Matematiğin İçinden Çıkamadığı Olay
-
İşte Matematiğin Bittiği An!
Matematiğin İçinden Çıkamadığı Olay
3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar.
Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar lira koyup radyoyu alıp gidiyor.
Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve
25 liraya düştüğünü
Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para
üstünü iade etmesini istiyor.
Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp
2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor.
Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.
Şimdi: 9 x 3 = 27
Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29
Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.?
İste matematiğin içinden çıkamadığı olay budur...!
-
Bunu radyocu olarak değil lokantaya gidiyorlar diye sormuştu arkadaş. Cevabı da çok komikti. tamamen zihinsel bir oyun var burda
-
Vaaaavv nee kadar ilginç :D Matematk çöktü kaldı. Hatta tavşan yolun yarısını gide gide yolu tamamlıyamıyor felan. Neyse bu soru ve türevlerini 1526 defa gördüm. Kusacam artık.
-
Radyoyu 9ar Liradan aLırLarsa 27 yapar. Ama Radyonun fiyatı 25 ve çırak cebe 2 Lira atıp 3 veriyor. (Radyonun fiyatı ==> 25+3 <==eLemanLardaki para) = 28 yapar. Çırağın cebe attığı 2 Lira+28 = 30 :)
-
Çıkamadığı bi olay yok 5 lirayı geri alıyolar 25 lira 25 bölü üç 8,3 diye gidiyo oyüzden 8 lira vermiş gibi düşün bir lirayıda geri alınan 5 liraya ekle 6 lira etti 8 * 3 = 24 sonra 24 + 6 = 30 . Durumu anlatırken koşullandırma yapılyıo matematikle alakası yok.
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
Vaaaavv nee kadar ilginç :D Matematk çöktü kaldı. Hatta tavşan yolun yarısını gide gide yolu tamamlıyamıyor felan. Neyse bu soru ve türevlerini 1526 defa gördüm. Kusacam artık.
-----------------------------
ben ilk kez gördüm ve yaptıgın ukalalığa anlam veremedim. -
adamlar aslında kazıklanıyor 25 liraya alcakları radyoyu 27 liraya alıyolar 2 lira çırağa bahşişi vermiş gibi oluo 3 lira da geri alıyolar.. matematik bitmiyo sen rahat ol :D sadece laf oyunu var orda :D
-
Matematikte sağlama ve çözüm ayrı ayrı yapılır birleştirerek değil..
toplamda 30 lira var
kişi başına 1 lira verildi
1x3=3
ana para 30 lira
30-3=27
kalan para 27
ikisinide çırak cebe attı 27-2=25
televizyon 25 lira
Garanti bankası başka bi arzunuz?
-
Matematiğe hiç bişey olmaz hoca..
-
ne kadar ahlaklı bi tezgahtarmış. hangi ilde yada ülkedeyse oraya yerleşmek istiyorum
-
pff, sende bunu yedin ?