folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Matematiği Nasıl Sevebilirim ?

Matematiği Nasıl Sevebilirim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Ark. ben oldum olası bu matematik kelimesini hiç sevmem.Hatda matematik ing. geldiği için ing. bile sevmem hatta ve hatta matematik yazısını görünce dil ve anlatım-Türkce gibi derslerden bile soğurum hatta ve hatta ... nese abartmaya gerek yok.

İşin şakası bir yana gerçekden bu matematiği ben hic sevmiyorum ve aynı zamanda cok başarısızım.Yani nerdeyse 5.sınıfdan beri matematik dersi dinlemiyorum simdi lise 2  deyim.Buraya kadar hep diğer derslerden geçerek ,paçayı zar zor kurtararak geldim.Ama artık matematiği öğrenmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.

Şimdi var mı aranızda bende senin durumdaydım şöle yaptım çok etkili oldu falan diyen yada bana doğru bir şekilde şevk verecek birşey söyleyecek.

Lütfen matematik çok lazım bakkalda hesap bile yaparken lazım öğren gibi klasik lafları söylemeyiniz

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThEDARq
    ThEDARq's avatar
    Erkek
    Matematik Sevilmezmi Ya :/ İlk Buluşmamızı Hatılıyorumda 2. Sınıftaydım Nede Çabuk Alıştık Birbirimize Sonra Ben Matematiği Toplamaya Bölmeye Çarpmaya Başladım x)

|| Beyaz Atlı Prensini Bekleme,Seyize Razı Ol,Yoksa Beygire Kalırsın..||
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Biraz çalış derslerı dınle falan. Sonra soruları çözmeye başlayınca dahada iştahlanacaksın. Sevmıyorum dersen sevemezsın zaten. 

Başlığı ilk görünce matematık kız değil ki ayarlamana yardımcı olalım dıyecektım vazgeçtim.

Çünkü kendisi önemli bir dersmış. Biraz geç anladım ama olsun 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

abi matematiği sevmek işini kolaylaştırır sadece önemli olan öğrenecek çabayı sarfetmektir...

anlamıyorum sevmiyorum gibi kelimeler senin matematiği öğrenmene engel değil birde matematik açısından şöyle bir durum var eğer hayatta sınavlara çok gireceksen ki ilkokul ortaokul lise üniversite profesörlükdü vs. di buna mecbursun matematik temel bir ders matematiği öğrenerek bir çok derstende geçebiliyorsun.

matematiği nasıl öğrenirsin aynen şöyle öğrenirsin kendini psikopata bağlayacaksın inatçı olacaksın öğreneceğim diye sevip sevmemen önemli değil bunun gerekli olduğuna inanman gerekiyor öncelikle.

önce kendi seviyeni belirle gerekiyorsa ilkokul 5.sınıf kitabından başka ama sağlam olsun temelin özel öğretmen tutabilirsen daha iyi olur tabiki.

matematiği sevmek senin tarzına bağlı bilinç altını buna odaklarsan ve soruları çözmeye başladıkça zaten matematiği seveceksindir ben adam akıllı öğrenmek için netteki görsel dersler olsun kitaplar olsun hepsini çektim ve birden çok kaynak ile başlayacağım adam akıllı öğreneceğim öğrenmek belki 2 ayımı alır ama adam akıllı öğrenirim fakat öğrenmemek ömür boyunu alıyor nere gitsem çıkıyor karşıma çünki :D

özetle sana tavsiyem şudur matematik senin öğrenemeyeceğin bir ders değil sadece diğer derslere nazaran birazdaha fazla çaba harcayacaksın olay bu ve seviyene göre çalış sen gidipte ortaokul matematiğini bilmeden lise matematiğine başlarsan olmaz birde bol bol soru çöz tek kaynaktan çalışma en az 3-4 kaynağın olsun ve dediğim gibi özel öğretmen olayı çok daha iyi olur.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

bu saatten sonra sevemezsin ztn boşver sen matematiği öbür derslere bak

ama öylede deme yaww güzel dersdir :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Elimizde öyle sihirli bi deynek yok henüz..

Matematik sevmiyorsan sözele geçersin su sahatten sonra mat öğrenemezsin. 

Konumu silenlere inat kürdüm
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    önce hoca sana sevdirecek sonra sen sevmeye zaten başlıcaksın :)

[22817//kaanabak]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Matematikden kala kala aşık oldum ben...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek

Hey kaderdaşım!

İpin ucu kaçtı, sen ben ve bizim gibi diğer öğrenciler için.. 

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmotioN
    EmotioN's avatar
    Erkek
    bu saatten sonra seveceğini hiç sanmıyorum.öğrenme olayını geç geçme odaklı ol dersi derste dinle arada bi tekrar edersen başarızlığını halledersin..

bazıları için karanlık , korkunun kaynağıdır.bazılarınında tek bildiği şey..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

matematikten muhtemelen iyi yapabildiğin bir konu vardır.(rasyonel sayılar vb.)

İşte o yapabildiklerini önce çöz atıyorum 30 soruluk bir testten 29 doğru yapınca inanılmaz bir haz alacaksın ve bu seni bir sonraki konu için motive edecek.

Para gibi düşün, hep daha fazlasını istiyorsun..

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
Toplam Hit: 5733 Toplam Mesaj: 21