Matematiği Nasıl Severim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

heza bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam sevmek isteyince olmuyor anlık bir şey olacak aşk gibi

ben lise son sınıfa kadar nefret ederdim.

Son sınıfta hocam intergaralde alan hesabını anlatırken ben mate. aşık oldum diyebilirim.O gün bu gün mate. uğraşmayı öğrenmeyi çok severim.

al benden de o kadar.. 

Gerçi matematiğim 7 nin altına hiç düşmedi fakat o zamand daha çok sevdim..

Matematik anlama gerektirir .. op yüzden oku biraz kitap, gazete

..

bir de ali nesinin kitapları var ..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

Esquire bunu yazdı:

matematik sanatı

matematiğin aydınlık dünyası,

papağan teoremi,

yukardaki matematik kitaplarını okuyunca (bildiğin okuma) matematiğe olan bakış açın değişecek. bakış açını değiştirdiğin zaman hoşlanmaya başlıyacaksın.

http://www.youtube.com/watch?v=dGKwMBf_znE

Bununla alakalı bişey galiba

alakası var ama

matematik varsayımlar dersidir. en basitinden toplama işlemi için bir sayı kümesi olmalı ve toplamda bu sayı kümesinde tanımlı olmalıdır. eğer bunu bilmezsen doğal sayıyla irrasyonel sayıyıyı toplamının ne olacağını hangi kümede tanımlı olacağını bilemezsin. bilmediğin için kafan karışır.  en basitinden doğal sayılarda çıkarma işlemi yapıyorsan a-b=c  b sayısının a dan küçük veya eşit olmak zorunda olmalıdır. eğer b sayısı a sayısından büyükse ne olacak? çıkarma işleme mi yapamayacak mıyız? o zaman önermede bir yanlış var veya eksiklik var deriz. başka bir küme tanımlaması yaparız. böyle sürer gider. 

çocukluğumdan beri matematiği severim ama yukardaki kitapları okuduktan sonra gerçek matematiği öğrendim. faydası olur diye düşünüyorum.

boş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

kendini koşullamışsın. bende aynıydım. lise hayatım boyunca matematiğim hep 0 dı. 12.sınıfta üniversite hazırlık falan dediler dedim iş inada bindi ya ben seni matematik ya sen beni. Sonuç olarak ondan korkmazsan ağzına sıçıyosun. Aslında çok basit konular var bu matematik dedikleri şeylerde. Matematik bölümü okuyan arkadaşların işlediği şeyleri gördüm onları görsek altımıza sıçarız bize resmen toplama çıkarma öğretiyorlar.

Avukat/Hukukçu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    5 yılı geçti özel ders veriyorum çok zayıf çok zeki öğrencilerim oldu matematiği azçok kavrayanlar biraz yapmaya başlayınca havalara girip gerektiği gibi çalışmayınca malum düşüş olabiliyor. gelelim durumu zayıflara özel ders işin de belki yeri geliyor psikolog gibi hissediyorum kendimi kim ne derse desin çocuğun büyüme çağında ilkokul döneminin acayip etkisi var. ailedeki sorunlar veya çevre sorunlarından dolayı defalarca zayıf öğrencilerin bu tip sorunlarından dolayı başarısızlığıyla karşılaştım neyse.... bu öğrencilere ders anlatmak acayip stresli sinirli bi durumdu yalnız öğrenciye bu durumu hiç yansıtmadan anlatmaya devam ettim çünkü bu onun hatası değildi tek düşüncem herkesin matematiği yeterince ilgilenildiği zaman ve öğrencide kendi biraz azim ettiği zaman öğreneceğiydi bence herkes bi şekilde matematiği öğrenebilir ihtiyacı doğrultusunda. durumu zayıf öğrencilerimin iyi sonuçlar aldığını görünce onlardan çok ben sevindm inişli çıkışlı bi süreç olsada vazgeçmemek üstelemek çok önemli.kendimi övme gibi bir niyetim yok yanlış anlaşılmasın. başarı öğrencinindir. öğretici sadece yol gösterir.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

Zorunda mısın? Matematiği sevmen gerektiğini düşündüren şey nedir?

Dünyada 7 milyar insan var hepsi matematiği sevmek, bilmek zorunda değil. Yeteneğinin daha üstün olduğu konularda daha hızlı gelişebilirsin. Ben de çizim yapabilen insanlara çok özeniyorum ama doğru düzgün cin ali bile çizemem. :D

edüt: 10 mayısta sınavın var, matematiği sevmek 9 mayısta mı geliyor aklına? :D mutlaka sevmem lazım diyorsan da çok kasıntı olmayan konulardan sabır ile başlamanı tavsiye ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Matematik doğanın dili,

Bu filmi izle,

http://www.youtube.com/watch?v=jo18VIoR2xU&feature=related

http://tahribat.com/Forum-The-Pi-Kesinlikle-Izleyin-155534/1/the

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 3906 Toplam Mesaj: 27