folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Matematiği Nasıl Sevebilirim ?

Matematiği Nasıl Sevebilirim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    Nespace bunu yazdı:
    -----------------------------

Hey kaderdaşım!

İpin ucu kaçtı, sen ben ve bizim gibi diğer öğrenciler için.. 

ipin ucu her zaman elinde hacı niye kaçsınki ? sonuçta sen buna bir çaba harcamazsan zaten öğrenemezsin :D matematik öğrenmek için biraz fazla çaba gerekir olay budur sonuçta bir çok dersin temelide matematik olduğundan bu çabayada değer.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

Soru çözmeyi öğrenerek,nasıl mı?

insan soru çözdükçe matematiğe aşık oluyor benim üni 1 e kadar matematik 0 ın altında idi sonra gerçekten çalışmaya karar verdim ve başardım baktım ki: yemek yerken yürürken uyurken soru çözüyorum ve buda beni mutlu ediyor;işte böyle.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nurky bunu yazdı:
    önce hoca sana sevdirecek sonra sen sevmeye zaten başlıcaksın :)

aynen öyle. benim atematik ve geometri normlde çok iyiydi. lise 1 e bi başladım. mat hocası ve geo hocası farklı. matematik yine iyi. geomatriden de sınıfta kalmamak için direniyodum. hocaya öyle bi gıcık olmuşum ki artık. derste arkadan kağıt mağıt fırlatıyom hocanın kafaya:D dönüyo kim attı ulen onu? konuşması da erzurum ağzıyla:D

2. olarak da konuları oku iyice anla ondan sonra basitden başla soruları çözmeye. direk zora geçme yavaş yavaş arttır. soruları çözdükçe sevmeye başlarsın. çözemeyince, hele de sen çözemezken arkadaşların çözerse hiç kafana takma. hiç utanmadan sıkılmadan hocaya sor. anlamadın mı bi daha sor. hocaya de en basitden hiç bilmiyomuşum gibi anlat de gerekirse. sonra helede zor soruları çözmeye başla. onları hızlı çözmeye başladın mı sevmeye başlarsın. daha sonra başka bir konuda önceki konulardan olan bilginlede daha rahat çözersin ve daha önce rahatlıkla çözüyodum bunları mı çözemiyecem şeklinde bir rahatlık olacağından o sorularıda biraz çalıştıktan sonra seversin...

üçüncü bişe daha yazacaktım da unuttum amk:D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    bence matematiği sevmen için önce onu anlaman lazım. kötü birşey olmadığını farkettiğin zaman da zevk alırsın sanırım. anlamaya çalış. çalış!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

matematik sefilmezmi la, lisedeyken ortaokuldayken fln mat dan kopyayla anca 1 alırdım ona bile sükrederdim hiç bişi bilmesdim:D ama gecen sene öss ye hazırlanırken ddm bn bu matematigi yapcam kendi kendime ve oturdum calıstım 1sene boyunca ilk baslarda 2-3 net anca yapıodm sonradan 20net yapmaya basladım sadece mat!! geometri yoq(ztn istesemde yapamıom:D) yani otur calıs kendini biras sık hojanı fln dinle inan yapmaya baslayınca snde çok seveceksin hatta dier dersleri bırakacan bnde öle oldu bu sefer dier dersler yalan:D

imza
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

güzel ama evli bir hocadan ders al

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    hackerteam550 bunu yazdı:

güzel ama evli bir hocadan ders al

O nie

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    aşık olamaz ama doğru aşk engel tanımaz 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek
    banada yardım 7. sınıftayım bi şey annamıom

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

matematıgı sevmıceksın hacı sadece onu yapmak senın gorevın sorumlu oldugunu dusunup yapıcaksın

bnde sevmem ama yapmak zorundayız bole boktn bı egıtım sıstemı war

... ana tema: mat sevilmez a.k

Hayat Bizi 61 kenara...
Toplam Hit: 5734 Toplam Mesaj: 21