülkede dini binaların çok olması gurur duyulacak deil utanılacak şeylerdir imanı olan okulda da ibadet eder üniversitelerde (bazılarında ) her din için ibadet yerleri vardır
bir gün ömrünüz yeterse diyiceksiniz ki ömrümü iblmediğim görmediğim bişi için abadet ederek geçirmişim kendimi dünyaya kapamışım
soruyorum size petrolü olmasa arap ülkeleri ayakta durabilirmi ? din insanları kontrol aracından başka bişi deildir ancak bunu anlamak bu kadar zor çünki anlayan o kadar az kiş olduna göre. her zaman dediğim gibi hepinizin yeri cennet olsunda bari deysin yaptıklarınıza .