Matematikle Aramda Büyük Bir Sorun Var
-
Paradokslar matematiksel çıkmazlardır.
Örn: Sayı doğrusunda tavşanı 0'a kaplumbağayı 1'e koy. Tavşan kaplumbağadan 5 kat hızlı olsun. Ve birbirlerine doğru koşsunlar. Nerede buluşurlar?
cevap hiçbiryerde, çünkü 1 ve sıfır arası sonsuz sayı vardır.
Google'da PARADOKS diye arat.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/matematik/
-
iki insan birbirine dokunabilir mi?
-
slymn88 bunu yazdı:
-----------------------------
uslu çocuk olursan belkı sirinleri bile görürsün esprisine koptummm :D:D:D:D vuhhahahah
-----------------------------Valla nerden geldi aklıma ama geldi işte :P şu yuvarlak iki organdan oturmak için olanı yırtarsak össyi kazanırız anca :D
İmpala ustam buda senin 2+2=5 paradoksunun formülü
X = Y ................................................olsun
X² = X.Y............................................eþitliðin her iki tarafýný 'X' ile çarptýk.
X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çýkardýk.
(X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafý çarpanlara ayýrdýk, sað tarafý 'Y' parantezine aldýk.
( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleþti.
X + X = X..........................................X = Y olduðundan,
2.X = X..............................................'X' leri topladýk.
2 = 1 ................................................'X' ler sadeleþti.
3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
5 = 4..................................................buradan,
5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' þeklinde yazdýk. HATA NEREDE?Bu formülü çıkartın lisenin ilk yılında 1-2 ders kaynatın :D ben kaynatmıştım :P hoca derse geçcekti ben engellemiştim,sizde kullanın işe yarıyo ;) yanlız bazı mat hocaları bunda bişi buluyo şurası olmaz bu yüzden bu yanlış diyip göt ediyo dikkat edin :D
-
X-Y'ler sadeleşmez çünkü X-Y=0