Mavi Önlüklere "Elveda"
-
Milli Eğitim Bakanı Çelik açıkladı: Önümüzdeki yıl erkek öğrenciler pantolon gömlek kızlar ise etek ve gömlek giyecek
Mİllİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren ilköğretim okullarında mavi önlük giyme zorunluluğunun kaldırılacağını ve öğrencilerin daha modern okul kıyayetleri giyeceğini açıkladı. İlköğretim okullarında daha önce tek tip “siyah önlük” olduğunu ancak bunun kaldırılarak yerine mavi önlüğün getirildiğine işaret eden Çelik, “Bu da önümüzdeki yıl kaldırılacak” dedi. 2008/2009 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle Gaziantep’te bulunan Çelik, “Mavi önlük ve beyaz yakayı kaldırmak, öğrencileri kıyafet konusunda bütünüyle serbest bırakmak anlamına gelmez. Tamamen serbest bırakırsak nahoş bir durum ortaya çıkabilir” dedi. Öğrencilerin, okulların belirleyeceği tarzda pantolon ve gömlekten oluşan okul kıyafetleri giyeceğini söyleyen Çelik, “Örneğin erkekler beyaz gömlek, lacivert pantolon, kız öğrenciler de beyaz gömlek ve lacivert etek giyeceklerdir” diye konuştu.http://www.haberturk.com/haber.asp?id=96413&cat=200&dt=2008/09/09
-
siyah önlük gymiş olan varmı hiç :) Hatırlıyormusunuz o günleri
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
BEn hatırlıyorum ben 2-3. sınıftalken 5. sınıflar siyah giyiyordu ama biz mavi giyiyorduk -
Hep siyah önlük giydim. Nasip olmadı mavi giymek :(
-
swordfish bunu yazdı:
Hayırlamazmıyım, o nacizene siyah önlügü kim unutabilirki... Tabii daha sonra mavi versiyona geçmiştik (:
Hey gidi günler hey... Şimdiki çocuklar da çok şanslıymış. -
hadi sanane benden 2 yaş büyük aynı benim deiğim gibi ben 3 deyken 5. sınıflar siyah giyiyordu
byalex sana ne oluyo la :)
-
Özel okuldaydım hep hayatımda hiç önlük giymedim. Üniforma giyerdik.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------Özel okuldaydım hep hayatımda hiç önlük giymedim. Üniforma giyerdik.
Ben memur çocuğu olarak ancak önünden geçiyordum özel okulun :) -
serbest yapamadılar amk :D
-
NoName bunu yazdı:
-----------------------------serbest yapamazlar cunku; insanin icinde olan alayci tavri cocuk yasta psikolojik etkiler yaratir, buda ekonomiye dayanir parasi olan giyinir...
-
tekuna bunu yazdı:
-----------------------------NoName bunu yazdı:
-----------------------------serbest yapamazlar cunku; insanin icinde olan alayci tavri cocuk yasta psikolojik etkiler yaratir, buda ekonomiye dayanir parasi olan giyinir...
çok güzel tespit