folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Mekatronik Hakkinda Bildikleriniz Ve Yorumlariniz @Computerwolf (Hayati Onemi Var)

Mekatronik Hakkinda Bildikleriniz Ve Yorumlariniz @Computerwolf (Hayati Onemi Var)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Geleceği parlak bölümler

OPTİSYENLİK: Görme kusurlarını düzeltmek amacıyla kullanılan “numaralı” diye adlandırılan gözlük camı ve gözlük çerçevesi satmak ve gözlük montajı yapan kişilere “optisyen”, bu mesleğe de “optisyenlik” deniliyor. “Optisyen”ler şimdiye kadar çeşitli kurslara giderek “optisyenlik” mesleğini icra etmeye hak kazanıyorlardı. Eskiden beri bu işi yapan gözlükçülerin bazılarının bu yönde bir eğitimleri olmadığı biliniyor.

MEKATRONİK : Yeni bir bilim dalı olan mekatronik, geleceğin en parlak mesleklerinden. Öyle ki bu bölümde okuyan öğrenciler daha mezun olmadan sektörden iş teklifi alıyor. Mekatronik, ev teknolojilerinden ileri tıbbi cihazlara, bilgisayar kontrollü tezgâhlardan robotlara kadar oldukça geniş bir alanı kapsıyor.

İKLİMLENDİRME-SOĞUTMA: İklimlendirme ve soğutma, havanın ısı, temizlik, sirkülasyon ve nem içeriklerinin daimi olarak kontrol edilmesi anlamına geliyor. ABD’de iklimlendirme-soğutmanın önümüzdeki 10 yıl içinde en fazla gelecek vaat eden meslekler arasında olduğu düşünülüyor. Türkiye’de ise 1990’larda genişleyen klima pazarı, istihdamı artırdı. Mezunlar bölümle ilgili sistemleri, teçhizatı kurup işleterek, bakım ve tamirini yaparak mesleklerini icra ediyor.

SUALTI TEKNOLOJİSİ: İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Türkiye’nin ilk ve tek sualtı okulu. Bu bölümde okuyan öğrenciler mezun olduktan sonra sualtı sanayi ve turizm sektöründe malzeme-bakım onarım ve satış konusunda çalışmanın yanı sıra Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait gemi kurtarma bölümünde ve limanda görev yapabiliyor. Okulun 150 mezununun tamamı sektörde çalışıyor.

AT ANTRENÖRLÜĞÜ: Atın doğumundan yarış hayatı boyunca göstereceği performansı en üst seviyeye çekmek için akademik eğitimli personelin yetiştirildiği at antrenörlüğünde, öğrenciler mezun olduktan sonra yarışlarda çalışıyor ve her yarıştan prim alıyor. Atçılık işletmeciliğinde ise at yetiştirme çiftliklerinin, haraların, aşı istasyonlarının, idman pistlerinin ve hipodromun işletmesini üstlenecek kişiler yetiştiriliyor. Nalbantlıkta da atın ayak sağlığı, nal özellikleri, nal çakımı konularında eğitim veriliyor.

Seda Çallı
    (Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü 2. sınıf öğrencisi)

Bu bölümün çok geniş kapsamlı olduğunu biliyordum. Bilerek ve bilinçli tercih ettim. Sonuçta elektrik-elektronik makine mühendisliğinin gördüğü dersleri görüyorum. Ayrıca bunun yanında kendi bölümümün derslerini alıyorum. Üç alanı birden ilgilendiriyor. Çok geniş kapsamlı olduğu için seçtim.

Şu an iş olanakları çok iyi. 2 yıllığı bitirmiş olacağız; ama her alanda iş imkanımız var. İstihdam alanımız çok geniş. Bilgisayarlı, elektrik, elektronik alanların bulunduğu tüm işyerlerinde çalışabiliriz. Ayrıca bu bölüm az mezun verdiği için talep çok. Fabrikalar yeni mezun birine bile en az 1,5-2 milyar lira maaş veriyor. Bu mesleğe karşı aşırı bir talep var. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.

Cengizhan Doğan
    (Kocaeli Üniversitesi Körfez Atçılık Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi)

Gittikçe popülerliği artan bir alan ve seçerken de bunun farkındaydım. Bu fakülteden mezun olan hiç kimse işsiz kalmaz, bunu bizden önce mezun olan öğrencilerin durumuna bakarak da söyleyebiliriz. Gelen öğrencilerin bir kısmı bilinçli, bir kısmı ise bilmeden tercihte bulunmuş. Fakat okuyan kimse pişman değil. 2005 yılında en çok puanı artan bölümlerden biri. Yani bu bölümlerin işlevselliği de gittikçe daha çok anlaşılıyor.

Barış Mıhladız
    (Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokul Mekatronik Bölümü 1. sınıf öğrencisi)

Bu bölümü bilerek seçtim. Mekanik ve elektroniğe karşı ilgim vardı. Bilim teknik dergilerini takip ediyorum. Geleceğin mesleği bizim gördüğümüz, eğitim aldığımız mekatronik bölümü. Günümüzde kullandığımız endüstriyel cihazların hepsinin içinde mekanik var, elektrik var, elektronik ve bilgisayar sistemleri var. Bunun buluşma noktası mekatronik. Diğer bölümlere göre aranılan bir bölümde okuyoruz. Çok ilerleyen bir meslek dalı. Tıptan daha önemli. Tıp bir yerlere gelmek istiyorsa ilk bize uğramalı. Bugün tıpta bir ameliyat gerçekleştirirken mekatronik sistemler kullanılıyor. Elektronik, mekanik ve bilgisayar sistemlerinin birleşimi mekatronik olduğu için alanımız çok geniş. Bu bölümü üniversiteye girecek olan arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Kolay iş bulunabiliyor.
    Sayı: 216
    Bölüm: Haberler

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keolerea
    keolerea's avatar
    Erkek
    arkadaşlar tam üzerine bastınız mekatronik benim şuan ünversitede okuduğum bölüm. Bize bunu şöyle açıkladılar bi makina bilen kadar makina bilgisayar bilen kadar bilgisayar ve elektronik bilen kadar elektronik bilgisine sahip olacakmışız.Tabi bu sadece bize söylenenler bu sene hazırlık biticek ve görücez ne kadar doğru ne kadar yanlış...

GEMİDE FRAGMAN ; http://www.youtube.com/watch?v=uoZrImWRO3M
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    keolera goruselim hacim pm ne bak....amele dayan amk aksama girecem msn e.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    dayancam ama sana dayancam :P
    olm anlat burdan a.qiim 2 dk da ortalığın

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    abü össde hangi puan türünden alıo bu bölüm? say1 - say2 ??

Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    mühendislik sayısal 2, öğretmenlik sayısal 1 ile

computerwolf benim arkadaşlar var bir kaç tane marmara üniv de ve anadolu üniv de mekatronik öğrtetmenliği okuyorlar,istersen tanıştırabilirim

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    sayısal 1 2 ne lan?*?
    eskimişiz aq biz iyice
    compü allah bilir ossuruktan bişi yapcandır
    taharetmatik gibi ortalığı velveleye veriyondur

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    osuruktan olurmu olm husa proce diyorum ...bilimsel makale diyorum :) ne osurugu...ertan haci aksam msn de goruselim tanistir....huso sende hazir bekle aksam :)...amk adana gavur *mi gibi yaniyor suyum cikti...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mysterious_tr
    mysterious_tr's avatar
    Erkek
    ya comwolf özür dilerim biraz geç oldu ama malum öss hazırlık... diğer arkadaşlar da bölümü açıklamış ben bişyler daha söliim:

bu bölüm elektronik,makine ve kontrol mühendisliğinin birleşiminden oluşmuş bir mühendislik dalıdır. Mezunlar bilgisayarların bütünleştirdiği üretim sistemleriyle iş gören yüksek teknolojili firmalarda da, ileri otomasyon ürünlerini geliştiren ve kullanan araştırma merkezlerinde de öncelikli iş bulabilme ayrıcalığına sahip olacaklarmış...

adamların da dediği gibi 3 mihendislik karışımı bişiy olduğu için önü parlak diye düşünüyorum şimdi nsl her fabrika endüstri mühendisi arıyorsa ileride de mekatronik müh alacaklardır.

Kocaeli üniv. de var say-2 ile alıyor 2005 taban puanı 349.597
    bence önü açık ve kocaeli ve atılım üniv var. sadece 2 üniv bence puanı makul...

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Uludağ Uni de de var kim demiş 2 unide var die?

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
Toplam Hit: 7213 Toplam Mesaj: 33