Mercedes - Kendi Kendine Giden Araba
-
MustyKTE bunu yazdıoliWeR bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
hele bir kendi kendine giden tren yapsınlar..
Ondan sonra arabaya bakarız.
+
kardeşim bizim trenler kendi kendine gidiyor zaten , bu hızlı trenler , ve belediye metroları. fakat bizim insanımızda kalp var.
o yüzden makinistler ve vatmanlar kullanıyor.
sistem uzaktan kontrol edilebiliyor ve son derece güvenli.
hele ki hızlı trenlerde.
hızlı tren canlı bi insan gibi diyeyim sana.
herşeyi her an merkeze aktarıyor.
merkezden kontrol edebiliyoruz.
Yani zor durumda kalındığında merkez bildiğin kullanabiliyor.
Mesela şunu söyleyeyim , hızlı tren makinisti sinyal ihlali yaptığında tren kendiliğinden duruyor. kontrolü makinistten alıyorlar..
Söyleyeyim dedim .. Dinlediğiniz için tişikkirler...yani sonuçta uzaktan veya yakından merkezden kontrol edeni var. düşünsene arabaların tranler gibi olduğunu hepsini biri yada birileri uzaktan kontrol mü yapacak. tabi bu işin espirisi şimdi bilim kurgu gibi geliyor bize ama gelecekte mutlaka kendi kendine giden arabalar olacaktır ama benim ömrüm yetmez herhalde. en basiti ona özel yollar yapılması gerekir diye düşünüyorum bizim memlekette normal yolu yapamıyorlar nerde kaldı özel yol yapmaları
-
Böyle bir sisteme sahip bir arabaya binmeyi düşünmezdim herhalde. Ne zevki kaldı ki araba sürmenin? Uzun yolun keyfi bir başka güzel.
Bizim otobanlarımız gerçekten güzel, belki Avrupa'daki ülkeler arası yolları da aratmıyordur. Ama bizim zihniyetimiz, o yollarda "120 km/h hız sınırını geçme" şeklinde. Ya hızlı gidene ceza yazarlar, ya da sol şeritte bilerek yavaş seyreden otoban polisi veya sarı ikaz lambalı otoban araçları ile millete fren bastırırlar. Gerçi onlar da haklı, bugün en kolay edinilecek belgelerden biri de ehliyet. Önüne gelene ehliyet veriyorlar, önüne gelene araba satıyorlar. Avrupa'nın genelinde ehliyeti almak ayrı bela, elde tutmak apayrı bir bela. Bizim yollarımıza hız sınırlamalarımızı koyanlar haklılar bir yerde :P
-
Bizim yollara laf edenler Rusya'nın yollarına ne derlerdi çok merak ediyorum.
-
MustyKTE bunu yazdıoliWeR bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
+
kardeşim bizim trenler kendi kendine gidiyor zaten , bu hızlı trenler , ve belediye metroları. fakat bizim insanımızda kalp var.
hele ki hızlı trenlerde.
Mesela şunu söyleyeyim , hızlı tren makinisti sinyal ihlali yaptığında tren kendiliğinden duruyor. kontrolü makinistten alıyorlar..
Söyleyeyim dedim .. Dinlediğiniz için tişikkirler...Uçaklarda da aynı şey söz konusu..
Ama insan olmadan hiçbiri kullanılmıyor.
-
http://www.ntvmsnbc.com/id/25347264/
müdür ne virali amk
bende daha kendim ehliyet alamadım
googlen kendi kendine giden arabası ehliyet almış mk
-
kaanstain bunu yazdıMustyKTE bunu yazdıoliWeR bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
+
hele ki hızlı trenlerde.
Söyleyeyim dedim .. Dinlediğiniz için tişikkirler...Uçaklarda da aynı şey söz konusu..
tren kullanılıyor hocam. fakat insanoğlunun yağtığı teknolojiye de güven olmuyor.
tren sinyalleri kendisi algılayarak , ve yoldaki elektronik sistemlerden hız limitlerini okuyarak hız ayarı yapıp ilerliyor.
bu konu iyi oldu, ben güzel bi yazı hazırlayıp yayınlayayım burda. -
https://www.facebook.com/photo.php?v=10202448422474482
şehir içi gezmesi de burda.
serhat8102 tarafından 02/Ara/13 06:23 tarihinde düzenlenmiştir -
MustyKTE bunu yazdıkaanstain bunu yazdıMustyKTE bunu yazdıoliWeR bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
+
hele ki hızlı trenlerde.
tren kullanılıyor hocam. fakat insanoğlunun yağtığı teknolojiye de güven olmuyor.
tren sinyalleri kendisi algılayarak , ve yoldaki elektronik sistemlerden hız limitlerini okuyarak hız ayarı yapıp ilerliyor.
bu konu iyi oldu, ben güzel bi yazı hazırlayıp yayınlayayım burda.Hocam ben raylı sistemler üzerine staj yaptım, şu an kullanılan trenlerin sertifikaları verilirken sertifikayı veren keltoş ingilizle de konuşmuştum o zaman.
Bu konulara hakim olduğunu düşünüyorum, ben o zaman sorduğumda(geçen yaz) makinistsiz trene gerekli belgeleri veremeyeceklerini söylemişlerdi.
Ben tüvasaşdaydım o ara, bulgaristana satılan trenler vardı, karşıda da marmaray vagonları hyundai rotem'de ama onlara gidemedim.
Mühendisim şu an, bunu bilerekten diyorum ki, riskli iş arkadaş..
-
Adamlar fabrikanın girişine Bundan iyisini Tanrı yapar yazmış.. Gerisini sen düşün..
-
Aynen audininde vardı. kendi kendine park eden arabası.
ama tehlikeli işler bunlar yaa güven olmaz :)