Matematiğin Bittiği An
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------soruyu soran tam malmş mk
ondan esnaf olmas
sende de beyin mi yok düşünemiomusn 2 ytlnin eklenmeyip çıkarılaçağını =)=)=)
-----------------------------
ılla kufur ettırp sıteden banlattrcaksın benı hekurdugumuz cumlelere dıkkat edelımm!!!!!!
-
bence radyo degil mp3 player alsınlar onlar
-
bu soruyu çok yerde gördüm ama hiç ugraşmadım bile :)
En son birisi hesabın tersten yapılcanı sylemişti ama hatılamıyorum.
-
fake yedik anasının ellerinden öpim :D yawrum hortlattınız gene tarihin tozlu sayfalarını
-
farklı bi bakış açısından bakın olaya ustada 30 war ilk başta 5 ini çıraga werdi 25 kaldı ustada, bu arada alanlardaki para 0 her birine 1 er para werse kendisindede war 2 toplayın 25 ustada 2 çırakta 3 de 3 kişinin toplam parası iştetoplam 30.
-
sorunun cevabı çırak şerefsizdir bence :E
-
konuyu hortlatmak için özel çaba harcanmış.
-
oull bunu yazdı:
-----------------------------bu soruyu bana bır arkadasım sormusdu o kadar kafa patlattım ama bır turlu bulamadım:S
sızlerler paylsıym dedm belkı bı bılen cıkar yada sorunun cwp'ını bılen warsa paylasır:)
3 kişi düşünün. Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira. Hepsi 10’ar lira koyup radyoyu alıp gidiyorlar.
Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor. Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini istiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor.
Böylece radyoyu 9’ar liraya almış oluyorlar.
Şimdi: 9 x 3 = 27
Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29
Peki geri kalan 1 liraya ne oldu?Ewet arkadaslar buyrun cozunn:)
-----------------------------Abi toplamda adamlardan çıkan para:
9 * 3 = 27...
Toplamda esnaf ve çırağa gelen para:
25 + 2 = 27.
Ee ?
Burdaki sorun ne ?
Ayrıca niye çırağa verilen parayı ekliyorsun ki ?