folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Matematiğin Bir Dilmidir Var Mı ?

Matematiğin Bir Dilmidir Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek

şimdi farklı bi ses çıkmasına sıkıntım yok ama bu adama özel gıcığım her konuyu birbirine bağlıyıp bişey anlatıyormuş gibi yapıyor ya gıcığım işte 

neyse yazdım yazdım sildim ne anladınız şu adamdan bi anlatsanıza neyin ne olduğunu anlatmış 

i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    sercoo bunu yazdı

şimdi farklı bi ses çıkmasına sıkıntım yok ama bu adama özel gıcığım her konuyu birbirine bağlıyıp bişey anlatıyormuş gibi yapıyor ya gıcığım işte 

neyse yazdım yazdım sildim ne anladınız şu adamdan bi anlatsanıza neyin ne olduğunu anlatmış 

Kisisel bir durum ise bana dusmez tabi o zaman herkes herkesi sevmeyebilir :)

Neyin ne oldugunu anlatayim diyecegim fakat anlatamam. Cunku senin dedigin gibi konulari birbirine bagliyor ve finalde aslinda somut bir ciktisida olmuyor. Sunu anlatiyor diyemem. Fakat benim acimdan uzerinde dusunulmesi zevkli konulari isliyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

son kez anlatıom adam isten cıkıyo am i ama ingilizce yağsı gibi yani. kızıo tabi 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    sercoo bunu yazdı

Neyin ne oldugunu anlatayim diyecegim fakat anlatamam. Cunku senin dedigin gibi konulari birbirine bagliyor ve finalde aslinda somut bir ciktisida olmuyor. Sunu anlatiyor diyemem. Fakat benim acimdan uzerinde dusunulmesi zevkli konulari isliyor

tabi o konuları düşünmesi zevklidir ancak tek bi konu hakkında ne biliniyor ne bilinmiyor hangi yönleri var diye anlatsa tadından yenilmez böyle anlatan biyer var mı bildiğiniz?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    sercoo bunu yazdı
    patates bunu yazdı
    sercoo bunu yazdı

tabi o konuları düşünmesi zevklidir ancak tek bi konu hakkında ne biliniyor ne bilinmiyor hangi yönleri var diye anlatsa tadından yenilmez böyle anlatan biyer var mı bildiğiniz?

bildiğim blog tarzında yok 

https://www.youtube.com/channel/UCYO_jab_esuFRV4b17AJtAw?&ab_channel=3Blue1Brown

bu belki ilgini çekebilir 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    sercoo bunu yazdı
    patates bunu yazdı
    sercoo bunu yazdı

bildiğim blog tarzında yok 

https://www.youtube.com/channel/UCYO_jab_esuFRV4b17AJtAw?&ab_channel=3Blue1Brown

bu belki ilgini çekebilir 

bu adamı biiyom bisürü videosunu izlemiştim güzeldir senin içinde bu kanalı öneriyim

https://www.youtube.com/user/Computerphile

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Eyvallah güzelmiş arşivide sağlam uzun süre götürür :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Başlık her halde " Matematiğin bir dili var mıdır?" olacaktı

yoksa  "matematik bir dil midir?" mi..

Elaman bir şeyler söylemiş ama kavramları peynir keser gibi ayrı ayrı bir yerlere koymuş ve böylece her şey sözlüğe uygun olmuş 

Ama bana kalırsa Matematik Edebiyatı ile bir olgu olarak matematiği [ matematiğin bizzatihi kendisini ] birbirine karıştırmış gibi geldi bana..  

Öncelikle matematik bir olgudur..  

örneğin bir elmanın aynısından bir tane daha olması biz matematiği bilelim ya da bilmeyelim bu "iki olma durumu"nu ilgilendirmez.. daha düzügün bir ifade ile "iki"nin var olduğunu bizim bilip bilememiz o durumun sikinde değildir ve bizim bilgimizden bağımsız olarak vardır ( ya da yoktur)

Ama Matematik Yazını açısından "1+1=2" ifadesi bir iletişim ifadesidir "matematik notsayonudur" iletişim için kullanılır ve bir dildir

Ya da örneğin geçen gün bir arkadaş "yarılama konusu " açmıştı

"- - - - - - - + + + + + + "

bir kere işaret değiştiren bir dizi varsa bu değişim , elemanlardan birinde olacaktır ( konfiçyus bilgeliği ).. bu olgu olarak böyle olmak durumundadır.. uygun koşullarda bu durum Newton tarafından  denklem kökü bulmada kullanılır demiştir ( x = [a,b] aralığında f(x) işaret değiştiriyorsa  f(x)=0 da vardır

yani bu durumlar , olgular, ifade edilse de edilemse de anlaşılsa da anşaılmasa da, farkedilse de edilemse de vardırlar.. Farkederseniz Newton, Gauss , Einstein , Turing olursunuz..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Başlık her halde " Matematiğin bir dili var mıdır?" olacaktı

yoksa  "matematik bir dil midir?" mi..

Elaman bir şeyler söylemiş ama kavramları peynir keser gibi ayrı ayrı bir yerlere koymuş ve böylece her şey sözlüğe uygun olmuş 

Ama bana kalırsa Matematik Edebiyatı ile bir olgu olarak matematiği [ matematiğin bizzatihi kendisini ] birbirine karıştırmış gibi geldi bana..  

Öncelikle matematik bir olgudur..  

örneğin bir elmanın aynısından bir tane daha olması biz matematiği bilelim ya da bilmeyelim bu "iki olma durumu"nu ilgilendirmez.. daha düzügün bir ifade ile "iki"nin var olduğunu bizim bilip bilememiz o durumun sikinde değildir ve bizim bilgimizden bağımsız olarak vardır ( ya da yoktur)

Ama Matematik Yazını açısından "1+1=2" ifadesi bir iletişim ifadesidir "matematik notsayonudur" iletişim için kullanılır ve bir dildir

Ya da örneğin geçen gün bir arkadaş "yarılama konusu " açmıştı

"- - - - - - - + + + + + + "

bir kere işaret değiştiren bir dizi varsa bu değişim , elemanlardan birinde olacaktır ( konfiçyus bilgeliği ).. bu olgu olarak böyle olmak durumundadır.. uygun koşullarda bu durum Newton tarafından  denklem kökü bulmada kullanılır demiştir ( x = [a,b] aralığında f(x) işaret değiştiriyorsa  f(x)=0 da vardır

yani bu durumlar , olgular, ifade edilse de edilemse de anlaşılsa da anşaılmasa da, farkedilse de edilemse de vardırlar.. Farkederseniz Newton, Gauss , Einstein , Turing olursunuz..

gzl fikirler

fakat başlık tam olarak açtığım gibi.

sebeblerini konu içerisinde açıklamıştım ztn

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Galileo şöyle der; “Evren her an gözlemlerimize açıktır; ama onun dilini ve bu dilin yazıldığı harfleri öğrenmeden ve kavramadan anlaşılamaz. Evren matematik diliyle yazılmıştır. Harfleri, üçgenler, daireler ve diğer geometrik biçimlerdir. Bunlar olmadan tek sözcüğü bile anlaşılamaz; bunlarsız ancak karanlık bir labirentte dolanılır. “

"Matematiğin Bir Dilmidir Var Mı"     =         "1+=1x2"

Not: Türkçe bir dildir ve "dil midir" tümcesi ayrı yazılr.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
Toplam Hit: 6231 Toplam Mesaj: 44
matematik bir dil midir