Meslek Lisesi MTOK
-
Merhabalar,
Ben Meslek Lisesi Son sınıf okuyorum. Ösym Tercih klavuzunda;
Elektrik Elektronik Mühendisliği (MTOK)
İnşaat Mühendisliği (MTOK)
Makina Mühendisi (MTOK)Mekatronik Mühendisi (MTOK) ... vs.
gibi şeyler gördüm. araştırdım ve bu bölümlere meslek lisesi çıkışlı olmayan herhangi bir kişi bu bölümlere gidemeyeceğini öğrendim.
yani bu bölümler sadece meslek liseleri için açılmış. Anlamadığım nokta ise araştırırken bazı kişiler Lisede Bilgisayar bölümü mezunu ise sadece Makina, İnşaat ve otomotiv bölümlerini tercih edebilir, Elektrik bölümü mezunu ise Elektrik mühendisliğini tercih edebilir yazıyor. Bunun aslı varmıdır sizce?
Ben bilgisayarı okuduğum halde sınavda Elektrik mühendisliği tercihini yapsam bu fakülteye giremezmiyim??
-
aslı var tabi. aynen öyle. turban konularından dolyı boka saran olayları yumusatmak ıcın gecen sene cıkardılar bunu.
-
Demek istediğim Ben bilgisayar bölümünü okuyorum elektrik elektronik mühendisliği tercihi yapabilirmiyim yoksa dece elektrik bölümüne gidenlermi girebiliyor bu bölüme?
-
KarakartaL bunu yazdı:
-----------------------------
Demek istediğim Ben bilgisayar bölümünü okuyorum elektrik elektronik mühendisliği tercihi yapabilirmiyim yoksa dece elektrik bölümüne gidenlermi girebiliyor bu bölüme?
-----------------------------benim bildiğim sadece bilgisayar bolumunu yazabilirsin mtok olanlardan. amaç o zaten.
-
tercih edebiliyorsun hocam.. ama puanında ufak bir kesinti oluyor.. bölümden mezun olunca Teknoloji fakültesinden mezun olmuş normal mühendis yetkilerinden
hiç bir eksiği olmayan mühendis olarak mezun oluyorsun.
Bir yıl zorunlu olarak hazırlık okuyorsun. Yani 1 + 4 olmak üzere beş yıl okuyorsun.
sene başında muafiyet sınavı yapılıyor geçersen birinci sınıftan devam edebiliyorsun.
bölümü sadece meslek lisesi öğrncileri yazabiliyor. normal liseler yazsa yerleşse bile kaydı yapılmıyor.
-
sLeymN bunu yazdı:
tercih edebiliyorsun hocam.. ama puanında ufak bir kesinti oluyor.. bölümden mezun olunca Teknoloji fakültesinden mezun olmuş normal mühendis yetkilerinden
Bir yıl zorunlu olarak hazırlık okuyorsun. Yani 1 + 4 olmak üzere beş yıl okuyorsun.
sene başında muafiyet sınavı yapılıyor geçersen birinci sınıftan devam edebiliyorsun.
bölümü sadece meslek lisesi öğrncileri yazabiliyor. normal liseler yazsa yerleşse bile kaydı yapılmıyor.
-----------------------------Kafam karıştı. Bir yere olur diyorlar bir yerde olmaz diyorlar sadece bilgisayar mühendisliği tercih yapabilirmişim. :(
-
Beyler ben pc mezunu olup inşaatla alakalı 2 senelik okuyamaz mıyım yada inşaat müh ? Puan kesintisiz.YGS
-
Kardeşim kitapçığı iyi okumanı tavsiye ediyorum eğer kitapçıktan anlamazsan muhtemelen burdan pek çok kişi yardım edicektir ama benim tavsiyem bi buraya kalma özel dershanelerden yada okuyosun halen rehber öğretmenlerden destek al çünkü senin bir hatan hayatındabir yıl zarar edebilirsin.
-
bizim zamanımızda pc mühendisliği tercih edemioduk :D
-
KarakartaL bunu yazdı:
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------Kafam karıştı. Bir yere olur diyorlar bir yerde olmaz diyorlar sadece bilgisayar mühendisliği tercih yapabilirmişim. :(
-----------------------------hocam okuyabilirsin tercih edebilirsin ama alan dışı tercih yaptığın için puanın kesilir.. ama yerleşemez misin yerleşirsin..
bilgisayar ve yazılım mühendisliği tercih edersen puanın kırılmaz.
elektrik elektronik vs tercih edersen kırılma olur ama tercih edebilir yerleştirilir ve kayıt olursun.
-
hocam istediğin bölüme gidersin sadece alan dışı tercih yaptığın için puan gider
bide mtok olan bölümlerin fakültelerine bak.teknoloji fakülteleri var