Mekatronik Hakkinda Bildikleriniz Ve Yorumlariniz @Computerwolf (Hayati Onemi Var)
-
Arkadaslar "Mekatronik" hakkinda bildikleriniz ve yorumlariniz bu alanin gelecegi hakkindaki dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim....Google kaynaklarini arayip yapistirmayin lutfen ben birebir sizlerin yorumunuzu bekliyorum....Ayrica "Mekatronik" universitelerin 2yillik onlisans bolumlerinde okutulan bir bolum.
-
melez bişi :D
-
Sunuda belirteyim hazirladigim projenin bir bolumunde bu konu karsima cikti...bu konuyla daha once ilgilenen arkadaslar varsa onlarin dusunceleri onemli ona gore projede bu konudanda bahsedecem ve bu isin ayrintisinada girecem yoksa es gececem...ama cok ciddi bir alan"Mekatronik".
-
Türkiye'de Atılım ve Kocaeli Üniversiteleri'nde (yanılmıyorsam) Mekatronik
Mühendisliği eğitimi veriliyor.
Orada okuyan bir arkadaştan aldığım bilgiye göre mezun olana kadar
Bilgisayar Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
alanlarından seçme ders aldıkları halde, mezun olduklarında hiç bir alanda uzman
kabul edilmiyor, tekniker statüsünde görülüyorlarmış.
Uzman olabilmek için seçtikleri alanlardan birinde master yapmaları gerekiyormuş.
Ve gelecek açısından o kadar parlak değilmiş.
Zira ""ne iş olsa yaparım abi"cilerin mühendis diplomalıları oluyoruz" demişti
arkadaş. -
Galiba soruyla alakası olmayan bir cevap oldu bu ama :)
-
bilgi icin sagol Criminal.Stanford universitesinde doktora yapan bir arkadasla konustum ve 2-3 yil icinde cok muthis patlama olacagini soyledi Mekatronik alani icin.Ozellikle Sakarya Universitesi nin bu konuda calismalari varmis.Neyse bu bolumde okuyan murid varmi acaba?
-
bende öss ye hazırlanıyorum biraz okumuştum ne olduğunu. baya güzel bi şeye benziyordu ama heralde bu zamanda pek bi işe yaramıyor...
-
mesela okudugun bilgileri ozet olarak aktarabilirmisin...ve gelecegi hakkindaki kisisel gorusun ne?
-
Benm burda bi arkadas var mekatronik hakkında bişeyler geveLemişti ben pek kadieye aLmamıstım.yarın onu buLursam detayLı bi şekiLde öğrenirim.nedri neyin nesidir faLan.oLmazsa arkadası getirir senLe konustururm compi.biLiyo bişiLer sanırım.
-
pilli eyvallah hacim cok iyi olur.
-
compü ben otomasyoncuyum biliyosun
mekatronikle kardeşiz benim 4 yıllığım mekatronik mühendisliği:D
yardımcı olabilirm zannedersem konuyu yaz msndeyim şuan
Toplam Hit: 7468 Toplam Mesaj: 33