Matematiği İyi Olanlar Baksın Bakim
-
benden sana tavsiye gün ayırırsan yapamazsın
çünkü kümeler ve sayılar 3 saatte biter ama integral 1 ayda bile bitmez
-
buzul türev ve integrali sakın gözünde büyütme çok kolaylar. özelikle belirsiz integrale nasıl zor diyosunuz aklım almıyo :D ben en çok sayılarda zorlanırdım :P
-
Kolaydan zora doğru sıralama:
En kolay budur: kümeler sayılar
determinantlar
matrisler
fonksiyon kavramı
doğrusal denklem sistemleri
kordinat düzlemi doğru ve parabol denklem
özdeşlikler denklemler eşitsizlikler
türev
türev uygulamaları
limit ve süreklilik
belirsiz integral
üstel ve logaritmik fonksiyonlar
En zor budur: belirli integral
doğrusal proğramlama???
Herkesin tercihleri farklı olabilir tabi, görecelilik :)
-
matematikte konular birbiri ile alakalıdır bir sonraki konu bir önceki konunun özelligini barındırır müfredatta ne ise ona göre çalış kendince konu sıralaması yapma
-
1 kümeler sayılar -4
2 özdeşlikler denklemler eşitsizlikler -3
3 kordinat düzlemi doğru ve parabol denklem -3
4 fonksiyon kavramı -4
5 limit ve süreklilik-5
6 türev-6
7 türev uygulamaları-6
8 üstel ve logaritmik fonksiyonlar-2
9 belirsiz integral -5
10 belirli integral -5
11 doğrusal denklem sistemleri -5
12 matrisler 2 -çok kolay ama incik cinciği çok fazla
13 determinantlar 2
14 doğrusal proğramlama
1 en kolay 10 en zor olarak yapıyorum
abi şeyi denesene ya önce integral sonra türevi öğren :D nolcak bakalım
-
en zor tabiki integral ister belirli olsun ister belirsiz.en kolayda matris determinant vs max 1 ay da biter arada kalan konular türev ve integral de 1 ayda ancak kavranabilir eger sinava hazirlaniyosan sonra ver elini fizik yaparsin benden tavsiye (:
-
hepinize çok teşekkür ederim :) ama bu konuların hepsini ben 1 ay içinde bitirmem gerek 56 gibi bir not almam lazım yani 25 sorudan 15 tanesini yapmam lazım :) Allahtan hesap makinesi kullanmamıza izin var.
konular bunlar her türlü tavsiye öneriye açığım. Hayatımda ilk kez adam akıllı ders çalışıyorum :(
opter : evet kendim hazırlanıyorum bolca döküman buldum birde hoca buldum takıldığım yerde ona başvurucam.
hackworm : beklediğimsıralama buydu tşk ederim.
afrasiap : biticez artıkın zaman kısıtlı :D
ultraasker : yok büyütmem :) abartmayı sevmem zaten altı üstü ders işte :D
anamuhalefet : olsun aşşağı yukarı aynı sayılır.
ambient : öyle yapıyorum sırasına göre çalışıyorum.
angel_demos : denerizde hajı şimdi risk alma zamanı değil :D sırasına göre.
ellife : boşver fiziği :) benim bildiğim tek fizik kuantum fiziği :) 1 ayda hepsini bitiricem :S
-
En zoru sayılar bence. Konu anlatımı bir saat sürmez ama çok soru çeşidi var ve çoğu soruda işaretlesen bile emin olamıyorsun.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------
Üniversite sınavlarına evde kendin hazırlanacaksın herhalde?
-----------------------------yıllar önceden derse hazırlanmak tarzım değil 1 ay sonra aöf sınavı var ona hazırlanıyom :D matematik olunca mecbur 1 ay önceden kastırış moduna girdim işte.
-----------------------------Arkadaşın biri de demiş en zoru sayılar diye haklı da aslında. Sayılar konusu basittir ama iyi kavraman gerekir ki diğer konulara geçişte geriye dönmekle uğraşmayasın. Elinde bir matematik kitabı olursa daha iyi olur zaten kitapta da senin deyiminle zorluk derecesine göre sıralanmıştır. Aslında zorluk derecesi değil de temelden detaya doğru desek daha iyi. Hani matrisi bilmeden detarminanta başlaman saçma olur gibi. Elinde güzel bir kaynak olsun ordan konu takibi yaparak git sende rahat edersin
-
arkadaşım bence sen al bir tane hangi sınava hazırlanıyorsan konu anlatımlı kitabını orada ki sıralamayı takip et. öyle daldan dala atlama. matematikte her konu birbiriyle ilişkilidir. türkçe değil bu. sen kitaplarda ki sıralamayı takip et. zorluk derecesi falan filan uğraşma bi halt anlamazsın.
not: matematikçiyim