Matematiği Nasıl Severim
-
Biliyorum bunu sölemem biraz abest ama büyük ihtimalle hiç bilmediğim için matematiği sevemiyorum ve bu bana cok problem yaratıyor.Ygs zamanında anlamak için ugrastım ama mesela normal bir öğrencinin 2 dersde anladıgı konuyu ben 4 dersde zor anladım.
Belkide temelim olmadıgı içindir.Temel olarak 4 işlemden baska bişeyi adam gibi bilmiyorum.Şimdi üniversite okuyorum ve bu hala benim için bir problem.Yarın logaritmalardan sınavım var ama konuyu hic bilmiyorum ekolhocadan falan baktm konuya ama bişey anlayamadım yine.
-
olmuyorsa zorlama hocam. Sevmen için anlaman lazım kimse saatlerce bakıp anlamadığı şeyden zevk almaz. Ufak ufak alıştır kendini, baktın olmuyor zorlama kendini siktir et.
-
matematik sanatı
matematiğin aydınlık dünyası,
papağan teoremi,
yukardaki matematik kitaplarını okuyunca (bildiğin okuma) matematiğe olan bakış açın değişecek. bakış açını değiştirdiğin zaman hoşlanmaya başlıyacaksın.
-
Esquire bunu yazdı:
-----------------------------matematik sanatı
matematiğin aydınlık dünyası,
papağan teoremi,
yukardaki matematik kitaplarını okuyunca (bildiğin okuma) matematiğe olan bakış açın değişecek. bakış açını değiştirdiğin zaman hoşlanmaya başlıyacaksın.
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=dGKwMBf_znE
Bununla alakalı bişey galiba
-
Matematik aslında eşik değeri aşıldıktan sonra en keyifli ders.... Temel konular, 4 işlem, rasyonel sayılar ve denklemleri iyice oturt sonrası çorap söküğü gibi gelecektir... Yarınki sınav için yapılacak tavsiye değil ama elimden başkaca da bişey gelmedi :)
-
matematiğin özü her iki anlamdada mantıktır.
mantık çalış ve asla ezber yapma her konunun mantığını hikayesini bil, reel olarak örnekle.
sonraki adım denklemlerdir.
Denklemleri kullanarak problemleri çözersin, sadece 4 işlemle össde çıkan problemleri yapabilirsin mesela. ve onları yapan onlardan zevk alan adam önüne gelen her konuyu anlar ve yapar.
anlarsan zevk alırsın
-
kitabı aç örnek soruların cevaplarına bak. sende o çözümler gibi sorular çöz kendi kendine log16 : ? mesela cevaplama nasıl bunun yolunu öğren öyle öyle formül filan kullanıp sonuca ulaş...log kolaydır ama bana desen biliyormusun bilmiyorum ama lisede kolaydı aradan yıllar geçti
-
konuyu açanında cvp yazanında en büyük eksikliği
matematik zorunlu bir ders değildir
doğanın bizle konuştuğu dildir.
bu aradaki farkı anladığınızda ne kadar zevkliği olduğuna inanamayacaksın
içinde buluğunduğun dünyayı anlaman için sadece trigonometri türev ve integral
başka bir şeye ihtiyacın yok
-
şu sözel sayısal zeka olayına inanmak istememişimdir ama öle bişey var galiba gerçekden.Ama programcılıkda sayısal zeka derler benim programcılık derslerim iyiydi.
-
Su anlik yapacagin en iyi sey gecmis yillarda cikmis sorulari ezberle. Bolumunu bilmiyorum ama matematikle yakindan alakaliysa log un tanimina vs. bak. Uslu sayilarla islemler yapiyorsaniz ln i biraz daha ayrintili incele. Yaninda caliskan&paylasimci birileri otursun. Dua et... Sinav sonrasinda ise yukarida verilen kitaplar iyidir. Benim tavsiyemse gunluk hayatta en cok kullanilan olasilik ve istatistikten guncel orneklere bakman. Sayisal loto, rulet, milli piyango, iddaa... Ardindan seversen devam edersin...
-
hocam sevmek isteyince olmuyor anlık bir şey olacak aşk gibi
ben lise son sınıfa kadar nefret ederdim.
Son sınıfta hocam intergaralde alan hesabını anlatırken ben mate. aşık oldum diyebilirim.O gün bu gün mate. uğraşmayı öğrenmeyi çok severim.