Matematikle Aramda Büyük Bir Sorun Var
-
ben meslek lisesi bilgisayar bölümü 2.sınıf öğrencisiyim ve matematikten hiç ama hiç anlamıyorum. Ve çok üzülüyorum yapamadığım için ama tam tersi sözel derslerim çok güzel. Bu matematik yüzünde anadolu lisesini kaçırdım :S ben nefret ediyorum bu dersten. Ve hiç ama hiç birşey anlamıyorum sadece 4 işlem yapıyorum tek bilinmeyenli denklem bile çözemiyorum yha:S:s:((:( Bu yüzden fizikde sakat. Annemde benim matematğimin iyi olmasını çok isitiyo ama ben hiç anlamıyorum yha dershaneyede gidiyom yine anlamıyom.Zaten meslek lisesi olduğum için üniversite hayalim yok gibi birşey. 2 yıllığa gidicem gibi:S asıl amacım yazılım uzmaı veya network uzmanı olmak ve bu konularda oldukça iyyiim:D Ama matematik -100 :S:(lütfen tavsiyelerde bulunun
-
aynı konuyu kaç kere açtın a.g. :D iyi olmuş. git bi hava al gel bencede :D
abi almayın sübyanları siteye yav :D mürit seçme ve yerleştirme sınavı talep ediyoürum
-
Çalışacaksın kimse senin kafana matematik sokamaz.
-
Lan benimde yaşım 16 ama ymn ediyorum böyle adamlar utanç kaynaı :/ nan amq bak dalgana işte.Çalışmadan bi s2mi yapamazsın,ben anadolu lisesi öğrencisiyim benimde matematiğim,geometrim,fiziğim,kimyam iyi değil hemde sayısalım :D hemde seneye össye girecem 12. sınıfı bitirince :) git gez dolaş gel amq hava al belki beynine oksijen gider ve belki hatta uslu bi çocuk olursan şirinleri bile görebilirsin belki bigün :D :D :D
-
Benimde çok kötüydü üniye hazırlanırken.ama benim matematiğe ilgim vardı.3 ay kadar özel kurs aldım.sonra manyak oldum.üniyi kazandığım yıl hiç geometri yapmayıp sadece matematikten 24 net yapmıştım.özel dersten ayrı senin matematiği sevmen gerekiyor.o zaman bunun faydasını görürsün.eğer ders alırsan bol bol soru çöz.bi müddet snr kağıt kaleme gerek kalmıyor inan.üniye geldiğimde de matematik vardı okul hayatım boyunca hiç görmediğim konuları bile ders hocasının anlatmasıyla geçtim.
-
Benim de ortaokul lise döneminde berbattı. Şimdi mühendislik öğrencisiyim. Walla matematiği seversen iş yürür. Kaçarsan o da senden kaçar. Bunun türkçesi seve seve olmazsa ......... anladın sen onu ;)
-
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------
Benim de ortaokul lise döneminde berbattı. Şimdi mühendislik öğrencisiyim. Walla matematiği seversen iş yürür. Kaçarsan o da senden kaçar. Bunun türkçesi seve seve olmazsa ......... anladın sen onu ;)
-----------------------------Abü senin nickte 35 var izmirli olma ihtimalin var :D matı hallettim diyelim,ille geometri olması lazımmı?Ve kimya :D fizik ve matematiği seviyom,ilgim var,çalışsam yaparım ama geometri yapmam için accayip çalışmam lazımki o kadar yapamam,yok yani bende,kimyam iyiydi ilk sene ama çalışmayınca bozuldu,çalışsam onuda toparlarımda kimyaya pek ilgim yok :) benden cacık olurmu acaba :D bende mühendis olabilirmiyim,özellikle bilg. müh. :D
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------Abü senin nickte 35 var izmirli olma ihtimalin var :D matı hallettim diyelim,ille geometri olması lazımmı?Ve kimya :D fizik ve matematiği seviyom,ilgim var,çalışsam yaparım ama geometri yapmam için accayip çalışmam lazımki o kadar yapamam,yok yani bende,kimyam iyiydi ilk sene ama çalışmayınca bozuldu,çalışsam onuda toparlarımda kimyaya pek ilgim yok :) benden cacık olurmu acaba :D bende mühendis olabilirmiyim,özellikle bilg. müh. :D
Matematiğin iyise korkma. Geometri ise bence matematiğin sanatsal şekli gibi bişi. Geometride altın kural bi şekli bi kaç açıdan görebilmek ve belli başlı kuralları iyi bilmek. Sonrası gelir ztn. Bilgisayar müh. istiyosun mat+geometriyi halletsen iyi olur. Üniv. de matematik belası karşına calculus olarak gelicek. Fiziğin ztn liseyle alakası yok. Üniv. de dersler bi şekilde geçiliyo ama bu derslerin sana kattığı analitik düşünme yeteneğini her alanda kullanıyorsun... -
ula benim lise 2 deki halim işte.. otur yüklen çalış ben 4/3 ile 3/4 ü eşit sanıyodum lise sona geçtiğimde :) sonra
oturdum kastım... bi sene matematik çalıştım eşşek gibi o zaman mat. 45 soru idi 30 net yaptım hiç korkma üstüne
git yaparsın...
-
Valla o zmn şu anda mat çalışmaya gidiyom saolun :D tek rar saolun :D ve tekrar tekrar saolun :)
-
Matematiği sevmek istiyorsan matematiğe ders yerine kullanacağın bir arçmış gibi bak.
Matematik..... kafanı az oynat sağına soluna bak gördüğün herşeyde matematiğin temelleri var. Git kaos teorilerine bak, git pardoklar ile ilgilen, türevin hayyattaki kullanım alanlarını incele, Analitik geometri çöz....