Memnun Kaldiginiz Klavyeler (Mekanik/Ergonomik)
-
Selamlar
Bir süredir evde Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 klavyeyi kullaniyorum

Bu klavye baya hosuma gidiyor. Hem daha rahat hissediyorum yazarken hem de alt tarafinda bulunan yumusak kisim sert zemine karsi koruyor. Ayrica bazi tuslarina görev atayabiliyorsun (pek bu özelligi kullanmiyorum alismadigim icin), ses acma kapama tuslari vs faydali.
Simdi is yerinde dell'in normal bir klavyesini kullaniyorum ama cok da memnun degilim o yüzden kendime bir klavye almak istiyorum. Hic bulamazsam aynisindan almayi planliyorum. Ama belki aranizda cesitli klavyeler kullanan ve memnun kalanlar vardir diye bu konuyu actim.
Ustteki microsoft klavyesinin yeni bir modeli var,

Ancak hep tipi cok kötü görünüyor hem de pek saglam gelmiyor. Biraz denedim bu klavyeyi mediamarkt'da, belki zeminden kaynakli ama oynuyordu, stabil degildi yani. Ayrica birlikte gelen mouse zaten alisik olmadigim türden.
Logitch gecen hafta yeni bir klavye piyasaya sürdü (suan bulamadim denemek icin ve satis da baslamamis sanirim) Bu üsttekine benziyor ama daha rahat görünüyor

Ama bu ne zaman gelir, fiyati ne olur bilmiyorum..
son olarak mekanik klavyeler var. Onlar da biraz hosuma gidiyor ama cok cesit var ve hangisini alayim bilemiyorum. Das Keyboard'u merak ediyorum ama magazalarda denk gelemedim. O yüzden mekanik klavye kullanan varsa tavsiye eder misiniz? Is yerinde kullanmak sikinti doguruyor mu tus sesinden dolayi? Olmazsa onu evde kullanirim.
Bulamazsam dogru dürüst bi sey, yine ilk bastaki klavyeyi alacagim.. Normal klavye kullaninca bileklerim agiriyor bir süre sonra
Not: ne icin kullanacagim diye soran arkadaslar icin; kod yazmak icin bakiyorum
unbalanced tarafından 23/Oca/20 18:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Über istek.klavye çeşitlerini nitelemişsin hocam seçim işi Coder arkadaşların işi.ama microsoft donanımları güzeldir.
weskeyy tarafından 23/Oca/20 19:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam mekanik klavyelerin switch türleri var.

ben kırmızı olanı kullanıyorum klik sesi yok.
mesela mavi olan switchte klik sesi var ve ofiste kullanıma uygun değil, rahatsız ediyor çevrendekileri.
switchlerin hissiyat, ses ve baskı ağırlığı gibi değişik özellikleri var denemeden almamak lazım.
bana sorarsan kırmızı switch güzel, evdeki klavyemde kırmızı var ve hissiyat güzel.
-
mekanik klavye bi süre sonra rahatsız ediyor tak tak tak sesleri falan.. az seslisi kulak konforo için tavsiyemdir.
-
Microsoft ergonomic keyboard
-
"Gigabyte Force K83 Cherry MX Mekanik Red Switch" kullanıyorum. Başka da mekanik klavye kullanmadım. Düz bi' klavye. Ucuz ve işimi görüyor.
-
bende oyun için klavye sorsam rahat ergonomik önerebileceğiniz varsa sevinirm.
-
cevaplar icin tesekkürler. Haftasonu mediamarkt'a gidip tekrar bakayim klavyelere. Bir sürü cesit olunca karar veremiyor insan :) Razor markalarinki baya güzel geliyor. Sesi cazip geliyor ama dediginiz gibi bir süre sonra rahatsiz eder..
Ayrica böyle tipleri oldugunu bilmiyordum.. Isin icinden cikmak zor olacak gibi ) olmadi ayni klavye'den siparis verecegim. Ya da kullandiginiz rahat klavyeler varsa paylasabilirsiniz?
Ayrica aranizda das keyboard kullanan var mi?
-
Hocam ben de microsoft ergonomic klavyenin alt serisini kullanıyorum (Microsoft Comfort Curve 3000) gayet kullanışlı. Senin kullandıkların çok daha iyi.
Bildiğim bir coder arkadaş ayrık klavyeleri tavsiye ediyordu. (Mekanik klavye)
https://www.youtube.com/watch?v=Cpxd_5VV7Zs
Microsoft sculpt ergonomic klavye çok daha ergonomic duruyor. Yine takip ettiğim coder, Yalın Kod youtube kanalında kendi kullandığı klavyenin bu olduğunu görmüştüm. Açıkcası space tuşunun sol tarafının backspace olarak atayabiliyorsun. Bu çok güzel bir atama şayet silmek istediğin zaman sağ elini hiç kıpırdatmana gerek kalmıyor.
Açıkcası microsoftun tek kötü yanı Türkiye garantisinde sıkıntı olmasıymış. Aldığın yerde buna dikkat etmek lazım. Microsoftu aradığımda "Garantiyi ne yazıkki Türkiye de desteklemiyoruz" demişti. Aldığınn firma garanti verirse (değiştirme gibi) şimdiden hayırlı olsun.
banneduser tarafından 24/Oca/20 11:26 tarihinde düzenlenmiştir -
bugüne kadar onlarca klavye kullandım hiç birinden https://www.apple.com/tr/shop/product/MLA22TQ/A/magic-keyboard-t%C3%BCrk%C3%A7e-q-klavye şundan aldığım keyfi almadım normalde apple ürünlerini seven ya da kullanan biri değilim hatta buradan bi arkadaşa mouseyi satmıştım bi usb uzatma kablosu birde klavyesi beni benden aldı :)
-
@banneduser bu ayrik klavyeler pek hos durmuyor hocam, cok da rahat olacagini sanmiyorum. sculpt ergonomic aslinda daha iyi olmasi lazim ama cok saglam degil dedigim gibi. natural 4000'e göre kücük, ince olmasi bu izlenimi vermis olabilir.
Garanti olayina gelince, sikinti yok hocam o konuda... Burdaki garanti sistemi gayet iyi isliyor.
@ sRcN hem macbook'um var hocam hem de eski firmada mini mac kullanirken bu klavyelerden kullaniyordum. Evet hos ve hafif ama cok da cazip degil benim icin. Biraz daha hissetmek istiyorum. :) Ayrica ergonomik acidan cok düz bir klavye
unbalanced tarafından 24/Oca/20 12:32 tarihinde düzenlenmiştir